Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz i płyta głowna pod SLI

DeGreZet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym zainwestować w drugą kartę graficzną, ale nie wiem czy moja płyta i mój zasilacz na to pozwolą.

Oto moja aktualna konfiguracja: http://i.imgur.com/pgTsLgj.jpg

Nie pisze tutaj, ale mam karte 4gb.

Do tego zasilacz 580W od Be Quiet! i płyta główna AsRock Z87 Extreme 3.

76561198044354237.png

Opublikowano

"Supports NVIDIA® Quad SLI™ and SLI™" biorąc pod uwagę to powinno byc ok, zasilacz raczej nie starczy ale nie wiem jakiego masz procka.

Nie wiem po co ci wersja 4gb i po co ci 2x770 ale ok...

Opublikowano

SLI jest kompletnie nie opłacalne. Dużo bardziej ci się opłacalne sprzedaż GTX 770 i kupić GTX 970. Niż bawić się w SLI.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

"Supports NVIDIA® Quad SLI™ and SLI™" biorąc pod uwagę to powinno byc ok, zasilacz raczej nie starczy ale nie wiem jakiego masz procka.

Nie wiem po co ci wersja 4gb i po co ci 2x770 ale ok...

4GB kupiłem 50zł drożej niż oferowano mi 2gb więc wybór był oczywisty.

Po za tym w Watch Dogs jest już opcja przy, której włączniu pisze mi, że wymagana jest karta zminimum 3gb, więc nie rozumiem czemu miałbym mieć 2gb.

Z tym SLI to tylko dlatego, że jak odpale WD na ultra przy 1440p to trochę mi laguje - 25 fpsów tylko.

A, noi procka masz na screenie z GeForce Experience.

76561198044354237.png

Opublikowano

4GB kupiłem 50zł drożej niż oferowano mi 2gb więc wybór był oczywisty.

Po za tym w Watch Dogs jest już opcja przy, której włączniu pisze mi, że wymagana jest karta zminimum 3gb, więc nie rozumiem czemu miałbym mieć 2gb.

Z tym SLI to tylko dlatego, że jak odpale WD na ultra przy 1440p to trochę mi laguje - 25 fpsów tylko.

A, noi procka masz na screenie z GeForce Experience.

Po 1, nie patrz na watch dogs, dawno nie było tak gównianie zoptymalizowanej gry. Po 2 do rozdzielczosci wiekszych niz full hd nie oplaca sie brac starty grafik. Z 1440p niezle radzi sobie gtx 970 który został pod to stworzony, i GNIECIE on sli z 2 770tek, będąc jednocześnie tańszym. Wg mnie wybór jest prosty, sprzedaj jedną 770tke i kup 970, najlepiej MSI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...