Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lulu - potężny support w małej czarodziejce

Katien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Tym razem chciałabym przestawić swój styl gry na Lulu, zaprezentować podstawowe buildy, mastery oraz runy, pokazać, jak można grać w danych etapach gry. Zapraszam :)

Specjalizacje:

929801413720136496994.jpeg

Runy:
354231413473882496994.jpeg

Przedmioty:

Na początek kupujemy:

spellthiefs-edge.gif- 2xhealth-potion.gif - WARD(zwykły) - warding-totem.gif

Po pierwszym powrocie powinniśmy zakupić:

spellthiefs-edge.gif- sightstone.gif -  2xhealth-potion.gif- sweeping-lens.gif

Stawiamy totem wizji na smoku, oraz w krzakach, by mieć wszędzie wizję.

Kolejne fazy budowania naszej postaci:

frostfang.gif- ruby-sightstone.gif - boots-of-speed.gif - sweeping-lens.gif

frost-queens-claim.gif - ruby-sightstone.gif - boots-of-mobility.gif - chalice-of-harmony.gif - sweeping-lens.gif

frost-queens-claim.gif - ruby-sightstone.gif - boots-of-mobility.gif - mikaels-crucible.gif - oracles-lens.gif

Z tymi przedmiotami już możemy czuć się bezpiecznie.

Przedmioty dodatkowe:

locket-of-the-iron-solari.gifmorellonomicon.gifranduins-omen.gifardent-censer.gifrabadons-deathcap.gifzhonyas-hourglass.gif

Umiejętności:

819771413720136496994.jpeg

Kilka uwag ode mnie:

• Na lulu warto na początku gry maksować dwie umiejętności: Q albo W
  • Jeśli chcemy grać agresywnie polecam maksować Q i trafiać przeciwnika, wówczas będzie otrzymywał spore obrażenia i swpowolnienie
  • Jeśli nastawiamy się na defensywny styl gry, maksujemy W lub E. Polecam W, ponieważ może na dosyć sporą chwilę zmienić przeciwnika, albo przyspieszyć swojego sojusznika
  • Lulu dobrze współgra z praktycznie każdym adc.
  • Jest dobra na: Thresha, Janne, Leonę, Brauma, dlaczego? Ponieważ może ich zmienić za pomocą W, i nic nie mogą zrobić naszemu adc, a mu dać kilka cennych sekund na ucieczkę.
  • Ultimate daje sporo HP, nawet na pierwszym poziomie, tak więc używaj go na tej osobie, która ma największy focus. Możesz ultować również osobę, która się wbija to teamfighta, ponieważ podrzuci np. 3 osoby i będą one zdezorientowane, bardzo dobrze współgra z Yasuo
  • Możesz nękać przeciwników z połączenia E oraz Q. Rzucasz E na miniona, potem starasz się trafić wroga z Q (masz większy zasięg)
  • Zamiana odpowiedniego wroga w "skrzata" może wygrać grę, ponieważ nawet przez 1,5 sek ta osoba nie będzie mogła nic zrobić.
  • Zawsze trzymaj się obok swojego adc, może on potrzebować twojego ulti, shielda, lub zamiany wroga w skrzata.

To tyle z mojej strony. Rozegrałam LuLu dość sporo gier, jest to mój najprzyjemniejszy support. Mam nadzieję, że komuś ten poradnik się przyda. :)

Dzięki za przeczytanie, cześć!

Opublikowano

Twoje poradniki sa jak piekna dziewczyna z mordą z kosmosu ale z zjebanym charakterem. Wszystko pięknie ale kluczowych informacji brak. Dlaczego warto brać Lulu na Leone?

Opublikowano

Twoje poradniki sa jak piekna dziewczyna z mordą z kosmosu ale z zjebanym charakterem. Wszystko pięknie ale kluczowych informacji brak. Dlaczego warto brać Lulu na Leone?

No tak, zapomniałam dopisać... Zaraz to uzupełnię. Dzięki za czujność.

Opublikowano

''Jeśli chcemy grać agresywnie polecam maksować Q i trafiać przeciwnika, wówczas będzie otrzymywał spore obrażenia i swpowolnienie''

Myślałem, że żeby grać agresywnie to trzeba używać Q na drzewkach w dżungli.

Ale i tak dobry poradnik.

yorick.png

Dostać ostrzeżenie za byle gówno? Jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...