Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki komputer do minecrafta ;d?

Had3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Szukam komputera do minecrafta żeby chodził płynnie w 60 fps (zawsze) !

Jakie powinien mieć specyfikacje?

Procesor, karta itp. 

Mam 1200 zł.

Opublikowano

Za 1200zł spookojnie złożysz prostą jednostkę pod minecrafta. Na tej zasadzie, że składasz jednostkę na jakiejś integrze np z. prostego AMD Phenom II (mój kuzyn na integrze z phenoma miał spokojnie ponad 100fps ~~ http://www.morele.net/procesor-amd-phenom-ii-x4-955-quadcore-3-2ghz-black-edition-hdz955fbgmbox-box-283290/) I jak dozbierasz kasę do sobie dokupisz jakąś Kartę Graficzną ;)

@edit: sory ta akurat nie ma integry ale są jeszcze z integrą, ale nie pamiętam za luj jaki to był model :3 wiem, że phenom II x4 i był black edition

@edit2: http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/AMD_Phenom_II_X4_980_Black_Edition_-_cztery_rdzenie_w_dobrej_cenie-3809/strona/14190.html chyba ten

------------------------------------------------------------

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

------------------------------------------------------------

Opublikowano

Ziomuś za 1200 to notebooka sobie kup i oglądaj minecrafta w Polskiego Pingwina albo u innego minecraftowca! Ja za laptopa dałem 2000 a ty chcesz kompa do grania za 1200 ? No nie wiem! W sumie mógł byś coś wykminić, bo na upartego to powinno dać radę ale ja się do tego nie mieszam 

Cześć...

Opublikowano

@James1919

Co to ma do tematu i kogo to obchodzi? ;)

Nie kazdy ma kase na kompa, a za 1200zl mozna spokojnie pograc w minecrafta.

To ze ty kupujesz laptopa do gier za 2k to nie nasza wina ze idiota jestes ;//

@topic

Moze by celowac w i3?

Pogral by na integrze potem dozbieralby kasy i kupil by jakas lepsza grafike ;)

Opublikowano

@pajeczek

Może byś nie wyzywał innych ludzi za to że mają swoją opinię! To że za własnoręcznie uzbieranie pieniądze kupiłem sobie laptop to nie powinno cię obchodzić! Po drugie kto ci powiedział że ten laptop jest do gier?! 

@top To jak już kolega wyżej napisał żeby celować w I3 to dodam tylko  żeby na pierwszym miejscu była płyta główna bo cóż że on kupi super procesor jak jego płyta nie pozwoli na wykorzystanie jego możliwości w 100% Po drugie jeśli kupi lepszą płytę główną to w przyszłości ( jak będzie mieć więcej pieniędzy ) będzie mógł zmienić procesor na lepszy! A jak teraz kupi słabą główną i w przyszłości będzie miał hajs na modernizacje to będzie go czekać zakup i płyty i procka 

Cześć...

Opublikowano
Ziomuś za 1200 to notebooka sobie kup i oglądaj minecrafta w Polskiego Pingwina albo u innego minecraftowca! Ja za laptopa dałem 2000 a ty chcesz kompa do grania za 1200 ? No nie wiem! W sumie mógł byś coś wykminić, bo na upartego to powinno dać radę ale ja się do tego nie mieszam
O kurde koksisz nwm. Po co piszesz bezwartosciowy post. Mqsz laptopa za 2k gratuluje! Jeszcze rozjebales tym "to ze kupilem sobie laptopa za wlasnorecznie uzbierane pieniadze to nie powinno cie obchodzic" NIE POWINNO CIE OBCHODZIC No kurwa to po co to na forum kretynie wypisujesz.? #topic: Najlepiej poszukaj jakis uzywany na olx bo do 1200 kupisz dobry uzywany pc.

@James1919Co to ma do tematu i kogo to obchodzi? ;)Nie kazdy ma kase na kompa, a za 1200zl mozna spokojnie pograc w minecrafta.To ze ty kupujesz laptopa do gier za 2k to nie nasza wina ze idiota jestes ;//
Dobrze gada a za 2k nie kupi laptopa do gier wiec chyba gra w gry typu gta sa ze dla niego LAPTOP podkreslam za 2k jest " do gier"
Opublikowano

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=63536

i5 B)B)B)

albo zostaw swojego gruchota i zainstaluj na nim linuxa będzie miał nowe życie.

co ty mu polecasz? wyjdz z tego forum i nigdy nie wracaj

po 1 obudowe musi wymienic dodatkowy koszt

po 2 2gb ramu serio ? w dodatku taktowanie 1333..

po 3 jedna z najubogszych wersji h81

po 4 przy kupnie karty bedzie musial wymienic zasilacz=150zl ktore moglby dolozyc do lepszej karty

po 5 dysk 500gb? 20zl wiecej i mamy 2x tyle

nie ma sensu ciac po wszystkim zeby wziac i5, i3 z karta pokroju 260/270 da sb dobrze rade w najnowszych tytulach

i jak autor bedzie chcial kiedys modernizowac kompa to bez problemu na miejsce i3 sb wstawi i5

i nawet nie probuj bronci tej gownianej obudowy, a jak ci sie podoba to sb ja kup i wstaw w miejsce piekarnika w domu, ewnt jako grzejnik na zime

A i jak polecasz ta obudowę to jeszcze bylo dać jakiś zasilacz no name z Black listy 700w za 100zl to by się hajsu zaoszczedzilo na fajerwerkach w sylwka

Opublikowano

co ty mu polecasz? wyjdz z tego forum i nigdy nie wracaj

po 1 obudowe musi wymienic dodatkowy koszt

po 2 2gb ramu serio ? w dodatku taktowanie 1333..

po 3 jedna z najubogszych wersji h81

po 4 przy kupnie karty bedzie musial wymienic zasilacz=150zl ktore moglby dolozyc do lepszej karty

po 5 dysk 500gb? 20zl wiecej i mamy 2x tyle

nie ma sensu ciac po wszystkim zeby wziac i5, i3 z karta pokroju 260/270 da sb dobrze rade w najnowszych tytulach

i jak autor bedzie chcial kiedys modernizowac kompa to bez problemu na miejsce i3 sb wstawi i5

i nawet nie probuj bronci tej gownianej obudowy, a jak ci sie podoba to sb ja kup i wstaw w miejsce piekarnika w domu, ewnt jako grzejnik na zime

A i jak polecasz ta obudowę to jeszcze bylo dać jakiś zasilacz no name z Black listy 700w za 100zl to by się hajsu zaoszczedzilo na fajerwerkach w sylwka

Niby racja, ale ja jednak pchalbym sie w mocniejszego cpu niz gpu, zawsze mozna pozniej wymienic gpu, a przy cpu moze juz byc problem z socketem w przyszlosci.

Za 1200zl moze byc problem, ale za 1400 z powodzeniem mozna cos wykminic. Ja polece taki oto zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/B3uRKU/

Jesli te 200zl mocno razi, mozna sie pchac w :

-uzywki

-slabsze gpu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...