Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o wycenę i ocenę.

Gość HJRxKING

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ten procesor mozna krecic do 4.8 przy dobrym chlodzeniu i plycie glownej, co tu jest nie mozliwe

sprzet jest warty maks 2000zl skrzynia, w reszte nie wnikam

A czy będą smigaly gry na ultra/high?

Za prawie 3000 NIKT tego nie kupi. Za całość można dać 2-2,2k MAX (w zależności co to za monitor). Gość chyba patrzył nie na ceny z allegro tylko na dowód zakupu ; )

Uczeń
Opublikowano

Na high tak, ale jak masz bulić 2,5k (tym bardziej jezeli 2,9k) TO SIE NIE OPŁACA. Za 2,6 już masz NOWY zestaw z R9 280, który jest wydajniejszy niż r9 270x.

Jak wynegocjujesz 2,2k to możesz brać.

Opublikowano

ja bym predzej bral jednostke bez karty za 1.5/1.7k i kupil r9 280x

owszem beda, ale za duzo sie ceni jak na taki sprzet

­

Opublikowano

Na high tak, ale jak masz bulić 2,5k (tym bardziej jezeli 2,9k) TO SIE NIE OPŁACA. Za 2,6 już masz NOWY zestaw z R9 280, który jest wydajniejszy niż r9 270x.

Jak wynegocjujesz 2,2k to możesz brać.

Heh, fajnie że nic nie wiesz i sie odzywasz, sam mam i5 2500k oraz r9 270, wykręconą na zegary 270x i spokojnie odpalam wszystko na ultra. Polskie rozumowanie, nie wiem więc się wypowiem xD

Zestawik fajny, sam mam podobny i moge potwierdzic ze wymiata. Narazie nie ma sęsu kupowac 4690k, bo 2500k jest tylko o około +- 15% mniej wydajny na tych samych zegarach, oraz 2500k łatwiej sie kręci, bo to sandy, na 4.8ghz równa się z 4690k na 4.5 co jest fajnym wynikiem.

@Co do cytowanego pana.

Złóź mi zestaw za 2.6k z nowym r9 280, równie mocnym prockiem co 2500k oraz ssd, biore od ręki w ciemno, czekam na pw.

Uczeń
Opublikowano

Heh, fajnie że nic nie wiesz i sie odzywasz, sam mam i5 2500k oraz r9 270, wykręconą na zegary 270x i spokojnie odpalam wszystko na ultra. Polskie rozumowanie, nie wiem więc się wypowiem xD

Zestawik fajny, sam mam podobny i moge potwierdzic ze wymiata. Narazie nie ma sęsu kupowac 4690k, bo 2500k jest tylko o około +- 15% mniej wydajny na tych samych zegarach, oraz 2500k łatwiej sie kręci, bo to sandy, na 4.8ghz równa się z 4690k na 4.5 co jest fajnym wynikiem.

@Co do cytowanego pana.

Złóź mi zestaw za 2.6k z nowym r9 280, równie mocnym prockiem co 2500k oraz ssd, biore od ręki w ciemno, czekam na pw.

tylko kupy nie zrob dobra?

jestes chyba jakis jebniety jezeli twierdzisz ze ten zestaw jest warty 3200zł, bo autor na olxie zwiekszyl cene.

pięc słow : jebnij sie w głowe pustaku.

i sie juz tak nie chwal tym swoim gownianym pc, dodatkowo naucz sie co to znaczy "wszystko", bo jestem pewien ze crysisa3 nie odpalisz na ultra w fullHD z 60 klatkami/s

cya nerdzie zjebany

@Jamnik007

Opublikowano

@sxa

Juz w jednym temacie ci pisalem, ze takie teksty to do kolegow pod trzepakiem nie na forum publicznym. Rozumiem ze reprezentujesz biede i nie stac cie na porzadny komputer z tego wzgledu prosze o nie wypowiadanie sie przez ciebie w tematach, o których nie masz pojęcia.

A co do twoich zarzutó co do crysisa 3, Masz racje. Na r9 270 od msi wykręconą zaledwie do 270x odpale crysisa tylko na 4 fps'ach bez zbędnych upiekszaczy typu wygładzanie krawędzi, pragne również nadmienic iz grafika która jest w tym pccie to wersja 270X HAWK, czyli takie radeonowski Lightning - stworzone do podkręcania, a skoro wlasciciel oferuje sprzedaz juz podkręconego sprzętu to w sumie czemu nie. Owszem cena 3200zl za calosc to troche sporo, ale jestem pewien ze po rozmowie z tym goscien jest w stanie on zjechac trochę z ceną.

Uczeń
Opublikowano

@sxa

Juz w jednym temacie ci pisalem, ze takie teksty to do kolegow pod trzepakiem nie na forum publicznym. Rozumiem ze reprezentujesz biede i nie stac cie na porzadny komputer z tego wzgledu prosze o nie wypowiadanie sie przez ciebie w tematach, o których nie masz pojęcia.

A co do twoich zarzutó co do crysisa 3, Masz racje. Na r9 270 od msi wykręconą zaledwie do 270x odpale crysisa tylko na 4 fps'ach bez zbędnych upiekszaczy typu wygładzanie krawędzi, pragne również nadmienic iz grafika która jest w tym pccie to wersja 270X HAWK, czyli takie radeonowski Lightning - stworzone do podkręcania, a skoro wlasciciel oferuje sprzedaz juz podkręconego sprzętu to w sumie czemu nie. Owszem cena 3200zl za calosc to troche sporo, ale jestem pewien ze po rozmowie z tym goscien jest w stanie on zjechac trochę z ceną.

Nie wiem kto tu jest biedny, bo to nie ja sie chwale komputerkiem za 2k, nie przesadzajmy jamniczku :).

TROCHE sporo? Weź wyjdz naprawde, bo narazie to ty nie masz zadnego pojecia o czym piszesz.

PS. za 3200 to juz masz zestaw z GTX'em 970

Opublikowano

@sxa

Cena 3200 jest O WIELE za wysoka, cep - 500zł, MOBO- 200zł, karta - 600zł, buda - 70zł, SSD - 100zł, RAM - 240zł, chłodzenie - 70zł, HDD - 90zł, Xonar 170zł cyli skrzynia warta ~

2000zł NA CZĘŚCI, czyli w całości 1800zł-1900 max ? 

Opublikowano

Witam, nie wiedzialem ze moje ogloszenie trafi na mpc, ale skoro juz jest, to troche sie wypowiem na temat swojego wlasnego kompa, którego znam najlepiej.

Po 1, 3200 chce za cały zestaw za monitorem wszystkimi przewodami pctem oraz głośnikami, za samą skrzynkę 2500zl.

Po 2, nie wiem skąd wziąłeś wycene, ale jest totalnie nieadekwatna do czegokolwiek. Znajdz mi kogos kto mi sprzeda brutusa z tyloma wentylami za 70zl, biore od ręki kazdą ilosc. Sama buda kosztowala mnie 150zl + kazdy wentyl 30zl za sztuke, co razem daje 300zl, a jest ich 5, wiec sie nie wypowiadaj jak nie masz pojęcia. Jako uzywke wiadomo liczy sie taniej niz za nówke.

Po 3, od kiedy ten cep jest wart 500zl? Moze jakies kiepskie sztuki które przy 4.3ghz sie zasapią ale nei ta sztuka. Dla porównania znacznie gorszy selekt niz moj zszedl za 650zl:

http://allegro.pl/procesor-intel-i5-2500k-selekt-jedyny-na-allegro-i4644990083.html

Za swojego spokojnie dostane 700zl.

Po 4, ssd za 100zl? Biore od ręki. Taki sam jak moj, licytacja doszla do 150zl a jeszcze sporo czasu do konca:

http://allegro.pl/kingston-dysk-ssd-v200-60gb-sata-i4702112149.html

za +- 170zl zejdzie, te ssd są naprawde szybkie i do tego mało awaryjne.

Po 5, za 240zl to dostaniesz 8gb 1333mhz jakiejs chujowej firmy. A nie corsairy vegeance z XMP i wielkimi radiatorami przeznaczone pod oc, takie sztuki uzywki to min. 300zl

Po 6 sprawne hdd bez bad sektorów (jak mój) to 150zl, zadne 70.

Poza tym od kiedy caly zestaw jest wart mniej niz poszczegolne czesci? Do tego oferuje zainstalowanie wybranego przez ciebie systemu oraz podkręcenie wszystkich podzespołów i wszystko jest zajebiscie zlozone, wszystkie przewody poprowadzone tylem itp. wiec skonczcie pierdolic ze sie nie oplaca bo wlozylem w niego znacznie znacznie wiecej.

Opublikowano

dodajmy ze jest uzywany i krecony, na procka nie ma gwarancji, jesli odejmiemy cene monitora i glosnikow oraz nowego chlodzenia (od 3200, bo tak to jest napisane ze nie wiem jak rozumowac cene) wyjdzie jakies 2500zl co i tak jest duzo, sprzet jest wart maks 2200 zl na czesci jak wyzej to powiedziano, wiec jaki jest sens przeplacac?

­

Uczeń
Opublikowano

Witam, nie wiedzialem ze moje ogloszenie trafi na mpc, ale skoro juz jest, to troche sie wypowiem na temat swojego wlasnego kompa, którego znam najlepiej.

Po 1, 3200 chce za cały zestaw za monitorem wszystkimi przewodami pctem oraz głośnikami, za samą skrzynkę 2500zl.

Po 2, nie wiem skąd wziąłeś wycene, ale jest totalnie nieadekwatna do czegokolwiek. Znajdz mi kogos kto mi sprzeda brutusa z tyloma wentylami za 70zl, biore od ręki kazdą ilosc. Sama buda kosztowala mnie 150zl + kazdy wentyl 30zl za sztuke, co razem daje 300zl, a jest ich 5, wiec sie nie wypowiadaj jak nie masz pojęcia. Jako uzywke wiadomo liczy sie taniej niz za nówke.

Po 3, od kiedy ten cep jest wart 500zl? Moze jakies kiepskie sztuki które przy 4.3ghz sie zasapią ale nei ta sztuka. Dla porównania znacznie gorszy selekt niz moj zszedl za 650zl:

http://allegro.pl/procesor-intel-i5-2500k-selekt-jedyny-na-allegro-i4644990083.html

Po 4, ssd za 100zl? Biore od ręki. Taki sam jak moj, licytacja doszla do 150zl a jeszcze sporo czasu do konca:

Po 5, za 240zl to dostaniesz 8gb 1333mhz jakiejs chujowej firmy. A nie corsairy vegeance z XMP i wielkimi radiatorami przeznaczone pod oc, takie sztuki uzywki to min. 300zl

Poza tym od kiedy caly zestaw jest wart mniej niz poszczegolne czesci? Do tego oferuje zainstalowanie wybranego przez ciebie systemu oraz podkręcenie wszystkich podzespołów i wszystko jest zajebiscie zlozone, wszystkie przewody poprowadzone tylem itp. wiec skonczcie pierdolic ze sie nie oplaca bo wlozylem w niego znacznie znacznie wiecej.

to powodzenia w sprzedawaniu, chyba zapominasz, że jest to sprzęt używany a gwarancja jest tylko na karte graficzna z tego co wyczytalem

Opublikowano

@Incore^^ tak opisujesz ten sprzęt w samych superlatywach. Kompletnie pozbawiony wad komputer jak to z ogłoszenia wynika. Poprostu ideał... takie zapewnienia to możesz wciskać chyba tylko sobie.

Idź lepiej proponować śmieszne ceny na benchmarku. Tak tak, ja też czytam ogłoszenia ;) Albo jeszcze lepiej. Wystaw tam ogłoszenie na ten komputer to trafisz do złotych. 

PS Aha. I pochwal się, które części masz od nowości ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Ta, 700zł za 2500k, zejdź na ziemię, za tyle można wyrwać używkę 4670k. Poza tym kręciłeś go do 5,0 i wyżej ? 

Za SSD miało być 200, nie 100, źle wpisałem. HDD 150zł ? Nowy kosztuje 180zł, więc trochę źle dobrana cena.  

Głośniki Logitech x530. Istna potęga jak na głośniki komputerowe, ze względu na nie zakupiłem kartę dzwiekowa z mozliwoscia stlumienia basu bo glozilo mi wymeldowanie, sasiedzi napewno usłyszą że je zakupiłeś. Piękna jakość dzwieku, bezkompromisowa czystosc sciezki dzwiekowej

xD  xD  xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...