Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer max 2700 zł GRYYYY !

PROplayaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Witam 

Chciałbym żebyście pomogli mi wybrać zestaw komputerowy ja co prawda sobie już go zrobiłem 

http://www.morele.net/inventory/info/Nf6Fz8/

Ale napiszcie jeżeli coś się nie opłaca fajnie jakby zestaw był do 2600 zł

Nie mam zamiaru go podkręcać 

Zmień :

Ramy na crucial 8gb

Płyta głowna na Asrock h81m lub Gigabyte GA-B85M-D3H

Procesor na intel core i5 4460

I grafike na R9 280.

Cena będzie mniej więcej taka sama a skoro nie podkrecasz to bedzie w c**j wydajniejszy.

Opublikowano

Zestaw bardzo średni. Nie dość że na stary socket 1155 to taka droga płyta do niczego ci się nie przyda.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Uczeń
Opublikowano

Czy jest duża różnica między i5 4460 i 4590 ?

http://www.morele.net/inventory/info/IqvpFv/

Jaka mam wziąć płytę główną ??

Jaki zasilacz polecacie ??

Od razu zaznaczam że nie mam zamiaru brać H81

C*****y zestaw.

Po 1. Procesor przepłacony, i5 4460 jest bardziej opłacalny w tym budżecie

Po 2. ZA DROGA płyta głowna. I tak tego zestawu nie bedziesz mogl robic OC. Więc zmieniasz na Gigabyte GA-B85M-D3H

Po 3. Brak zasilacza TT 530w starczy

Opublikowano

Na i5 4460 zmień ja już wyżej pisali. 4570/90 jest dobra ale w trochę wyższym budżecie. I zasilacz zmień na TT 530W albo jeśli chcesz coś lepszego to XFX 450W.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Dobra wszystko gotowe jeszcze jedno pytanko jeśli chodzi a samo kupno to najlepiej kupić na morele.net wraz z montażem czy pójść z tym zestawem do serwisu komputerowego dać im ten zestaw żeby zamówili części i je poskładali ???

Czy może mam zamówić części i ja niedoświadczony mam poskładać ten komputer ??

Uczeń
Opublikowano

Dobra wszystko gotowe jeszcze jedno pytanko jeśli chodzi a samo kupno to najlepiej kupić na morele.net wraz z montażem czy pójść z tym zestawem do serwisu komputerowego dać im ten zestaw żeby zamówili części i je poskładali ???

Czy może mam zamówić części i ja niedoświadczony mam poskładać ten komputer ??

Człowieku wymień płytę na H81M. Nie odczujesz ŻADNEJ różnicy. Do tego procek i5 4460 też zbyt wielkiej różnicy nie będzie. Zasilacz na thermaltake 530W.

Zamów z montażem, po co masz bulic za składanie w serwisie, skoro z kodem montaz jest za 1zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...