Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bronie do clienta

spoon19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z mieczami 75+. Otóż jeżeli wpisze komendę na np. śmiercionośne to mam tylko wartość ataku 1. I tak też z Niebiańskim ostrzem itp. Jak zrobić by dobrze działały??

Opublikowano

1)Navicat->player->item_proto

2)Wybierz item i go edytujesz nie pamietam gdzie nazwy tego

3)zamykasz idziesz do clienta pack/locale_pl

4)rozpakuj to i wypakuj packerem item_proto i znajdz item i zmien wartosci

banner.png

Opublikowano

Witam, mam problem z mieczami 75+. Otóż jeżeli wpisze komendę na np. śmiercionośne to mam tylko wartość ataku 1. I tak też z Niebiańskim ostrzem itp. Jak zrobić by dobrze działały??

To co kolega wyżej:

Navicat: player -> item_proto i tabelki: value0 - minimalna wartość ataku MAGICZNEGO ; value1 - maksymalna wartość ataku MAGICZNEGO ; value3 - minimalna wartość ataku FIZYCZNEGO ; value4 - maksymalna wartość ataku FIZYCZNEGO ; value5 - dodawanie określonej wartości do value1 value2 value3 i value4

Czyli value1 i value3 ustawiasz na przykad 100 a value2 i value4 ustawiasz 200 (na kazdym ulepszeniu +0/+9) i edytujesz tylko value5 na +0 - 0 na +1 - 10 na +2 - 30 i +9 150 co zsumuje wartości i da dla ataku fizycznego na +9 value3 - 100+150 i value4 - 200+150 co daje dla smiercio atak fizyczny 250-350. mam nadzieje ze zrozumiesz jak to działa i poradzisz sobie w razie problemow pisz PW.

PS nie zapomnij zrobic tego samego po stronie clienta albo uzyc konwertera sql->client

Opublikowano

W zakładce postać pisze że jest 1 ?

Jeśli nie zmienione w clientowym item_proto to się nie dziw że tak pisze.

Kolega @Thexey podał Ci nazwy kolumn, jeśli zmienione w cliencie to nie masz zmienione w navi :)

W zakładce postać pisze taka wartość ataku jaka jest w clientowym Item_proto nie w navi więc jeśli nie chce Ci się sprawdzać w navi to respnij jakiegoś moba i przetestuj dmg.

742949sygna_mpc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...