Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TShock - permisja na przywoływanie bossów

Aceton

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, wiem, że dział nie pasuje na to pytanie ale nie widze innego, który by się nadawał więc wstawiam tu. Wczoraj kupiłem sobie serwer terrari na maxcrafcie. Dzisiaj jak ze znajomymi mieliśmy już jakis podstawowy set uzbieraliśmy lensy i chcieliśmy przwyołać eye of cathulu, ale po uzyciu itemu do przwyolywaia wyszlo na to ze nie mam permissions, potem znajomi probowali to samo lecz ciągle było napisane o braku permissions. Próbowałem sobie nadać admina ale nigdzie nie znalazłem odpowiedniej komendy ponieważ wszystkie były pod serwer hamachi, również chciałem jakoś nadać permisję na przywoływanei bossów ale nie umiałem. To samo jest z itemami do teleportu nie można ich używać bo nie ma się przyzwolenia. Więc nie mam pojęcia jak nadać permissions bo nawet jak dam sobie admina to znjamomi nie będą w stanie się teleportować za pomocą itemkó ani przywoływać bossow.

Opublikowano

@Aceton

Jak wnioskuję po nazwie tematu serwer jest na TShock. Aby zmienić grupę użytkownika trzeba w konsoli wpisać komendę user group <Nazwa użytkownika> superadmin Dzięki temu będziesz mógł używać wszystkich itemów na serwerze. Zrób to samo z przyjaciółmi ;) Ważne jest to, żeby podczas wpisywania komendy twoi znajomi byli zarejestrowani na serwie i byli online.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Admina można dać jeszcze w taki sposób: 

d ). gdy serwer będzie gotowy wyświetli w konsoli taką wiadomość : To become superadmin, join the game and type /auth [authcode] <-- w tym miejscu będzie kod, który w późniejszej fazie będziemy potrzebować, aby mieć uprawnienia SuperAdmina.  :) ,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...