Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw pod LOL-a/S4League

xpinekkryyx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W przeciagu paru dni chcialbym kupic kompa wlasnie pod te 2 gierki League of Legends i S4League.

Potrzebuje kompa co utrzyma to na 60fpasach.

Widze na allegro jakies gamery za 1000zl juz ale to chyba lepiej zlozyc z morele? Prosze o jakis ciekawy zestawik :)

farah.png

Opublikowano

Jaki budżet maksymalny? Do 1000 będzie dość cienko, fajne by było jakbyś mógł dołożyć koło 200-300 zł.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

budzet okolo 1000zl uzywki moga byc oczywiscie tez

Aha i fajnie by bylo gdyby z TS-em lub Skype-m byly te 60 Fps. Dodam ze mam Grafe GF 9600GT ale to chyba nie ta polka takze czekam na jakies propozycje

farah.png

Opublikowano

60FPS utrzyma nawet integra z Celerona. 

Używki wchodzą w grę ? 

Może i utrzyma, tylko na niskich detalach. Według mnie LoL na najniższych wygląda strasznie okropnie, ale wiadomo co kto lubi, możliwe, że autorowi to nie przeszkadza. 

Zaraz dam edita z zestawem.

edit: http://www.morele.net/inventory/info/90tN8/ http://allegro.pl/intel-pentium-g3220-3m-cache-3-00-ghz-box-i4710444032.html http://allegro.pl/karta-graficzna-gigabyte-hd-7770-rev-2-0-1gb-i4711284520.html http://allegro.pl/zasilacz-chieftec-gps-450aa-101a-450w-i4700209261.html 

Koszt całkowity to koło 1100 zł, ale pograsz na tym spokojnie w 60 fps na najwyższych ustawieniach i przy włączonym Ts'ie. Powinien sobie też poradzić z grami typu Bf 3, może nawet 4 by ruszyła.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

Dużo lepszy. Na tym z allegro to może na niskich pograsz w 30 fps.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A wiec wyparlem sie i zakupilem przed chwilka cos takiego :)

Procesor: Intel Core i3-2100, 3,1GHz.

RAM: 4GB DDR3 Patriot PG234G1333ELKA.

Płyta główna: MSI H61M-P21 (B3).

HDD: 200GB WD2000JS-00MHB0.

Obudowa ATX 500W.

Karta graficzna zintegrowana Intel HD Graphic. Posiadam ze starego kompa GF9600GT

I teraz takie pytanko integra grafy czy ta GF bedzie lepsza oczywiscie pod LOL-a.

Czy pojdzie na high? Ile fps itp.

I zauwazylem ze zasilacz do dupy? Nie spali mi sie komp?

farah.png

Opublikowano

A wiec wyparlem sie i zakupilem przed chwilka cos takiego :)

Procesor: Intel Core i3-2100, 3,1GHz.

RAM: 4GB DDR3 Patriot PG234G1333ELKA.

Płyta główna: MSI H61M-P21 (B3).

HDD: 200GB WD2000JS-00MHB0.

Obudowa ATX 500W.

Karta graficzna zintegrowana Intel HD Graphic. Posiadam ze starego kompa GF9600GT

I teraz takie pytanko integra grafy czy ta GF bedzie lepsza oczywiscie pod LOL-a.

Czy pojdzie na high? Ile fps itp.

I zauwazylem ze zasilacz do dupy? Nie spali mi sie komp?

Jak kupiłeś to za tysiaka, to jakieś 500zł wywaliłeś na karton, w którym sprzęt przyszedł. 

Opublikowano

Juz mial spakowane do wysylki i nie chcial rozpakowywac zeby sprawdzic firme...

A ten mam ze starego kompa ModeCom Feel III 350ATX

Ten bedzie dobry do tego zestawu?

farah.png

Opublikowano

Juz mial spakowane do wysylki i nie chcial rozpakowywac zeby sprawdzic firme...

A ten mam ze starego kompa ModeCom Feel III 350ATX

Ten bedzie dobry do tego zestawu?

Kup coś pewniejszego. Na OLX/allegro można znaleźć kilkumiesięczne, porządne zasilacze za 120-150zł. 

Opublikowano

A na tym ATX 500W albo na tym Modecom Feel III 350atx

jak np tylko lola bede miec odpalone nie spali mi sie nic? tak zeby z miesiac chociaz pogralo. bo narazid kasy brak na to...

farah.png

Opublikowano

Ja bym zmienił  zasilacz, procek, płytę na i5 2400 i p67 do tego chłodzenie i za  miesiąc/dwa grafę typu R7 260/ HD7770

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

jak np tylko lola bede miec odpalone nie spali mi sie nic? tak zeby z miesiac chociaz pogralo. bo narazid kasy brak na to...

Może tak, może nie. Nikt Ci tutaj tego nie zagwarantuje bo nie są to pewne zasilacze.

KLIK!

Opublikowano

Ja bym zmienił  zasilacz, procek, płytę na i5 2400 i p67 do tego chłodzenie i za  miesiąc/dwa grafę typu R7 260/ HD7770

Po co zmieniać od razu tego i3 ? Najpierw zasilacz, potem karta. 

Może i działać rok pod pełnym obciążeniem. Nie wiadomo też, czy spali inne podzespoły. Ale czy chcesz mieć coś bardzo niepewnego w komputerze ? 

Opublikowano

Narazie tak jak mowilem brak kasy... co wyplate bede jakies czesci kupowal... z miesiac musi dac rade zasilacz:) Co do procka ... hmm do lola wystarczy to po co zmiemiac? Plytka glowna do wymiany? z tego co slyszalem jest ok i ma overclocking.... wiec to + a co do grafy tez z czasem wymienie... :)

farah.png

Opublikowano

Komputer doszedl zasilacz to WhiteEnergy 500w atx z czarnej listy :D Bez grafy fajno chodzil nic nie piszczalo ani nie skrzeczalo

. Po podlaczeniu grafy przy przegladaniu stron piszczy w srodku .... przy instalowaniu sterow az tak jakby skrzeczy.

temperatury 20-35 stopni tylko...

EDIT

DO ZAMKNIECIA

Dysk piszczy i skrzeczy przy odczytywaniu. Pozdrawiam.

farah.png

Uczeń
Opublikowano

Komputer doszedl zasilacz to WhiteEnergy 500w atx z czarnej listy :D Bez grafy fajno chodzil nic nie piszczalo ani nie skrzeczalo

. Po podlaczeniu grafy przy przegladaniu stron piszczy w srodku .... przy instalowaniu sterow az tak jakby skrzeczy.

temperatury 20-35 stopni tylko...

piszcza ci cewki w karcie graficznej.

moze przejdzie moze nie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...