Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Podkreślenie GetHealth.

Kaczus2001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam podczas pisania pluginu napotkalem sie na "error'a" mianowicie podkresla mi getHealth()

Co z tym moge zrobic?

Moj kod i tak to nic nie zmieni ale dam :P

double health = p.getHealth();

Wiem ze da sie to jakos naprawic zmieniajac cos w ustawiniach albo w build path tylko nie wiem jak

Z gory dzieki za pomoc

P.S Dla tych co nie wiedza o czym pisze niech nic nie pisza. Pisze w eclipsie (to chyba wiecie, ale wole napisac ;p)

//nie umieszczamy reklam w sygnaturach

Opublikowano

final Player player = (Player)sender;
                    double xs = player.getHealth();

zobacz to 

Nie dziala

Opublikowano

Nie mam skype a to na 100% nie jest cos z kodem bo widzialem na bukkit.org czy jakos tak pelno problemow takich samych tylko po angielsku :C

Opublikowano

To jest coś w silniku. Używając np. bukkita 1.7.2 nie ma takiego błędu a używając np. 1.7.9 już tak masz.

Opublikowano

Uzywam silnika 1.7.2 blad polega na podkresleniu metody getHealth i przez to nie dziala plugin w konsoli nigdzie sie nie pojawia 

Opublikowano

Serwer stoi na wersji 1.7.2

Wersja javy w eclipsie 1.6

Java na pc 6 (z haczykiem) Nie instaluje 7, ponieważ spadaja mi fps o 70 w dol w minecraft a mam tylko 70 :)

Opublikowano

To tak:

eclipse musisz miec jre7

minecraft tez na java 7

i serwer tez na java 7

lub:

serwer na java 6,eclipse tez na 6 i mc tez na 6 ;p

Jak mc na 6 ? Ja mam wersje 1.7.2 a java 6 wiedz wszystko jest na 6 :)

Opublikowano

To tak:

eclipse musisz miec jre7

minecraft tez na java 7

i serwer tez na java 7

lub:

serwer na java 6,eclipse tez na 6 i mc tez na 6 ;p

co za farmazony pierdolisz... Minecraft jest kompilowany w javie 6 ...

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

@Padaambo super idź tam griefować serwery pro developerze.

Może o tym zapomniałem? Ale jak ma eclipse 1.6 a serwer 1.7.2 to nie będzie działać ponieważ to są 2 inne wersje :P

pluginy kompilowane pod jave 6 działaja na 7 ,a z 8 nie dzialaja na 7  [chyba ze chodzi o bukkita ...]

https://www.youtube.com/watch?v=EoOAkKKt8W4

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

@Padaambo

@ThatSortiqoVsky

Eeeeee?

Potrzeba mieć tą samą javę w eclipsie co na serwerze, jak zamierzasz coś uruchomić z starego kodu skoro jest nowy?

Tak samo jest z Minecraftem, na wersji 1.7.10 nie wejdziesz na serwer 1.7.2 bo są inne protokoły (przynajmniej w moim oryginalnym mc tak się nie da)

@topic

Podaj

Ten

Błąd !

"The method getksahdu() is undefined for the type Player" - przykładowy błąd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...