Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gracie na smartcastach jak tak to czy warto?

Luuz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie gram i zazwyczaj oram normalnie wbijam dywizje etc. nie mam problemu z wywalaniem combosów (jestem starszym graczem lola, nigdy nie grałem na smartcastach). Czy tak na prawdę opłaca się na nie przenosic?

Opublikowano

Niby szybciej możesz castować spelle na smartcastach i niektórych combo tak szybko nie zrobisz bez nich, ale to też głównie kwestia wygody i przyzwyczajeń. Jak dobrze Ci idzie bez nich i Ci przeszkadzają bardziej, niż pomagają to nie widzę konieczności korzystania z nich.

Opublikowano

W robieniu combo smartcasty to jakieś 3 kliknięcia przewagi dla przeciwnika. Jak czasem potrzebujesz wymierzyć jakąś umiejętność, to możesz sobie zwykłe castowanie zbindować na Shift + (Q,W,E,R) - ja tak mam i jest bardzo dobrze :P

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Ja gram na smartcastach już od bardzo dawna, bardzo przyjemnie się tak gra, dla początkujących może być trudniej, ale po kilkunastu grach gdzie przyzwyczaisz się do zasięgu spelli już nawet nie pamiętasz jak było wcześniej i nie chcesz zmian powrotnych

Opublikowano

Ja po roku gdy w lola przerzucilem ie na smartcasty i powiem ci ze znacznie szybciej idzie zrobic combo, nie musisz sie pierdzielic celowaniem, na poczatku ciezko sie przyzwyczic ale potem zobaczysz roznice jak juz bedziesz ich uzywal.

Nowicjusz
Opublikowano

Ja używam smartcastów na niektórych postaciach ( katarina , Orianna , Vayne ) baaardzooo pomocne <3 . Ale np jak gram lux to ustawiam smartcasty tylko na w i e bo lubie sobie wycelować z klatki albo ulta , tak samo na innych postaciach :D ustawiam sobie tylko na skillach których nie moge spindzielić xDD

Opublikowano

Oczywiście, że lepiej combo wykonuje się na smartcastach, zdobywamy kilka cennych sekund na użycie umiejętności. ;) Z drugiej strony, nie widzimy zasięgu skilli, tak wieć to może być utrudnienie.

Opublikowano

Ja zaczczalem grac niedawno na smart.   odczulem bardzo dużą róznice moglbym powiedziec ogromną na szybkość robienia combo np na zedzie katarinie polecam :D

Nowicjusz
Opublikowano

Oczywiście, że lepiej combo wykonuje się na smartcastach, zdobywamy kilka cennych sekund na użycie umiejętności. ;) Z drugiej strony, nie widzimy zasięgu skilli, tak wieć to może być utrudnienie.

Jasne że widzimy zasięg skilli wtf , wystarczy tylko to ustawić  :huh:

Opublikowano

Powiem tak. Grając bez smartcastów nigdy nie będziesz tak dobry jak ktoś kto ich używa.

A grając na smartcastach nigdy nie będziesz taki dobry jak ktoś kto ich nie używa. :D

Opublikowano

W robieniu combo smartcasty to jakieś 3 kliknięcia przewagi dla przeciwnika. Jak czasem potrzebujesz wymierzyć jakąś umiejętność, to możesz sobie zwykłe castowanie zbindować na Shift + (Q,W,E,R) - ja tak mam i jest bardzo dobrze :P

przeciez masz opcje na smartcastach zeby pokazywalo range....

co do tematu to smartcasty sa o wiele lepsze polecam na nich grac

Age is just a number :)

Opublikowano

Powiem tak. Grając bez smartcastów nigdy nie będziesz tak dobry jak ktoś kto ich używa.

Potwierdzam, sam sie przekonałem.

Wszystko zależy od postaci, np. na Veigarze bez smartcastow możesz łatwiej ze stuna trafić.

Ja np. na Kacie lub lee sinie nie wyrobiłbym bez smart

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Uczeń
Opublikowano

Na postaciach takich jak Ryze czy Lee Sin (chodzi mi tu o plejsy a nie jak w brązie) niemożliwe jest ugranie czegokolwiek bez smartcastów.

Z początku też nie mogłem się do nich przyzwyczaić i postaciami takimi jak Ezreal robiłem missclick ulta, ale po jakimś tygodniu grało mi się o wiele lepiej.

Teraz nie wyobrażam sobie grać Q > LPM.

Opublikowano

Mi szlo w miare dobrze bez nich, ale pewnego razu sobie je właczylem, na poczatku mi szlo kiepsko ale pozniej bylo widac roznice w grze bez a z nimi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...