Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o celowanie ak47 i m4

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 pestki masz zawsze celne 3 leci juz do gory wiec jak minimalnie bedziesz obnizal myszke do dolu to 3 . Natomiast pestkuje sie po 1-2 :)

Osobiscie na dystanse strzelam z 1 pestki (ak) 2pestki (m4a1s) na blisko full auto :)

graphic.png

Opublikowano

Rozumiem,powiedz mi tylko jeszcze, ze jak nie mam jeszcze takiego skilla celowania w heada i jak pestkuje to aim bardziej na brzuch robie to bardziej korzystniej byloby po prostu nauczyc sie obnizac celownik przy 3-shoocie czy strzelac dwiema kulami, ale po kazdych dwoch strzalach robic unik(przemieszczac sie zebys nie byl takim latwym celem)?

Przypuszmy,jestem kalach vs kalach na midzie na inferno.Headshotow nie umiem celowac.Jak mam strzelac?

P.s

Sorry ze jestem taki upierdliwy, po prostu chce wiedziec po ile kul strzelac ;D

Opublikowano

Pqmiętaj, celownik zawsze musi być ustawiony na głowę stojącego człowieka. Nawet jeśli jeszcze go tam nie ma.

Gdy przeciwnik jest daleko to strzelaj po 2-3 naboje. Powiedzmy jakbyś stał na rampie na Inferno, a przeciwnik był na midzie od strony CT. Ale jeśli jest bliżej niż na tą odległość to zaczynasz walić full auto mając celownik na jego głowie i od razu go opuszczając. Jest wtedy szansa, że pierwszy pocisk trafi HSa, a jak nie to reszta to zrobi.

I jak zamierzasz zacząć strzelać zawsze kucaj!!! Nieważne na jaką odległość.

Ustaw w myszce najniższe DPI. Ok. 400 i czułość myszy na ok. 2.

graphic.pnggraphic.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra, wiekszosc juz rozumiem.Teraz pozostaje tylko jedna rzecz ktora chcialbym wiedziec.Napisales, zeby walic seria po dwa-trzy naboje.I tu jest moje pytanie.Bo z tego co wiem, to trzeci pocisk jest juz niecelny, a strzelanie po trzy tylko zwieksza czas mojego pozostawania w bezruchu, co tylko ulatwia zabicie mnie.Nie wiem zatem, czy ryzykowac i strzelac po trzy, skoro i tak ten pocisk jest niecelny, czy po dwa i szybko robic

uniki

Opublikowano

Chyba bardziej przyzwyczailem sie do tego po dwa naboje, jednak jeszcze slabo wychodza mi te uniki tj. strzelam bedac w ruchu.Powiedzmy, ze poprawnie jest za zatrzymuje sie na sekunde, srzelam, przemieszczam sie, zatrzymuje na sekunde, strzelam i tak caly czas, tak?

Opublikowano

Z daleka starać się mierzyć wysoko "głowa" pestka seria 1 - 2 - 3  / 1-2-3 i tak do trafienia , blisko full auto w nogi jeżeli to opanujesz będzie dobrze krok do przodu ;).

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Chyba bardziej przyzwyczailem sie do tego po dwa naboje, jednak jeszcze slabo wychodza mi te uniki tj. strzelam bedac w ruchu.Powiedzmy, ze poprawnie jest za zatrzymuje sie na sekunde, srzelam, przemieszczam sie, zatrzymuje na sekunde, strzelam i tak caly czas, tak?

Lel, nie strzelaj jak chodzisz. Chyba, że sytuacja naprawdę tego wymaga albo masz P90. Nigdy nie strzelaj jak chodzisz.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

graj narazie i tyle... sam dojdziesz do wszystkiego :) recoila na poczatku i tak sie nie nauczysz bo nie masz ogarnia w grze... nabierzesz tzw. ogrania to proponuje potrenowac recoila, na youtubie masz duzo filmow, w google mozesz poszukac wzorow sprayowania(full auto) itp.

Jak ty piszesz, ze masz problem z celowaniem bo za wolno to robisz to najpierw wytrenuj sobie tzw. pamiec miesniową, która jes w csie bardzo wazna, sa do tego mapy treningowe itp. musisz poczytac w google, za duzo pisania abym Ci tu wszystko tlumaczyl. :)

Opublikowano

Gram caly czas, niestety musze sie przyznac ze siedze w silverze i nie mg z niego wyjsc.Gralem z kumplem z golda 4, i przeraza mnie aim niektorych osob w tej lidze.Nie zdaze nawet zauwazyc ze wrog wyjdzie naprzeciw mnie a juz dostaje heada.

Biorac pod uwage wszystko co tu napisaliscie, pomijajac cwiczenia z bezczynnymi botami, to nigdy nie mam strzelac w ruchu, tylko zatrzymac sie i wtedy oddac strzal.

Czyli sytuacja wrog na midzie, ja na midzie(mapa inferno)

Zauwazam wroga na srodku mida i on rowniez zauwaza mnie.

Kucam, oddaje dwa strzaly(nie pestki, tylko seria po dwa) wstaje, biegne na lewo/prawo, kucam i znowu, powiedzcie tylko czy dobrze mysle, czy moze zlikwidowac jakis element, albo czegos nie robie?

Opublikowano

Gram caly czas, niestety musze sie przyznac ze siedze w silverze i nie mg z niego wyjsc.Gralem z kumplem z golda 4, i przeraza mnie aim niektorych osob w tej lidze.Nie zdaze nawet zauwazyc ze wrog wyjdzie naprzeciw mnie a juz dostaje heada.

Biorac pod uwage wszystko co tu napisaliscie, pomijajac cwiczenia z bezczynnymi botami, to nigdy nie mam strzelac w ruchu, tylko zatrzymac sie i wtedy oddac strzal.

Czyli sytuacja wrog na midzie, ja na midzie(mapa inferno)

Zauwazam wroga na srodku mida i on rowniez zauwaza mnie.

Kucam, oddaje dwa strzaly(nie pestki, tylko seria po dwa) wstaje, biegne na lewo/prawo, kucam i znowu, powiedzcie tylko czy dobrze mysle, czy moze zlikwidowac jakis element, albo czegos nie robie?

Stary, ciężko takie rzeczy wytłumaczyć. Na razie graj jak potrafisz, a później samo wyjdzie.

Polecam też oglądać prosów jak grają. Pooglądaj parę razy jakieś rozgrywki na wysokim poziomie, a zobaczysz, że będziesz zaczynał powoli tak grać.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Najpierw ogarnij rozrzut ak, bo to zalezy z jakiej odleglosci strzelasz, nie da sie ogarnac ile to jest 15 metrow w cs'ie ;D. Najlepiej oddawaj serie po 2-3 strzaly nad brzuchem, kolo szyi. Zalezy kto jak woli strzelac, lub tez mozesz oddawac wieksze serie, lub nawet po jednym strzale;)

Opublikowano

Polecam grać na serwerach typu arena, zwłaszcza na tych od BrutalCS. Są to szwedzkie serwery, na których poziom jest naprawdę wysoki.

Przy tych ludziach trzeba być skupionych w 100%. Na początku dostaje się ostro po twarzy, ale kiedy nauczysz się reagować dostatecznie szybko to satysfakcja z 'one-shotów' jest duża. ;)

Ewentualnie popykaj na dmie, ale nie tym od Valve tylko też na serwerach dm np. od Titan lub Neogear.

Opublikowano

Jestem tepy, dzisiaj odkrylem, ze strzelajac seria po dwa pociski musze dac celownikowi wrocic na swoje miejsce ;) Strzelalem po prostu w zbyt krotkich odstepach,celownik nie mial czasu na powrot i nie moglem nic trafic.

Na krotkie i dlugie dystanse juz wiem, i za pomoc bardzo wam dziekuje, jednakze mam jeszcze problem z sytuacja ze wrog jest na mirage w sklepie od strony respa ct, a ja od strony bombsite,czyli odleglosc nie do konca do sprayowania, a po dwa strzaly to szybciej wrog mnie zabije.Ile pociskow mam wtedy strzelac?

Opublikowano

Bardzo przepraszam i poprawiam głupotę, którą napisałem. Kucaj tylko gdy przeciwnik jest blisko Ciebie. Na większą odległość nie kucaj. Dlaczego? Już tłumaczę. Każdy dobry gracz CSa ma celownik na wysokości głowy. Gdy jest blisko Ciebie i Ty kucniesz to musi zacząć celować w Ciebie i ma mniejszy cel do trafienia. To daje przewagę. A jeśli jest daleko to nie kucaj. Dlaczego? Jest mniejsza różnica w wielkości celu na dalsze dystanse, więc dużo Ci to nie da, a kiedy stoisz masz większą swobodę poruszania sięi możesz robić uniki. Jeśli chodzi o strzelanie to kiedy przeciwnik stoi odsłonięty walę full auto opuszczając celownik (niezależnie od odległości, a gdy ma jakąś zasłonę to zaczynam strzelać parę pocisków opuszczając lufę, a potem od razu ją podnoszę i znowu parę pocisków. Przepraszam za mój poprzedni błąd. Źle grałem. Dopiero znajomy o wyższej randze (Legendary Eagle 2) wytłumaczył mi o co chodzi.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Dzieki, od razu zaczelo mi sie grac lepiej, nawet ace zrobilem sam na 5 ;D

Zauwazylem rzecz, ktora chcialem sie z wami podzielic, a mianowicie ogladajac tutorial na yt dotyczacy sposobow strzelania z kalacha zauwazylem, ze koles strzelajac po dwa strzaly trafial w to samo miejsce.

Natomiast nie wiem, czy cos sie zmienilo, albo czy mam ustawiona zla czulosc myszki, gdyz owszem, pierwsza pestka leci w cel, natomiast druga leci juz stosunkowo wysoko.

Cwiczylem wczoraj na mapie training aim csgo, i po pierwszej kuli sciagalem celownik w dol.Jak bd w domu to wrzuce tu link do mojego filmiku, i zobaczycie o co chodzi

Opublikowano

Dzieki, od razu zaczelo mi sie grac lepiej, nawet ace zrobilem sam na 5 ;D

Zauwazylem rzecz, ktora chcialem sie z wami podzielic, a mianowicie ogladajac tutorial na yt dotyczacy sposobow strzelania z kalacha zauwazylem, ze koles strzelajac po dwa strzaly trafial w to samo miejsce.

Natomiast nie wiem, czy cos sie zmienilo, albo czy mam ustawiona zla czulosc myszki, gdyz owszem, pierwsza pestka leci w cel, natomiast druga leci juz stosunkowo wysoko.

Cwiczylem wczoraj na mapie training aim csgo, i po pierwszej kuli sciagalem celownik w dol.Jak bd w domu to wrzuce tu link do mojego filmiku, i zobaczycie o co chodzi

Większość prosów gra na ok. 1-2 czułości myszy i ok. 400 dpi.

Ja mogę posłać nawet ponad 5 kul w to samo miejsce. Wystarczy dostosować prędkość opuszczania celownika. A jak jakimś dziwnym pechem nie trafiłbym to przestaję strzelać na ułamek sekundy, podnoszę lufę i robię to ponownie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

lol to nie zależy gdzie celujesz tylko jaki styl gry preferujesz 1shoty czy moze sprejowanie full auto.

czułośc myszy gdzieś do 3.5 bo inaczej nie ugrasz nic pzdr

Opublikowano

@RADTOR dzięki że się tak udzielasz w temacie

Tak jak napisał kolega @up, każdy ma inny styl gry, i mi najbardziej opowiada takie strzelanie po 2 pociski.Po tym co napisaliście, moja umiejętność strzelania znacznie się poprawiła, za co dziękuję

Po prostu sprayować nie lubię na takie np. średnie dystanse jak w shopie na mirage, tylko boję się po prostu zatrzymać żeby mnie ktoś nie zabił

@RADTOR jeśli robię uniki to po zatrzymaniu przez ~0.5 sekundy nie mam strzelać,gdyż jeszcze krótki ułamek sekundy po zatrzymaniu się, strzały będą niecelne, prawda?Przynajmniej tak mówił kumpel który jeszcze 2 miechy temu był w global elite :D

Tak samo odstęp pomiędzy seriami ma być około 0.5 sekundy

Jak myślisz/myślicie, czy kolega dobrze poradził?

Jeszcze raz sorry wszystkim, jestem po prostu takim upierdliwym typem człowieka, że jak wszystkiego się nie dowiem to nie odpuszczę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...