Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o celowanie ak47 i m4

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.Tak jak w temacie, jak jest najlepiej celować na różnych odległościach?

Np. ak-47

Na  odległość przypuśćmy 15 metrów, mam celować w szyję, czy w brzuch, walić ciągłą serią czy pestkować?Dopiero uczę się grać na karabinach szturmowych, więc proszę o jasne odpowiedzi :D

Opublikowano

Nie wiem ile to jest 15 metrów. Ale na daleko pestkować lub seriami po dwa naboje i celować właśnie koło szyi. A na blisko full auto i najlepiej sobie kucnąć ,ale np. po 7 pestkach z full auto wstać i znowu kucnąć. Troszkę niwelujesz rozrzut. No i trza recoil ogarnąć.

Opublikowano

Nie wiem ile to jest 15 metrów. Ale na daleko pestkować lub seriami po dwa naboje i celować właśnie koło szyi. A na blisko full auto i najlepiej sobie kucnąć ,ale np. po 7 pestkach z full auto wstać i znowu kucnąć. Troszkę niwelujesz rozrzut. No i trza recoil ogarnąć.

Tylko właśnie m4 jak strzelam przypuśćmy m4 po 2 pociski z daleka, celuję w szyję a koleś dostaje w klatę, to zawsze on jakimś cudem mnie zabije jak zostanie mu ~15 hp i jeszcze mnie headshotem zabije :/

Opublikowano

Jak dla mnie najlepiej jest ustawić sobie stosunkowo duży celownik z kropką w środku. Przede wszystkim zakupić dobrą mysz oraz podkładkę, dopasować sensa, potrenować aim'a ma mapie "training aim csgo 2".

Nauczyć się pestkować z AK, to jest dobre za dalekie odległości. M4 na daleko można strzelać seriami po 2-3 naboje.
Na średnie odległości starasz się strzelać banie i przeciągać fullauto w dół tak, aby na pewno zabić przeciwnika. (M4 nie zabija na hita w głowę, gdy koleś ma kevlar)
Na bliskie odległości musisz starać się zachować spokój, paniczne fullauto ci nic nie da.
Na spokojnie, skupienie.. Sprejujesz na przeciwnika, ale najlepiej nauczyć się tego na botach.

Polecam również przed graniem turniejowych zrobić sobie 20-30min rozgrzewkę na serwerze DM oraz DM+OnlyHD.

Opublikowano

Dodając jeszcze coś do wypowiedzi powyżej, która jest jak najbardziej poprawna, to oprócz treningów na mapach aim, warto także stanąć choćby na botach i sobie wyczuć jak każda broń strzela full auto, jaki ma wzorek i ćwiczyć manewrowanie, ponieważ często na dalszych odległościach jeśli dobrze wyćwiczysz sobie strzelanie, to full auto będziesz zabijać gościa w mgnieniu oka, a nie pestkować jak to za czasów 1.6 było i nadal jest, ponieważ nie zawsze przynosi to zamierzonego efektu. 

M4 i AK bardzo prosto wychwycisz, gorzej będzie z famasem czy galilem :)

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę
zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

Ok, czyli ak pestkować na wysokość szyi na dalekich dystansach,full auto na bliskich

M4 na dalekich serie po 2-3 strzały na szyję/heada a na bliskich full auto?Dobrze rozumiem?

Opublikowano

Mniej więcej tak, wszystko jest zależna od sytuacji w jakieś jesteś. Musisz wyćwiczyć sobie pewne reakcje.

Opublikowano

Ja se kupiłem bloody v7 i mam single click'a i z większej odległości celuje banie i pojedyńcze shooty i tak mi najlepiej wchodzi.

Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?

System of a down - B.Y.O.B "2005"

Pomogłem ? - daj [+]

Opublikowano

Zależy od emczwórki którą grasz, bo A4 ma w c**j recoila zjebanego, a A1-S można pestkować po 3. W ogóle - mam dla was radę: nauczcie się nie myśleć o tym ile pestkować tylko wpoić sobie to w nawyk.

Opublikowano

Wczoraj gralem na serwie headshot only, nawet dobrze mi szlo,ale zanim wycelowalem to na normalnym meczu koles by mnie spokojnie seria na brzuch mogl zabic :D

Czyli starac sie w glowe zawsze celowac, tak?

Opublikowano

@blazej2222
Nigdy nie dojdziesz do 100% perfekcji w strzelaniu głów... To nie Lol tylko CS:GO. Każdy pocisk nie musi lecieć w celownik ale np. troche obok w zależności od movementu... Jeżeli byś chciał w miarę ogarniać te hs to z 1 tyg nolife na DM + OnlyHS... Jeżeli połączysz pestki + Fullauto to będzie to zabójcze i to bardzo... Do tego wyszkolić się można w 2 miesiące

(Nie mówie o farcie czy coś, tylko o pewności... np. jak gracze z VP... czasem grają fullauto a czasem pestki i wchodzi im to bardzo dobrze)

Opublikowano

@blazej2222

Nigdy nie dojdziesz do 100% perfekcji w strzelaniu głów... To nie Lol tylko CS:GO. Każdy pocisk nie musi lecieć w celownik ale np. troche obok w zależności od movementu... Jeżeli byś chciał w miarę ogarniać te hs to z 1 tyg nolife na DM + OnlyHS... Jeżeli połączysz pestki + Fullauto to będzie to zabójcze i to bardzo... Do tego wyszkolić się można w 2 miesiące

(Nie mówie o farcie czy coś, tylko o pewności... np. jak gracze z VP... czasem grają fullauto a czasem pestki i wchodzi im to bardzo dobrze)

Żadne DM + only hs, wtedy nie masz presji przeciwników i większość strzela full auto żeby tylko hs wbić co jest żałosne. Lepiej niech wbije na jakiegoś aim mapa.

Pestki + full auto ? Nikt nie gra pestkami bo się nie opłaca po prostu i tak na bliski dystans nie masz szans strzelając pestkami.

Opublikowano

Unikaj 3 shoota na dalekie jak ognia.

Tylko tap-shooting.

A 3 shoot na srednie tylko bo na bliskie sie sprayuje.

Nigdy nie sprayuj na dlugie

THE CAKE IS A LIE

1441013.1.jpg

Opublikowano

Na obu broniach robie tak:

Dlugie-serie po dwa pociski, aim na glowe

Srednie-3 pociski, aim na glowe

Male-sprayuje, aim na glowe/brzuch, i tak nie mam czasu wycelowac dokladnie

Mniej wiecej poprawnie?

Opublikowano

Ze swojej strony do takich treningów polecam grać na specjalnych mapach treningowych z bezczynnymi botami.

15 minut dziennie takiej mapy i umiejetność strzelania znacznie rośnie.

Mapki pobierasz z warsztatu steam: aim_arise i jest jeszcze jedna ciekawa, ale aktualnie nie mogę sprawdzić jej nazwy.

Pozdro

graphic.png

Opublikowano

Czyli podsumowywujac;

Srednie-3 pociski, aim na szyje

I podczas strzelania seriami po dwa,trzy pociski co serie zmieniam polozenie,tak?

I najlepiej cwiczyc na mapach aim z bezczynnymi botami.Mysle poprawnie?

Opublikowano

Ja se kupiłem bloody v7 i mam single click'a i z większej odległości celuje banie i pojedyńcze shooty i tak mi najlepiej wchodzi.

Fajny masz towar.

Chłopie myszka ci nie będzie sama celować w banie ..

Ja sobie też mogę nacelować a te całe A4 Tech Bloody to gunwo tak zwane...

Miałem V8 i zwróciłem ją do sklepu bo nie dość że można wyłapać bana to nie przyjemnie się gra.

Zapłaciłem za makra skrypty i wszystko i się poszło piep***.

Nie polecam tego typu myszek co napisał kolega u góry.

PS: Nie mów , że tak nie jest ..

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngIm Gonna Slap U nie ogarniam, jak można dostać bana?

Czyli podsumowywujac;
Srednie-3 pociski, aim na szyje
I podczas strzelania seriami po dwa,trzy pociski co serie zmieniam polozenie,tak?
I najlepiej cwiczyc na mapach aim z bezczynnymi botami.Mysle poprawnie?

Żadnych sprzeciwów to znaczy że dobry tok myślenia :D?

Opublikowano

Dobra, powiedzcie mi czy kalachem/m4 sa kozystniejsze na srednie i dalekie serie po dwa czy po trzy strzaly?Bo jak probowalem na dwa to koles mi uciekal z resztka hp a na trzy strzaly jeszcze nie sprawdzalem.Ponad to czy gdy zamiast dwoch bd strzelal 3 pociski to jakos zmniejszy sie aim?Ktora metoda jest korzystniejsza, dwie pestki czy 3?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...