Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienia karty graficznej. Problemy po zmianie systemu WIN XP na WIN7

Rekreative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem dt. tzw. "lagowania". Mam bardzo słaby komputer 2GB ramu procesor dwu rdzeniowy, ale nie miałem wcześniej na prywatnych serwerach metin2 lagów. Mogłem nawet na 5 metinach iść na DT z lekkimi lagami. Teraz po zmianie systemu z Windows XP na Windows 7, ledwo na dwóch ciągnę metkach, lagi w c**j... Może ktoś podać jakieś zalecenia do karty graficznej, jakie są najlepsze i tak dalej? Może chociaż to podziała. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano

Windows 7 jest dużo bardziej zasobożerny niż XP. Mając tak małą ilość ram nie dziw się że ci się tnie.

Dokup z 2GB to będzie git.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Zmień na xp i po problemie ;p Jak nie to co up lub możesz zrobić upgrade kompa dużo nie wydasz, a Ci pomoże..

Opublikowano

Mam podobnie, najlepszym rozwiązaniem jest dokupienie RAM'u, bądź wrócenie na XP'eka.

Jeśli nie chcesz dostosować się do powyższych rad możesz dokładnie przeczyścić kompa CCleaner'em, ustawić Metina na najwyższy priorytet. Ewentualnie możesz jeszcze wyłączyć antyvira, bo czasami ciągnie za dużo przez co później ściny są.

Opublikowano

Dobra, dzięki za odpowiedź ;)

Jeśli na razie nie masz czasu lub funduszy na ulepszenie kompa to ja Ci dam taki sposób, którym wiele "amerykańców" boostuje sobie FPS'y w NBA 2k15, na Metina też na pewno zadziała. (TYLKO jeśli masz kartę GForce :c)

Wejdź sobie w Panel Sterowania -> Sprzęt i dźwięk -> tam w Nividia Control Panel.

i teraz muszę Ci to opisać na podstawie angielskiego Win7, bo sam takiego mam, a nie wiem jak to jest w Polskim.

Jak wejdziesz w Nividia Control Panel to przechodzisz do "Manage 3D Settings" po lewej stronie.

Wejdz w Program Settings - wybierz ściężkę Metina i kliknij Add.

Na dole ustaw : 

Power Management Mode - Prefer maximum performence

Triple buffering - On

Vertical sync - On :)

Daj znać jeśli pomogło.

Metin2 prywatne serwery - Makarov i Double.

Metin2 PL - R3Double (Diumar)

NBA2k15 - double double.

90870124399819247371.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...