Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FBMC

.avaterys_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

!

!

!

!

RocdC8u.png

Pamiętasz czasy, gdy publikacje rok, dwa lata temu były w 90% serwerami Free-Build?

Teraz ze święcą szukać tego typu serwerów.

Najwyższa pora wrócić do korzeni w nowej, odmienionej formie!

Niepowtarzalny klimat, prowokujące pomysły, ciepła atmosfera i profesjonalizm!

To cechy, które nas wyróżniają. To u nas normalne!
To właśnie FBMC.PL - najbardziej dopracowany serwer FreeBuild w Polsce!

5xiu61Y.png

IP: MC.FBMC.PL

Wersja: 1.7.X

Sloty: ---

Autoryzacja: no-Premium

Rodzaj serwera: Free-Build

Nether: ON

hq5TN3K.png

• projekt FBMC.PL, to serwer Free-Build w starym, klimatycznym stylu, ale również z ciekawymi nowościami, dodatkami,
  • rozpoczynając rozgrywkę do enderchestu otrzymujemy startowe przedmioty,
  • na serwerze można kupować działki o stałym rozmiarze dla danej rangi za monety tzw. Coinsy,
  • każdy gracz za grę na serwerze, kopanie, wygrane w autoeventach, parkoury i wiele innych atrakcji otrzymuje Coinsy,
  • system ekonomii jest bardzo rozbudowany, można przelewać pieniądze między kontami, handlować, przeglądać TOP bogatych etc.,
  • na serwerze dostępny jest bardzo rozbudowany sklep w GUI, możliwy do otwarcia przez polecenie /sklep, lub klikając na tabliczkę w sklepie w mieście,
  • jest możliwość zmiany odpowiednim poleceniem trybu dropu - albo z rud, albo z kamienia,
  • pod komendą /ekipa jest możliwość sprawdzenia ekipy serwera w GUI. Członkowie online są zaznaczeni na zielono i mają na głowie w GUI enchant,
  • dla rang premium jest możliwość m.in.: włączenia trybu disco zbroi, czy trybu disco na głowie (wełna, szkło, glina), efektów (particles), zamiana w moba,
  • gracz z kontem PREMIUM nie musi się logować, zostają logowani automatycznie,
  • co 15 minut odbywają się automatyczne eventy: wpisywanie kodu, losowanie parkourów etc.,
  • na stronie WWW jest możliwość podglądu mapy serwera, zakup usług premium tj. VIP, monety i inne,
  • teleportację do piekła można wykupić za 200 COINS, tak samo jak kilka innych usług, niekoniecznie itemów,
  • dostępnych jest kilka tartaków, lasów automatycznie się resetujących, dla Waszej wygody,
  • dla lubiących PvP przygotowaliśmy areny PvP, pojedynki 1VS1,
  • rozgrywka odbywa się w pięknym mieście, dostępne są publiczne farmy, sklepy i wiele innych,
  • i wiele, wiele innych...

3R94ac2.png

Jesteśmy grupą ludzi z pasją do tego, co robimy. Każdy projekt, który tworzymy

jest wykonany z największą starannością, dbałością o szczegóły.

Przywiązujemy uwagę do najmniejszych detali, właśnie to sprawia,

że wszystkie serwery, które tworzymy m.in FBMC.PL są tak wyjątkowe!

Nasze poprzednie, najpopularniejsze projekty, to m.in:

MCWG.PL (do 400 graczy online), LifeHARD.pl (do 200 graczy online),

część z nich istnieje od prawie roku nieprzerwanie, aż do teraz!

Współpracowały z nami znane osobistości z YouTube np.

Niedźwiedź, MrVount, seba4x, SkachPL i wielu innych...

To wszystko najlepiej pokazuje, że warto nam zaufać!
Nie jesteśmy przypadkowymi osobami, jesteśmy profesjonalistami!

dzHmfUU.png

100.png     100.png     100.png     100.png     100.png

iFetB9F.png

lO9XQkt.png

bCr8tLo.png

X6fsq8C.png

cYrrWAu.png

FTV6FF5.png

syc06N2.png

g6AtFqz.png

e2xGLSw.png

XAj3bqE.png

WNvQv35.png

Cracked-Facebook-Logo-1500x1500-psd49009

O5bTeog.png

Dzięki za przeczytanie tej prezentacji!

Start serwera już wkrótce, w okolicach 1 listopada. Bądź z nami!

Najświeższe informacje oczywiście na naszym facebook'u! ;)

Zagrasz z nami? Daj znać w poście niżej!

Czekamy na Ciebie!

3EZwsv5.png

Grafika stworzona przez @1373230489-U611928.pnghumannus - dzięki! :)
Copyright © by FBMC.PL - wszystkie prawa zastrzeżone!

Opublikowano

kolejny serwer avaterysa! padnie po tygodniu, tylko dla hajsu!

czekałem na twój nowy projekt i zapowiada się świetnie, napewno zagram : - )

Opublikowano

kolejny serwer avaterysa! padnie po tygodniu, tylko dla hajsu!

czekałem na twój nowy projekt i zapowiada się świetnie, napewno zagram : - )

Dzięki za opinię. Wybrałem typ troszkę niestandardowy, inny niż zawsze, inny niż większość powstających teraz serwerów, ale może to klucz do sukcesu. 

W tonie powstających survivali będzie coś innego. Na pewno rozgrywka będzie bardzo ciekawa, urozmaicona, nie skończy się na samym kopaniu i budowaniu domu na działce. ;)

Opublikowano

@.avaterys_ Jeżeli uda ci się przywrócić choć w połowie klimat s2.mycraft (a.k.a Dwa Swiaty) czy s1 z czasów 4 mapy (o ile ktokolwiek rozumie o czym mowie) to z wielką przyjemnością zagram.

+tip: na mobilnej wersji forum nie widać białego tekstu :G

Opublikowano

@.avaterys_ Jeżeli uda ci się przywrócić choć w połowie klimat s2.mycraft (a.k.a Dwa Swiaty) czy s1 z czasów 4 mapy (o ile ktokolwiek rozumie o czym mowie) to z wielką przyjemnością zagram.

+tip: na mobilnej wersji forum nie widać białego tekstu :G

@nblc klimatu w pełni nie przywrócimy, po prostu jest to niemożliwe. Czasy się zmieniły, społeczność się zmieniła. Trzeba dostosować rozgrywkę do potrzeb graczy, bo w przeciwnym razie nic z tego nie będzie.

Niemniej jednak, będzie sporo rozwiązań ze starych serwerów. Żadnych PlotMe, żadnych udziwnień, normalna mapa miasto + działki, będzie też troszkę nowości - postaramy się wyważyć wszystko tak, aby każdy znalazł coś dla siebie.

Co do widoczności na mobilnej wersji - wiem o tym, niestety nie mam jak tego rozwiązać, większość przegląda forum w pełnej wersji i biała czcionka cudnie komponuje się do ciemnego tła. Żadna inna tak dobrze nie pasuje, a zmiana z mobilnej na pełną, to jeden przycisk i jakieś 1 MB transferu. 

P.S szkoda, że ten Noteblock nie wyszedł Wam w pełni, projekt był naprawdę ciekawy, z lepszym marketingiem byłoby dobrze. ;)

Opublikowano

Polecam, ponieważ Avaterys kazał mi to napisać.

Ogólnie zawsze grałem na jego serwerach, bardzo podoba mi się estetyka prezentacji i zwięzłość. A serwery są niesamowicie ciekawe.

Opublikowano

@.avaterys_

Widzę kolejny duży ii bardzo Ciekawy pomysł.

Myślę że się przyjmie i wypali z resztą jak każdy twój poprzedni projekt.

Na pewno wejdę, zagram bo lubię grać na serwerach fb a jak widzę tyle bonusów do gry to aż grzechem było by nie wejść do was.

Chłopacy! Trzymam kciuki za wasz sukces i dobry serwer! ;-)

Pozdrawiam NajsPL 

Opublikowano

Z niecierpliwością czekam na otwarcie. Serwer zapowiada się bardzo ciekawie, jak wszystkie serwery Avaterysa. Zna się na rzeczy i wie co robi, ma doświadczenie i obycie z serwerami

Minecraft, dlatego wiem, że nie zawiodę się na kolejnej "produkcji". Czekam ;)

343731479829004887779.png

Opublikowano

Polecam, ponieważ Avaterys kazał mi to napisać.

Ogólnie zawsze grałem na jego serwerach, bardzo podoba mi się estetyka prezentacji i zwięzłość. A serwery są niesamowicie ciekawe.

Nic Ci nie kazałem, kłamiesz! :D Dzięki za opinię, i mam nadzieję, widzimy się na serwerze.

P.S zachęcam do polubienia naszego fanpage, chcemy stworzyć unikalny link - potrzebujemy 25 polubień. Jeszcze 7, dacie radę!

https://www.facebook.com/pages/FBMCpl/569571483172016

Więcej informacji o serwerze jeszcze dziś wieczorem, możliwe, że zrobimy wcześniej jakieś beta testy. 

Wszyscy panowie wyżej tj. @KoNdZiUKing., @NajsPL, @PLNexusPL - dzięki za opinię, widzimy się na serwerze! ;)

Pozdrawiamy.

Opublikowano

Wbiję na start, ale nie będę grał, ponieważ mój czas na takie serwery przeminął. Zawsze robiłeś najlepsze prezentacje, umiałeś przyciągnąć graczy na serwer, dlatego wiem, że będziesz miał ich dużo.

Powodzenia!

Opublikowano

W*****a mnie to "Najbardziej dopracowany serwer freebuild" jeszcze nie wystartowaliście a się uważacie za pr0 el0 serwerek.

Fajna grafika,ale może napraw "Ekipa" bo nie widać zdj xD

Opublikowano
[10/18/2014 6:33:53 AM] Blejk ;*: [10/8/2014 10:34:33 AM] Blejk ;*: Nie robisz juz serwerow mc ;d?
[10/8/2014 10:34:53 AM] avaterys: nie, od teraz tylko imprezy, alko, dupeczki
[10/8/2014 10:34:55 AM] avaterys: nic sie nie liczy
[10/8/2014 10:34:59 AM] avaterys: żadnych nerwów, minkraftów
[10/8/2014 10:35:01 AM] avaterys: ;)
Na pewno wbije na start xD 
Gdzie moje 15zl xD?
Opublikowano

inny niż zawsze

B)

Serwer na pewno będzie dobry jak zawsze. ;) Nie życzę ci żeby wytrzymał jak najdłużej, bo każdy wie jak to się skończy. ;)

Opublikowano

Start serwera może, a raczej na pewno się troszkę opóźni, o około 2 tygodnie. Jestem w trakcie kupowania nowego komputera, chcę pracować już nad wszystkim na tym nowym, żeby syfu nie zrobić i nie potracić danych. Nałożyło się też kilka innych rzeczy.

Mam nadzieję, że wytrzymacie.  B) 

P.S warto czekać, na pewno przez ten czas będzie kilka nowych pomysłów. Zresztą, te innowacje, pomysły przedstawione w prezentacji, to sucho przedstawiona bardzo mała ich część. 

--

Pozdrawiam,

Opublikowano

Daj ssa autorskich pluginow.

Masz w dziale "Galeria" prezentacji. Nic więcej nie mam, zresztą to, co jest w galerii, to w pewnej części tylko komunikaty, cała reszta jest kodowana, a raczej będzie, bo nie mam zbytnio czasu, zajmuję się czymś innym. :)

Opublikowano

Czyli ekipa serwerowa to sa glowki ;D ?

Tak. Główki administratorów. Nie będę pisał nicków, bo nie da się tego ładnie ustawić, a nie mam dostępu do PhotoShop'a. 

Jeśli ktoś chce znać dokładne nicki administratorów - zapraszam na PW! :)

--

Pozdrawiam.

Opublikowano

Data startu (1 listopada) jest pewna, czy jeszcze nic nie wiadomo?

@1373230489-U611928.pnghumannus nie ma mowy o starcie 1 listopada. Zbyt wcześnie. Mam tyle na głowie, że 80% rzeczy nie jest skończona. Wszystko w swoim czasie! ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżam.

Chcecie start, czy nie? ;) Plany się troszkę pozmieniały i jeżeli powstałby FBMC, to około 40 slotów. Nie mam aktualnie czasu, ani motywacji na tworzenie dużych serwerów. Poza tym to FreeBuild, nie ma sensu tworzyć tego typu serwera bardzo dużego. Jeśli kogoś zawiodłem i oczekiwał czegoś naprawdę wielkiego, to przepraszam.

W razie pytań, propozycji czy coś, piszcie: [email protected]

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...