Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.pl - Rozpoczęcie gry. :)

oko6611

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Czy na chwilę obecną, opłaca się zaczynać grę na globalnym serwerze Metin2? Jeśli tak, to dlaczego i na jakim serwerze polecacie grać? Pozdrawiam :)

Opublikowano

Ja osobiście polecam, na Negros S55 jest mase osób.

Tak, ale wiele osób to już postacie z 50+ poziomami. Na TBD może coś da się zrobić, ale nic nigdy nie wiadomo. Dla Metin2PL trzeba mieć dużo czasu.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Sporo się zrobiło teraz takich tematów. Ja Ci doradzę tak samo, jak innym - mianowicie sam musisz sprawdzić czy taka rozgrywka Ci odpowiada.

Pierwsza sprawa, nie jest tak samo jak w starych czasach ale nie jest źle. Na TBD jest dosyć przyzwoicie, możesz zacząć tam grę.

Ceny nie są specjalnie wysokie, jest się na pewno łatwiej "wybić", niż na pozostałych serwerach. 

Plus jeszcze jest ta ciekawość jak zwycięzca z 105 lvl'em nazwie serwer ;)

Legenda
Opublikowano

Jeżeli interesuje cię PL zacznij na TBD. Osobiście polecam SG. Przyzwoite ceny, za ksucie komuś z twojego królestwa leci ban, masa eventow, niedługo ma się pojawić polski client.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

PL już nie jest warty zaczynania od nowa, bo stracił klimat. Ludzie "przeszli" metina. Możesz spróbować Metin2.sg, który dobrze się rozwija i idzie w dobrym kierunku. Co do PL to może jak dodadzą wilkołaka to chwilę można pograć, może to będzie przełom :D

Opublikowano

Widze ze dawno nie graliscie w metina PL. Straszne glupoty wygadujecie. Ja z ekipa gramy na Negrosie od 4 dni casulowo oczywiscie. Mamy ok. 30lvle. Gra sie zajebiscie. Ludzi b. Duzo. IS wgl nie przeszkadza w grze. Wole wspomagac polska wersje gry ktora jest stabilna od lat niz wersje skosnookich ktora sypie sie jak domki w Armeni. Jaka jest kwintesencja metka 2? Hmm? Wojna miedzy 3 krolestwami a co sg oferuje? Brak shinsoo, lagi, crashe, disconecty. A i najwazniejsze... lvl cap w pare dni. Czyli osiagniecie czego kolwiek na sg nie da satysfakcji. Po ile macie lat ze tak gnebicie rodzima wersje? 16?17? Docencie co macie lepiej.

rivercity-stage.gif

Opublikowano

Moim zdaniem, jak by każdy dał szansę globalowi ostatnią, to by dało się go uratować. Bez takiej szansy i odradzaniu jednego czy drugiego gracza, global wyjść na prostą nie może. Szukają nowych rozwiązań m.in. łączenie serwerów. Na obecną chwile, ja bym chętnie wrócił na stary dobry globalny serwer. A jeżeli już nie dajecie szansy PL'owi to serwer, który jest ogarnięty lecz troszkę łatwiejszy to Ravia s1/s2. 

Opublikowano

Kolega up. Odezwij sie to pograsz z nami na negrosie:) Ludzi bardzo duzo, nawet sa ksuje czyli jak za starego metka hehe

Jesli chodzi o administracje to zmienilo sie. Wczoraj caly dzien GMi spamowali na czacie.Bardzo podobala mi sie ich inicjatywa. Nawet szukaja nowych ludzi jako gmi i moderatorzy na forum.

rivercity-stage.gif

Opublikowano

TBD jest w miarę świeżym serwerem i jeśli już, to tam polecam zaczynać od nowa. Musisz tylko odpowiedzieć sobie na pytanie - co chcesz osiągnąć? Bardzo dużo czasu będziesz musiał poświęcić na czytanie KU, oddawanie biologa, robienie wszystkiego od nowa. Chyba, że zamierzasz się po prostu bawić, ale do zabawy każdy serwer się nada. Jeżeli Twoi znajomi jednak grają na innym serwerze, to graj z nimi, zawsze trzeba grać z ekipą ;)

Opublikowano

Osobiście nie polecam Ci gry na Globalnym serwerze, ponieważ GF w ogóle nie słucha graczy, robią co chcą. Lepiej już zagrać na porządnym prywatnym serwerze, który jest grywalny i stabilny oraz administracja się nim zajmuje a poczujesz się o wiele lepiej niż na monotonnym Globalu.

xD 

Opublikowano

Global to już przeżytek ;>

Zdecydowanie lepiej już grać na jakiś prywatnych hard'ach niż tam. :)

Jednak jeżeli bardzo chcesz to najlepiej będzie na TBD, jest to w miarę nowy serwer gdzie dużo osób zaczyna grę i można powiedzieć, że będziesz jeszcze na równi z innymi. 

229401491222156497913.gif

Opublikowano

Osobiście nie polecam globali tym bardziej prywatnych serwerów typu ravia i balmora. Jeżeli chciałbyś jeszcze zacząć na czymś grać to tylko sg. Jeżeli masz jako takie pojęcie o grze to z questami sobie bez problemu poradzisz. Więcej ludzi i lepsza atmosfera. Pozdro

Opublikowano

Nie opłaca się grac w gry wgl :) Gramy dla przyjemnosci a to co nam daje nawiecej przyjemnosci to wiemy tylko my :D

Wiec musisz sam sie zastanowic.. jesli chcesz byc w topce to raczej nie ;D

Opublikowano

Witam! Czy na chwilę obecną, opłaca się zaczynać grę na globalnym serwerze Metin2? Jeśli tak, to dlaczego i na jakim serwerze polecacie grać? Pozdrawiam :)

Polecam grać Wilkołakiem.

50596142255057180250.png

Opublikowano

A ja polecam globala od gameforga. Byla nowa rekrutacja administracji. Nowi ludzie zarzadzaja i widac ze Mietek 2 powoli sie odradza. Widac to na serwerze Negros. O dziwo nawet sa czesto eventy co mnie cieszy. IS wg nie wplywa na rozgrywke. Wszystko samemu osiagnie sie bez wsparcia finansowego. A wyzej co wypowiadaja sie wspolczuje bo swojego nie doceniacie i ulegcie steoretypowi metina. Ciagle sg i sg, przeciez to serwery na Singapurze do cholery... Od razu pisze ze populacja na Negrosie jest najwieksza ze wszystkich dostepnych serwerow. Sprawdzone i potwierdzone. Jinno i chunjo miazdza system ogolnie bo ludzi co nie miara, na shinsoo tez spoko. Wiec zapraszam do mnie na globalca od gamefejla shinsoo Negros.Nik Hiramatsu.

rivercity-stage.gif

Opublikowano

Moim zdaniem już się nie opłaca zaczyna grać na globalu ale to jest tylko moje zdanie. Metin umarł jakiś czas temu.. no chyba że masz kasę, dużo czasu itd. to możesz. Teraz od czasu do czasu lubię sobie popykać na jakimś privie z racji tej że Metin był moim jednym z pierwszych takich fajniejszych MMO (miałem wtedy 11-12 lat) ten pewien sentyment zostaje haha :D no i nie trzeba się tak męczyć zbytnio żeby mieć jakieś lepsze rzeczy w porównaniu do globala. Miałem kilka postaci: z 25,30,40 lvl  z tego co pamiętam w rok jak nie więcej, może nawet 1,5 roku :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...