Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

składanie kompa przez dany okres czasu + MONITOR!

kite4jesus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zastanawia mnie jakie części powinienem kupować na początku. w sensie, cena których części jest najmniej ruchoma. 

zacząć od procesora, czy jego koszt spadnie o większy % niż karty graficznej i lepiej na początku kupić grafikę? co z ramem? zakładam że przekładanie ramu ddr2 do nowego kompa będzie złym pomysłem bo będę musiał kupować słabszą(starszą) płytę główną itd... ale mogę się mylić, bo zwyczajnie nie znam się na tym. 

dysk ssd 120gb spełnia moje wymagania. gram w jedynie dwie gry, co raczej się nie zmieni, a muzykę będę pakowacz na pendrive. 

grafika jakiej firmy? 

jakiej firmy procesor? 

chciałbym też poznać wasze propozycje monitorów w cenie do 350zł. najlepiej 1920x1600 czy jakoś tak. czy warto zainwestować w droższy? 

mam do dyspozycji około 300 zł miesięcznie. za 1800-2100 zł będzie coś porządnego? 

aha, mam już obudowę i zasilacz, tyle że ten zasilacz to tylko 400w. więc chyba lepszy trzeba. 

­

Opublikowano

Przyjdź kiedy będziesz miał całą kasę. Nic ci nie da że teraz ktoś ci coś złoży bo za chwilę ten zestaw może już nie być opłacalny.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

nie

chodzi mi o to, że jeśli cena jakiegoś procesora spadnie o 100zł w tym czasie, a karty graficznej o 200, to wezmę najpierw procesor. o to mi chodzi. cholernie trudno mi może  być trzymać taki hajs bez wydawania go, dlatego chcę to kupować stopniowo. 

­

Opublikowano

Kupowanie stopniowe to najgorsze co możesz zrobić. Gwarancja leci, podzespół się marnuje i traci na wartości. Co do cen to są one raczej zależne od kursu dolara, ewentualne od pomysłów producentów co do obniżania cen. Spytaj się poszczególnych producentów co planują obniżyć cenowo oraz ekonomistów jak będzie wyglądał kurs dolara to wtedy będziesz wiedział co stanieje, a co nie.

Opublikowano

czyli chyba kupię monitor a potem jakąs mocną grafikę i później zacznę zbierać na resztę. a grafikę oczywiście włożę do tego kompa. close 

­

Opublikowano

Podaj specyfikacje zwoje aktualnego komputera (zasilacz i obudowę też)

Jeśli masz gówniany zasilacz to jego trzeba zmienić jako pierwsze.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...