Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena pc

tsdek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Słaba karta graficzna. Lepiej dołożyć trochę więcej i kupić lepszą lub przyoszczędzić na procesorze i płycie głównej. Ten zasilacz do mocnego OC się nie nadaje. Jaki masz budżet?

Opublikowano

Ty chcesz robić OC w takim budżecie?

Do czego ten komputer ma być? Jeśli do gier to całość odpada.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMichoł3 znasz może takie słowo jak "ironia"? I wg 780tka do Z1?

I czekamy na autora bo pomijając dysk, napęd i ram to całość do wymiany.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Stream+LoL= ;)

iz857a.png

Moje poradniki(ANDROID):

Opublikowano

Albo jeszcze lepiej zejść do i5 4460 i jest TT i może nawet lepiej wyposażona B85-G43 :p

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Gosciu wyraznie napisal ze chce kompa do streamowania i lola, wiec nie potrzebna mu dobra grafika, mysle ze rozsadnym pomyslem byloby zamienienie tej 280 w zestawie dinka na cos slabszego np. 270 (koniecznie asus albo msi, reszta to s**t) i lekkie OC jej tak, zeby dobiła do zegarów 270X. Za zaoszczędzoną kasę dołożyłbym do procka, zależy jak gościu będzie obciażał kompa, ale stream potrafi poźreć sporo procka, więc proponuje wrzucić mu albo i5 z K (np. 4690k, nie polecam 4670k, miałem i temperatury szalały) do tego jakieś chłodzonko np. nemesisa i jazda. Napewno bardziej mu się to przyda w samym streamowaniu, kiepskoby było gdyby ta 4460 mu sie zasapała.

Opublikowano

Ok dziękuję wszystkim :) Można zamknąć :3

iz857a.png

Moje poradniki(ANDROID):

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...