Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem

kicker94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tworzę OTS o tematyce Dragon Ball.
Chciałbym do niego dodać aktualnie skill speed attack.
Wszystko stawiałem zmieniałem i szukałem w poradnikach.
Jakoś udało mi się po wielu próbach postawić serwer.
http://176.122.226.46/
Właśnie mam problem z dodaniem skill speed attack.
Widziałem wiele poradników.
Ale nie udawało nigdy mi się kompilować.
Jakby ktoś był tak miły i mógłby wytłumaczyć lub w jakikolwiek inny sposób pomóc to będę bardzo wdzięczny.
Ogólnie poszukuje ludzi, którzy będą mogli edytować mapę.
Pisać jakieś skrypty.
No i pomogą mi właśnie z dodaniem speed attacku.

Opublikowano

1. No właśnie mam tylko właśnie nie idzie mi po dodaniu skilla speed attack w player.cpp jakoś tak sie nazywa kompilacja.
2. Client działa wypakuj prawym przyciskiem dziś dodam nowy link z rozszerzeniem .rar
A i umiem edytować clienta by np,: z axe zmienić na speed attack.

Opublikowano

Właśnie przy kompilacji wyskakuje mi błąd że nie może odnaleźć biblioteki libmysql/sqlmemory ale sprawdzałem i to wszystko jest.
No ale nie używaj mi tak trudnych słów ;p jak trunk ;p ja to wszystko robie z poradników i nie wiem co to trunk.
Może mógłbyś pomóc jakoś na serwerze team speak lub skype??

Opublikowano

Nie wiem może mi pomożesz może nie udało mi się skompilować powstał przez to mi tak jakby nowy silnik tylko jest problem porobiłem go i wgl niby silnik działa lecze jest problem albo ten attack speed skill nie działa albo nie wiem ogólnie dodałem tak jak tu
uint32_t Player::getAttackSpeed()
{
        uint32_t attackSpeed = vocation->getAttackSpeed();
        uint32_t skilll = getSkill(SKILL_AXE, SKILL_LEVEL);
        Item* weapon = getWeapon();

if(skilll > 150)
                        skilll = 150;

if(weapon && weapon->getAttackSpeed() != 0)
                        attackSpeed = weapon->getAttackSpeed();

return attackSpeed - (skilll * 10);
do player.cpp
do creatures.h 

#define EVENT_CREATURECOUNT 1
#define EVENT_CREATURE_THINK_INTERVAL 100
no chyba że 
coś źle zrobiłem mógłbyś wytłumaczyć?
Ogólnie stawiam ots'a z kolegą jak jest jakiś problem o jego post to go usunie on nie wiedział że zacząłem już szukać porad i zacząłem od mpc

Opublikowano

Dobra zmiana proszę przynajmniej odpowiedz mam VPS na windows XP lecz to tylko do postawienia odbugowania i edycji mapy.
Później serwer przejdzie na mój Serwer dedykowany który ma 32GB ramu no bardzo dobry.
Udało mi się skompilować
Lecz mam problem przy uruchamianiu silnika zaraz po ładowaniu mapy wywala mi raport o błędach tu masz screena\

Nowy obraz mapy bitowej (9).bmp

Opublikowano

No teoretycznie udało mi się udało ominąć ten problem kompilująć konsolę tylko teraz serwer staje online, lecz gdy próbuję się na niego zalogować ze swojego kompa nie z vps z vps nawet nie próbuję bo tam tyle FPS że się patrzeć nie da to wyskakuję wtedy dopiero raport o błędach

No dodam tak że właśnie zauważyłem, że udało mi się zalogować lecz tylko na sample do acc makera.

Opublikowano

Jak zrobie nową postać i zaatakuję też jest problem.
no chyba że z fista.
Na Godzie nie ważne z czego wszystko bije normalnie, lecz jak dodaję komendą SA nie zmienia się zbytnio nic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...