Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pare pytań odnośnie gwarancji na podzeposły a także podkręcania procka.

Vilche

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey mam problem a zarazem pytanie w necie szukałem lecz są tematy tylko z 2012 r, także mam 8 rdzeni chce mieć jak najwyższą wydajność w grach a także podczas renderowania filmików.

Dostałem program od producenta kompa do podkręcania, i teraz takie pytanie, podkręcać samemu czy wysłać im na gwarancje aby mi to zrobili?

Jeżeli coś mi sie nie uda i coś się zepsuje podczas podkręcania to gwarancja to obejmuje? (gwarancje mam na pod zespoły, a na umie było że komputer można podkręcić).

Jeżeli mam gwarancje na podzespoły to mogę wymieniać sobie bez problemu przedmioty z niego prawda? Chodzi mi o to że jak dodam dysk nowy ssd na system bądz też zmienie zasilacz i dodam inną obudowę i gdy wyśle im na gwarancje to oni nic nie będą w stanie  z tym zrobić z  ale z pozostałymi których nie wymieniłem rzeczami które przykładowo są zepsute wymienią? 

Jeżeli to ważne to mój procek to : post-873208-0-62684400-1413434547.png

A program od producenta do kompa wygląda tak : post-873208-0-24550300-1413434619_thumb.png

A także dostałem program Et6.

A takie pytanie dlaczego procesor Intel R XeonR E3-1230 3.20 GHz, 8 MB Cache) V2 jest porównywalny do i7 3770 i tańszy a u mnie na komputerze w et6 pokazuje że mój procek ma nazwe intel i5 3550.  WTF

Dzięki za pomoc, lajki dużo lajków daje za pomoc.

Prosiłbym również o rozwinięcie swojego zdania.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Akurat tak się składa, że to co pokazałeś na screenie to program do OC karty graficznej. Intel Xeon to procesory serwerowe, nie podkręcisz. Również żadna gra nie wykorzysta pełnych 8 rdzeni. Trzeba było wybrać i5 lub i7 w wersji k.

Opublikowano

To czy podkręci procesor w żadnym stopniu nie zależy od CPU, tylko od płyty głównej.

Xeon to tańszy i w pewnym względzie lepszy procesor od i7. Odpal CPU-Z i zobacz jak Ci pokazuje.

Podkręcając podzespoły tracisz gwarancję w razie jakiejś usterki (w większości przypadków).

Opublikowano

To czy podkręci procesor w żadnym stopniu nie zależy od CPU, tylko od płyty głównej.

Xeon to tańszy i w pewnym względzie lepszy procesor od i7. Odpal CPU-Z i zobacz jak Ci pokazuje.

Podkręcając podzespoły tracisz gwarancję w razie jakiejś usterki (w większości przypadków).

Pierwsze słyszę, żeby OC zależało tylko i wyłącznie od płyty głównej. Tych procesorów się nie kręci.

Opublikowano

Pierwsze słyszę, żeby OC zależało tylko i wyłącznie od płyty głównej. Tych procesorów się nie kręci.

Niby z jakiego powodu ? Można je kręcić tak samo jak każdy procesor, mnożnikiem Turbo oraz BClk.

Opublikowano

Zmiana taktowania przez BLCK bardzo często kończy się utratą stabilności pracy. Procesor ma zablokowany mnożnik, a podnoszenie taktowania przez Turbo trudno nazwać OC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...