Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć na Metin 2 SG

xGRING0xPLx1996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam chęć zaczęcia gry na metin2 SG lecz nie wiem od czego rozpocząć swoją przygodę czyli jak expić , gdzie dropić na małym  lvl-u i przede wszystkim jak zarobić jak najszybciej na jakieś eq itp. na grę mam zamiar poświęcić od 1 do 3 godz dziennie 

Proszę o odp. na temat i z góry thx ;)

3835608062.png

Opublikowano

WIesz co nie za bardzo wiem co i jak ale mam ochotę pograć tam do północy ściągne clienta i się zastanowie może pogadamy na ten temat moje gg to 10028821 :P

Opublikowano

Na początek na 18 lvlu okupuj dolinę i bij każdego besta, który napatoczy się pod Twoje nogi. Drop FMS'y (słabe kosztują 300-500k) aż zarobisz na broń na 30 lvl (wedle uznania). Później dobij do 35 lvla, zrób bojowca i drop na metinach w m2 aż zarobisz na przedmioty, które uznasz za wystarczające.

Lepszego zarobku do 75lvla nie będzie. Na 75 lvlu nie nastawiaj się na dropienie Kamieni Duchowych w DT, bo są nic nie warte na SG. Na 75 red las/ulepszanie w dt, ewentualnie nowe mapy itp.

Opublikowano

Na początek na 18 lvlu okupuj dolinę i bij każdego besta, który napatoczy się pod Twoje nogi. Drop FMS'y (słabe kosztują 300-500k) aż zarobisz na broń na 30 lvl (wedle uznania). Później dobij do 35 lvla, zrób bojowca i drop na metinach w m2 aż zarobisz na przedmioty, które uznasz za wystarczające.

Lepszego zarobku do 75lvla nie będzie. Na 75 lvlu nie nastawiaj się na dropienie Kamieni Duchowych w DT, bo są nic nie warte na SG. Na 75 red las/ulepszanie w dt, ewentualnie nowe mapy itp.

żeby zarobić na dobrego FMS+9 kilka miesięcy chyba by te besty musiał bić...

lepiej zacząć grę jak jest drop blasków i od razu nadropić. i sprzedawać albo blaski, albo otwierać i liczyć na szczęście w dropie. ;)

Opublikowano

Jakie kilka miesięcy? Średnio 3-4 wydropi w godzinę, co daje mu 1kk na godzinę (pesymistycznie patrząc). Będzie grał 1-3h dziennie, więc przyjmując, że 2h - zarobiłby w ciągu dnia 2kk.

FMS+9 z KD+3 ze średnimi ~25 to koszt 20kk. Musiałby 10 dni zarabiać na takiego fms'a. Lepszy na start nie jest potrzebny. Gdzie tu widzisz miesiące? :O

Przez ten czas zrobi bojowca i przerzuci się na dropienie w m2, gdzie zarobek będzie miał dużo większy (u mnie to było nie mniej niż 5kk w ciągu godziny).

Opublikowano

drop zależy od szczęścia, więc nie każdego dnia wydropi 3-4 fmsy. przykładowo ja zaczynając grę ubijałem dziennie 20+ bestów i czasami dropnąłem jednego, czasami dwa, czasami pięć, a czasami ani jednego. wszystko zależy od szczęścia, a z nim bywa różnie. więc ja polecam zacząć przy dropie blasków, gdzie w weekend może zarobić nie tylko na fms'a, ale na całe eq.

Opublikowano

@BBC37

A gdzie zaczynając od zera wydropi taką ilość blasków aby starczyło na coś konkretniejszego?

Przy blaskach można zarobić więcej niż zwykle, ale nie można o nie opierać stałych zarobków.

Ja przekazałem wiedzę zdobytą dzięki doświadczeniu (zaczynałem na SG od zera).

Masz rację, że blaski są super, ale wyobrażasz sobie zarabianie tylko przez 3 dni w miesiącu?

Opublikowano

@BBC37

A gdzie zaczynając od zera wydropi taką ilość blasków aby starczyło na coś konkretniejszego?

Przy blaskach można zarobić więcej niż zwykle, ale nie można o nie opierać stałych zarobków.

Ja przekazałem wiedzę zdobytą dzięki doświadczeniu (zaczynałem na SG od zera).

Masz rację, że blaski są super, ale wyobrażasz sobie zarabianie tylko przez 3 dni w miesiącu?

przecież pytanie dotyczyło zarobku na początek gry, a nie na stałe...

Opublikowano

Dobrze, musiałem źle zrozumieć.

Nie zmienia to jednak faktu, że proponujesz autorowi tematu czekać trzy tygodnie zanim zacznie grę :)

Opublikowano

Najlepiej zacząć podczas eventu Szkatułek Blasku Księżyca (Moonlight Box), sporo zarobisz, na pewno conajmniej na pierwszego jakiegoś FMS +9. Potem wbijaj 35 lvl i rób boja i siedź w m2 na metkach. Jak chcesz zaczynać od razu a nie ma blasków, to wbij 18/19lvl i drop kawałki klejnotu, ale to dużo słabszy zarobek niż blaski.

Opublikowano

Widać ,że starych graczy tutaj nie ma. Expij na metinach w m1 najlepiej bodego do dropu zrob i pozniej jak cos na sprzedaz bedzie to sprzedaj i kup jakas bojowa +9 zrob zbroje na 18 lvl do +6 i zalatw jakis miecz 20 lvl ,albo 15 +6 badz miecz +9 na 1 lvl i lec do shinsho. tam nie ma mapy ,bo zrobili jedno wielkie imha i drop swietny. rekawica 2h za 250k kupisz i bij czarne niedzwiadki ,a z nich duzy drop rib'ow a riby 400k najgorszy ,a szansa jest na +30/40 sr. znajdz gildie i oddawaj tam expa. expij z aura na 21 lvlu na m1 i exp do gildii ,a drop leci.

hersygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...