Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki mam się spodziewać pobór prądu? Co zmienić?

Ambrozjak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar zakupić takie części:

87598774468929286550.png

Ile ten zestaw będzie (na oko) pobierał prądu w czasie spoczynku (przeglądanie pulpitu) i w czasie obciążenia (większe posiedzenia w grze).

Chciał bym jak najbardziej ograniczyć pobór prądu. Aktualnie mam kupioną kartę graficzną podaną wyżej, procesor i płytę główną oraz RAM-y.

pytanie nr.2:

Co byś Cie zmienili w tym zestawie i dlaczego?

Opublikowano

Kupujesz nowy komputer na starą podstawkę 1155?

Jaki masz budżet na całość? Zestaw średni. Nieopłacalna karta, stara podstawka, I po co ci taka droga myszka, klawiatura? Lepiej dodać tą kasę do podzespołów a nie pchać w dodatki.

Za taką kasę można złożyć dużooo wydajniejszy zestaw.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Kupujesz nowy komputer na starą podstawkę 1155?

Jaki masz budżet na całość? Zestaw średni. Nieopłacalna karta, stara podstawka, I po co ci taka droga myszka, klawiatura? Lepiej dodać tą kasę do podzespołów a nie pchać w dodatki.

Za taką kasę można złożyć dużooo wydajniejszy zestaw.

Płyta główna spokojnie wystarczy, nie mam zamiaru do tego zestawu dodawać drugiej karty graficznej, procesora itp. :) a jak będę miał taki zamiar to i będę miał hajs na nową płytę, 600zł się da na jakiegoś maximusa i będzie, karta jest bardzo opłacalna, oj coś mi tu pierdoły gadasz. Co do tych podzespołów, cenie sobie jakość w graniu. Ta myszka i klawiatura musi być :) poza tym jestem fanem razera.

PS: Kartę wylicytowałem na allegro (na farcie) za 860zł 

2 PS: Ta karta jest moim zdaniem lepsza od gtx 780 (Jeżeli chodzi o wydajność w grach) i na pewno lepsza od 770, czy 680, więc jaką kartę Ty polecasz dla typowego gracza? :)

Opublikowano

Płyta główna spokojnie wystarczy, nie mam zamiaru do tego zestawu dodawać drugiej karty graficznej, procesora itp. :) a jak będę miał taki zamiar to i będę miał hajs na nową płytę, 600zł się da na jakiegoś maximusa i będzie, karta jest bardzo opłacalna, oj coś mi tu pierdoły gadasz. Co do tych podzespołów, cenie sobie jakość w graniu. Ta myszka i klawiatura musi być :) poza tym jestem fanem razera.

PS: Kartę wylicytowałem na allegro (na farcie) za 860zł 

2 PS: Ta karta jest moim zdaniem lepsza od gtx 780 (Jeżeli chodzi o wydajność w grach) i na pewno lepsza od 770, czy 680, więc jaką kartę Ty polecasz dla typowego gracza? :)

Ja p******e głupoty? Człowieku ty siebie słyszysz. Ktokolwiek mówił o 2 procesorach? Ja mówię o OC i kupowanie tego zestawu to marnowanie kasy bo za te cenę można wydajniej.

Najlepsze kupowanie komputera na starą podstawkę... -.-

Jeśli miałeś kartę za 860zł (chociaż pewnie koparka) to okej.

PS. Dodawanie 2 kart to głupota. :)

Opublikowano

Ja p******e głupoty? Człowieku ty siebie słyszysz. Ktokolwiek mówił o 2 procesorach? Ja mówię o OC i kupowanie tego zestawu to marnowanie kasy bo za te cenę można wydajniej.

Najlepsze kupowanie komputera na starą podstawkę... -.-

Podstawkę można zawsze kupić inną :)

Pytałem się o kartęm jest nieopłacalna ponieważ? Dla mnie to gtx 770 jest nieopłacalny, ponieważ jest w cenie r9 290 (zwykłej) która jest o niebo wydajniejsza.

Opublikowano

Nie myślałeś na razie zrezygnować z tej myszki i klawiatury i dodać do innych podzespołów?

Przecież to jest prawie 700zł

Jeśli faktycznie kupiłeś kartę za 860zł i ma ona gwarancję, nie była z koparki (w co wątpię) to ci się opłacało.

Opublikowano

Nie myślałeś na razie zrezygnować z tej myszki i klawiatury i dodać do innych podzespołów?

Przecież to jest prawie 700zł

Jeśli faktycznie kupiłeś kartę za 860zł i ma ona gwarancję, nie była z koparki (w co wątpię) to ci się opłacało.

Nowa z papierami :) nie była z żadnej koparki.

Tak jak napisałem wyżej, cenie w sobie jakość z rozgrywki, po co mam coś zmieniać jak i tak pogram we wszystkie gry np. bf4 na ultra z dobrymi fps... nie rozumiem Cie komp mi jest potrzebny do grania a na tym pójdzie dużo.... gier na dobrych... ustawieniach graficznych.

Jaki pobór prądu?!

Opublikowano

Ehh...dobra rób jak chcesz widzę że cie nie przekonam, mam nadzieje że przynajmniej zmienisz podstawkę.

http://pclab.pl/art57842-19.html

@misiekcraft Twój zestaw jest 100x lepszy ale wnioskując po postach autora i tak się będzie kłócił i weźmie swój na 1155 :D

Opublikowano

@dinek300

Tak jak dinek pisze zestaw nie opłacalny. Myszka + klawiatura = 700zł, a płyta na podstawce 1155, płakać się chce. Do tego nie opłacalna karta. W tej cenie nie trudno o lepszy zestaw...

http://www.morele.net/inventory/info/cmFmzl/ + MSI GTX 970 GAMING 4G

I w tym budżecie zostaje jeszcze około 300zł na myszkę + klawiaturę.

Pozdrawiam

P.S. Celowo nie dodałem obudowy, ponieważ autor tematu też jej nie wziął. ;-)

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

@dinek300

Tak jak dinek pisze zestaw nie opłacalny. Myszka + klawiatura = 700zł, a płyta na podstawce 1155, płakać się chce. Do tego nie opłacalna karta. W tej cenie nie trudno o lepszy zestaw...

http://www.morele.net/inventory/info/cmFmzl/ + MSI GTX 970 GAMING 4G

I w tym budżecie zostaje jeszcze około 300zł na myszkę + klawiaturę.

Pozdrawiam

P.S. Celowo nie dodałem obudowy, ponieważ autor tematu też jej nie wziął. ;-)

Myszke i klawiature kupię, gdyż potrzebuję takowego sprzętu do komfortowej gry, płyta na podstawce 1155 wystarczy. Jak będę chciał kupił coś do kompa to KUPIĘ I PŁYTE GŁÓWNĄ. Karta nie opłacalna? Moim zdaniem dużo lepsza od chociaż by gtx 780 ti. Poza tym firmy chociaż by firma dysku czy pamięci jest dla mnie śmieszna, wolę wydać więcej i mieć coś co wiem, że się nie rozdupi za chwile, chociaż by ram patriota. Zestaw zły nie jest, aczkolwiek jeżeli chodzi o kwestię gamingową to wolę swój :)

Opublikowano

Myszke i klawiature kupię, gdyż potrzebuję takowego sprzętu do komfortowej gry, płyta na podstawce 1155 wystarczy. Jak będę chciał kupił coś do kompa to KUPIĘ I PŁYTE GŁÓWNĄ. Karta nie opłacalna? Moim zdaniem dużo lepsza od chociaż by gtx 780 ti.

Kupowanie płyty i procka na lga 1155 jest wielką głupotą, w tej samej cenie masz nowszą i wydajniejszą 1150. Zresztą po co się pytasz na forum skoro Ty wiesz lepiej? Kupuj sobie nawet pod 775 nikt ci nie zabroni. Tylko pytanie po co ?

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Dużych różnic między starą, a nową podstawką nie ma. A jeżeli chodzi o kartę graficzną to GTX 780 Ti jest szybsza od R9 290x (nawet o 10 klatek na sekundę). Poza tym, po co próbujecie go na siłę uszczęśliwiać, chce taki zestaw to niech taki bierze, nie kupuje przecież tego za wasze pieniądze.

Edit:

Sam mam i5 3470 z R9 270x i wszystko pięknie na ultra lata.

Opublikowano

@Ambrozjak

Widzę że znalazł się wszystko wiedzący. Tak jak powiedział @Dargu , kupuj sobie nawet 775, jak chcesz. ;-) Jak na razie śmieszne to jest tylko twoje podejście. Skoro wiesz lepiej to po co piszesz na tym forum? Jeszcze raz powtórzę. Zestaw nie opłacalny. Ale nikogo nie da się przekonać na siłę. ;-)

Pozdrawiam

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

@Ambrozjak

Widzę że znalazł się wszystko wiedzący. Tak jak powiedział @Dargu , kupuj sobie nawet 775, jak chcesz. ;-) Jak na razie śmieszne to jest tylko twoje podejście. Skoro wiesz lepiej to po co piszesz na tym forum? Jeszcze raz powtórzę. Zestaw nie opłacalny. Ale nikogo nie da się przekonać na siłę. ;-)

Pozdrawiam

Nie opłacalny ponieważ? Znajdź mi lepszą kartę graficzną w tej cenie.

Temat jest po to żeby się dowiedzieć ile mniej więcej to będzie ciągnęło. 

Opublikowano

Napisałem ci już ile to będzie prądu brało. Jak chcesz kartę w podobnej cenie to wybierz GTX 970 - http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-970-oc-4gb-gddr5-256-bit-2xdvi-hdmi-3xdp-box-gv-n970wf3oc-4gd-649207/. W jednych grach wydajność porównywalna do R9 290X, a w innych grach wydajniejszy jest GeForce. Dodatkowo obsługuje DX12.

Opublikowano

Wez sobie złóż średni zestaw, karta graficzna to Noe wszystko. Za 4k. Ten zestaw to lekki syf. Gdzie ssd? Patriot ram, pierwsze słyszę. . Zapytaj się kogoś o zestaw bo za 4 można mieć taki statek ze szok

Opublikowano

Nie dawajcie mu juz rad, skoro ich nie chce.

Widac, ze kase ma i jak mu sie zachce zmienic plyte czy karte to sobie zmieni.

A pobor pradu ktos podal wyzej - okolo 550w w stresie.

Opublikowano

550W ze ściany... Ten komputer nawet 400 w życiu nie zobaczy.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...