Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysypanie gwoździ przed własnym płotem - jakie są tego konsekwencje?

izari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.
Od jakiegoś roku co jakiś czas pod nasz płot przyjeżdżają brudasy i obserwują co się na podwórku dzieje. 
A teraz jak to wygląda.
Chciałbym wysypać jakieś gwoździe tak, żeby nie było ich za bardzo widać, ale żeby były zdolne przebić oponę (da to w ogóle radę?).  Ale jeśli jednak by te opony im przebiło - będzie mi coś za to grozić?

Opublikowano

Nikt Ci nic nie zrobi za gwoździe. Śmiało możesz sypać:)

Weź dwa gwoździe, obetnij je od strony główki, zaostrz i jeżeli Bozia dała Ci na tyle siły to skrec je razem tak żeby wygladaly jak to gowno na drucie kolczastym. - wtedy na bank się wbija w przeciwienstwie do prostego gwozdzia który może zostać wprasowany w ziemię:)

HBV27j.png

Opublikowano

Nikt Ci nic nie zrobi za gwoździe. Śmiało możesz sypać :)

Weź dwa gwoździe, obetnij je od strony główki, zaostrz i jeżeli Bozia dała Ci na tyle siły to skrec je razem tak żeby wygladaly jak to gowno na drucie kolczastym. - wtedy na bank się wbija w przeciwienstwie do prostego gwozdzia który może zostać wprasowany w ziemię :)

To z tym "drutem" to dobry pomysł. Jak zobaczę ich jeszcze raz, to zacznę to robić, bo rodzina się boi (w naszej okolicy już kilka razy jacyś złodzieje okradli ludzi tak, że nawet nie mieli o tym pojęcia).

Dzięki.

Opublikowano

To tak samo jakbyś ustawił sidła w lesie gdzie chodzą grzybiarze ... jak ktos cie złapie będziesz miał przejebane 

Z resztą co wysypiesz gwoździe w trawie to nie wbije sie w opone tylko w trawe, a na asfalt bądź inną twardą powierzchnie to ktoś to zauważy albo przyjdzie jakiś złomiarz i ci sie podpierdoli :D

NiezawodnY sposob  :D

317371413399654225492.jpg

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Mi się kiedyś w nocy jakieś żule do garażu przez drewniane okienko wbiły. Podpieprzyli kable od spawarki i jakiś inny złom. Od tamtej pory mam okienka zabite gwoździami i jak jakiś cygan będzie chciał się w nocy wbić to współczuje :D Ale znając polskie prawo pewnie i tak bym miał sprawę w sądzie za to że sobie wyremontowałem nieruchomość bez zgody jakichś p****ów i że pana rączka boli bo się na gwoździe nadział :)

Pomysł z tym sypaniem dość słaby bo raczej opon nie przebijesz ;D

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Jeżeli wtargnie na Twoją posesje bez pozwolenia to nic Ci nie zrobią, ponieważ jak sama nazwa wskazuje - TEREN PRYWATNY. Jeżeli przyjedzie straż miejska czy też policja, powiesz że owe osoby Cię nachodzą, a gwoździe są na dziką zwierzynę i ptaki, które niszczą Ci trawnik/ogrodzenie czy co tam masz. Ze strony karnej nic Ci nie grozi, więc śmiało możesz to zrobić.

Opublikowano

Gwoździe jak gwoździe ale są takie trój nogi gwiazdki co jak sie na to najedzie to rozwala opone. A co o obrony własnej to wiesz jeżeli nikogo nie zabijesz to nic ci nie grozi.

Opublikowano

Jeżeli przyjedzie straż miejska czy też policja, powiesz że owe osoby Cię nachodzą, a gwoździe są na dziką zwierzynę i ptaki, które niszczą Ci trawnik/ogrodzenie czy co tam masz. 

Nie musi im niczego tłumaczyć, to jego działka i gwoździe sobie leżą bo leżą. Może się wysypały, może na zwierzyne (choć tutaj to nie bardzo bo by zaraz się znalazł paragraf na kaleczenie niewinnych zwierząt), a może właściciel ma taki fetysz. Gówno to policji a tym bardziej straży miejskiej obchodzi. O ile oczywiście te wszystkie gwoździe są tylko i wyłącznie na twojej ziemi i w żaden sposób poza nią nie wychodzą.

Mimo, że istnieją różne ustawy dotyczące np. wymiarowego płotu, zakazu głębokich wykopów, odpowiednie umieszczenie okien na swojej działce itp. to o gwoździach nic nie znalazłem. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli wejdzie ci złodziej do domu, a będziesz tam miał pułapkę i on w nią wpadnie, to bez problemu może cię pozwać i wygra na lajcie. A tym bardziej jeśli pułapka będzie za płotem. Tylko pytanie, czy da radę udowodnić, że to twoje gwoździe.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Może być różnie, ale gdyby jakiś/aś starsz/a pani na nie wdepnie, to wtedy może być nieciekawie. Może i mi się tylko wydaje, ale chyba sąd trochę bardziej trzyma stronę seniorów. Gdybyś powiadomił sąsiadów, to wtedy raczej nic by się nie stało.

Opublikowano

Cześć.

Od jakiegoś roku co jakiś czas pod nasz płot przyjeżdżają brudasy i obserwują co się na podwórku dzieje. 

A teraz jak to wygląda.

Chciałbym wysypać jakieś gwoździe tak, żeby nie było ich za bardzo widać, ale żeby były zdolne przebić oponę (da to w ogóle radę?).  Ale jeśli jednak by te opony im przebiło - będzie mi coś za to grozić?

wbity gwóźdź w oponę przebije ją ale powietrze nie ucieknie... bo ten gwóźdź nadal będzie tamował dziurkę, musisz mieć coś w stylu ostrego stożka z tunelem odprowadzającym powietrze albo te gwoździe muszą zostać w podłożu, wtedy zadziała

Opublikowano

Nic ci nie grozi - "twoja ziemia, twój teren", chociaż ja zamiast gwoździ bym w podłożu co jakieś 15 cm miny przeciwpancerne porozstawiał.

Nie. Tak samo jest jak masz śnieg na podjeździe - Ty masz przejebane jeśli ktoś się wyjebie i złamie rękę, bo to Twój zasrany obowiązek odśnieżyć podjazd żeby nikt się nie wypierdolił przechodząc po nim. Nie możesz mieć również syfu na działce.

Opublikowano

Syp na luzie :P U mnie frajerzy jeździli po trawniku przed płotem bo omijali dziury na drodze :p Szybko się skończyło gdy zauważyli brak powietrza w oponach :D A jak jeszcze na cegłę po ciemku wjechali to jeszcze bardziej im się odechciało.

No i co przyjdą Ci powiedzieć, żeby oddać im pieniądze bo przebili sobie opony na Twojej posesji ? A na c**j oni tam byli i tyle :D

Powodzenia ;d 

Logo.JPG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...