Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra na TBD bez wydania ani złotówki? Warto?

Gleard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, a więc aktualnie gram na Negrosie gdzie gra się powoli nudzi gdyż nie mam co robić jedyne co mi zostało to czytać ku i oddawać zaległego biologa, bo ani mi się dropić nie chce bo nie warto gdyż aby coś sprzedać np. Aura,Kamol itp trzeba stać x czasu jedynie itemki schodzą 5b...

Planuje zagrać na TBD, lecz bez wydania ani złotówki bo przez te 7 lat wydałem już sporo na Metina i wiem że nie zwróciło mi się to.

Zamierzam grać BM od 0 jedynie z Białym lwem którego posiadam na innym koncie na którym grałem na początku tego serwera, myślicie że warto jest wgl zaczynać? Powodem jest nuda gdyż w zime pozostają mi tylko znajomi,siłownia i komputer, a to że nie zawsze chce mi się wychodzić mogę spędzić ten czas grając, jednak na grę dziennie poświęcam około 1-2h, jedynie jak w weekendy pogoda jest słaba to siedzę od wieczora do białego rana :).

Czy gra na TBD BM samodzielnie gdyż nie mam nikogo kto by mnie wyexpił,dał eq/yang jest warta zachodu? Nie planuje robić żadnej innej postaci prócz buffa gdyż nie mam czasu na rozwijanie tylu postaci.

Oraz kilka pytań na temat TBD:

-Frekwencja graczy?

-Ceny? 

-Aktualna ilość Botów?

-Dostępność EQ? 

-Sposoby na szybki zarobek? 

Opublikowano

1. W sumie to możesz grać tym BM, lecz może być Ci ciężko na początku :)

2. Sporo graczy, w miarę fajny klimat

3. Ceny raczej w normie, czasem niższe, czasem wyższe

4. Dość dużo widuję boty, niestety...

5. Z EQ czasem może być często, ale wszystko zależy od tego ile czasu poświęcasz grze

6. Dropek w m2 może być OK

916741414680034286162.png

Opublikowano

Graczy jest nadal całkiem sporo, niestety dużo mniej niż na początku.

Ceny tak średnie aby się dorobić od zera bez PLN to musiałbyś dłużej posiedzieć, a 1-2h w tygodniu to stanowczo za mało. Jak dla mnie nie warto zachodu. Już lepiej zagraj na jakimś hardzie, na którym szybko wszystko osiągniesz.

Opublikowano

Graczy jest nadal całkiem sporo, niestety dużo mniej niż na początku.

Ceny tak średnie aby się dorobić od zera bez PLN to musiałbyś dłużej posiedzieć, a 1-2h w tygodniu to stanowczo za mało. Jak dla mnie nie warto zachodu. Już lepiej zagraj na jakimś hardzie, na którym szybko wszystko osiągniesz.

Aktualnie nie ma dobrych hardów :), jedyne dobre to Balmora i CradosMt2 ale gra tam już mi się znudziła na Ravi na pewno nie zagram na Ascarialu sprzedałem dawno konto :) 

Opublikowano

Aktualnie nie ma dobrych hardów :), jedyne dobre to Balmora i CradosMt2 ale gra tam już mi się znudziła na Ravi na pewno nie zagram na Ascarialu sprzedałem dawno konto :)

W takim razie polecam Ci Metin2 SG. Trochę łatwiejszy od PLa, raz w miesiącu są blaski, z których dropią zmianki, dodania, 5 bony oraz dwa razy w miesiącu mistery box (manwoo), z którego drop jest podobny. Oczywiście eventy trwają po 3 dni. Początek jest łatwy, na start dostajesz pakiet: pd, rękawiczka, monetka, ręka podnosząca yangi, większy magazyn. Eventy są tam codziennie (naprawdę), ludzie są uprzejmi, nie ksują metinów. To tak jakby 50 razy lepszy PL ;)

tenor.gif

Opublikowano

W takim razie polecam Ci Metin2 SG. Trochę łatwiejszy od PLa, raz w miesiącu są blaski, z których dropią zmianki, dodania, 5 bony oraz dwa razy w miesiącu mistery box (manwoo), z którego drop jest podobny. Oczywiście eventy trwają po 3 dni. Początek jest łatwy, na start dostajesz pakiet: pd, rękawiczka, monetka, ręka podnosząca yangi, większy magazyn. Eventy są tam codziennie (naprawdę), ludzie są uprzejmi, nie ksują metinów. To tak jakby 50 razy lepszy PL ;)

Na tym SG zaczynałem już kilka razy ale nigdy nie miałem motywacji do gry. Angielski znam tylko podstawy a nie zamierzam siedzieć ze słownikiem i sobie tłumaczyć każde słowo :D. Ogólnie liczba graczy mnie odstrasza, oraz obowiązujący język Angielski na wołaczu, pamiętam czasy na pl gdy w nocy na wołaczu nasi metinowi seksoholicy mogli się wyszaleć i popisać głupoty :D 

Opublikowano

Na tym SG zaczynałem już kilka razy ale nigdy nie miałem motywacji do gry. Angielski znam tylko podstawy a nie zamierzam siedzieć ze słownikiem i sobie tłumaczyć każde słowo :D. Ogólnie liczba graczy mnie odstrasza, oraz obowiązujący język Angielski na wołaczu, pamiętam czasy na pl gdy w nocy na wołaczu nasi metinowi seksoholicy mogli się wyszaleć i popisać głupoty :D

niedługo wychodzi polski klient na sg, także dojdzie sporo Polaków i jestem przekonany że będzie z kim popisać ;) 

xD 

Opublikowano
Oraz kilka pytań na temat TBD:

-Frekwencja graczy? Najlepsza spośród wszystkich globalnych serwerów, Jinno jest pełne - z innymi królestwami gorzej.

-Ceny? Mogę to określić: "są spoko". To nie to samo co kiedyś ale ceny są przyjemne.

-Aktualna ilość Botów? Boty były, są i będą.

-Dostępność EQ? To już zależy jak Ty będziesz grał. Wystarczy trochę zarobku i starczy Ci tam na jakieś EQ. 

-Sposoby na szybki zarobek? Medale, fishbot, drop na metki w M1/M2.

Opublikowano

Co do hardów, Crados i Ascarial to nie hard. Co do TBD, nie wiadomo jak to będzie z tym końcem licencji game forge na Metina w 2k15. Ja bym Ci radził grać na tym SG

Opublikowano

1 - 2 h dziennie nie wystarczą na stworzenie mega konta + prędzej czy później u wielu IS bierze górę ;)

Ogólnie jak serio nie masz co robić i masz cierpliwość to graj.

DpmVsaX.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

j a p******e ile jeszcze tematow bedzie

gra bez is jest irytujaca i w dodatku nudna predzej usuniesz konto niz cos osiagniesz

chyba ze masz zamiar wbijac 65 w pół roku patrząc jak inna wbijają 80 w dwa miesiace

nie ma juz tych gildii co kiedys a  ni klimatu wiec nie polecam 1-2h to mozesz poswiecic na nauke slowek angielskiego a nie na gre w metina

xD

Opublikowano

Czy dropią już skarpety na PL'u? Jeżeli tak to jakie są zasady, chodzi mi co ile sztuk sie wymienia? Warto pobrać PL'a na czas dropienia? :D

Jeśli masz zamiar grać potem to oczywiście tak.

Przekisisz sobie dropnięte itemy i albo ruszysz grać dalej, albo opchniesz na aledrogo.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Powiem tak jeśli nie wydasz ani grosza to wątpie że coś osiągniesz. Wbijesz 50 potem jest już hard.

Jeśli nie chcesz wydawać kasy na metina to nie graj.

Metin jest jak sklep ktoś już to wymienił :0

Opublikowano

Właśnie mam już surke wp 57lvl i nie wiem czy może, wrócić, trochę podropić na event i grać dalej :P

to zależy czy masz chęci czy nie, Bez is'a da się wiele osiągnać na PL'u wystarczą tylko chęci np. teraz masz event świąteczny który daje dobrego Kopa na start żeby się czegokolwiek dorobić.

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...