Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie konto bankowe internetowe?

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chce jechać w sobotę z tatą do banku założyć konto, ale nie wiem do jakiego. Powiedział że mam sobie sam wybrać, więc jakie? Ja jestem w tym zielony.

Ps.: Mój tata jest w ING

Opublikowano

Ja jestem w ING i nie narzekam przez internet łatwo łącze się z bankiem więc przelewy to w sumie sama przyjemność.

A wypłaty z konta? tam się płaci 5zł co nie?

Opublikowano

Posiadam i polecam PEKAO SA. Wypłaty z bankomatów w Polsce (Euronet i PEKAO SA) za darmo oraz zagranicą (Unicredit), darmowe przelewy, oraz brak opłat za konto (pod warunkiem, że wykonasz przynajmniej raz w miesiącu transakcję kartą za dowolną kwotę, w innym przypadku ściąga ci 1 zł miesięcznie z konta).

Opublikowano

Alior - wszystkie przelewy za darmo, prowadzenie konta i karta za darmo, wypłaty  z wszystkich bankomatów  w Polsce i zza granicą za darmo, w miesiącu 10 natychmiastowych przelewów za darmo (eliksirów).

Nie pobije chyba nikt ;)

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Bank Smart to pierwszy w polsce całkowicie mobilny bank. Nie ma żadnych opłat ani za konto, ani za kartę. Mobilana aplikacja bankowa na smartfona daje możiwość operacji w dowolnym miejscu i o kadej porze.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

wszystko zależy od tego jak planujesz płacić. Jeśli często płacisz kartą to np inteligo jest ok ponieważ przy zakupach za 100zł karta jest darmowa wraz z kontem. Jedynie wypłaty z bankomatów innych niż pko są płatne. Mi to nie przeszkadza ale może denerwować. Obecnie założyłem konto w DB do hipoteki i z czasem zobaczymy jak się będzie sprawowało.

Standardowo wszyscy moi znajomi mają albo mbank albo t-mobile usługi bankowe więc to tez dobre konta.

Opublikowano

Polecam MBANK. Zero bloków mimo sporych kwot przechodzących przez konto. Wszystko można załatwić online lub przez mlinie. Wysyłki nowej karty etc. NIE POLECAM PKO. Największy syf jaki jest. Strasznie archaniczny. Wszystko tylko w oddziale za okazaniem dokumentu tożsamości i najlepiej z rodzicem. Gówno jednym słowem.

Opublikowano

Alior - wszystkie przelewy za darmo, prowadzenie konta i karta za darmo, wypłaty  z wszystkich bankomatów  w Polsce i zza granicą za darmo, w miesiącu 10 natychmiastowych przelewów za darmo (eliksirów).

Nie pobije chyba nikt ;)

Alior to największe gówno, jeśli chodzi o przelewy międzynarodowe i konto walutowe. Opóźnienia, czasem nawet tydzień, a wypłaty za granicą kosztują.

Osobiście jestem w ING, poza małymi awariami (nie można się zalogować do serwisu) co kila miesięcy, nie narzekam. Wszystko za free, brak problemów. 

Opublikowano

Przy IPKO twoje konto jest podpięte do konta starych. I mają oni całkowity wgląd w twoje transakcje.

Jeżeli masz konto junior, a ja nie mam starych tylko mam rodziców, ale fajnie masz się w domu.

Opublikowano

Ja tam założyłem w mBanku, przyjechał kurier podpisałem umowę, zamówiłem kartę po tygodniu była u mnie. Jedynie płaci się jakieś grosze za kartę jeżeli wciągu miesiąca nie wydasz za jej pośrednictwem 100zł. Generalnie nie mam żadnych zastrzeżeń. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...