Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Maszyna pod serwer SkyBlock.

xMeziOr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam maszyny pod serwer SKYBLOCK.

Serwer +/- 150 slot.

Pluginy +/- 45

Mapy: Spawn, SkyBlock, Parkour (mapa skyblock bedzie sie caly czas powiekszala wiec wole dysk SSD)

Na maszynie chce postawic malego Tsa oraz itemshop

Cena: +/- 100 zl

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngParrotek Sored to zlodzieje ^^ Jezeli ktos chce miec jakikolwiek zarobek z serwerow minecraft to nie powinien brac ich hostingu, z reszta nie powinien w ogole patrzec sie na jaki kolwiek hosting, nawet fiberhost ktory z 200zl smsami (100PKT) zrobi 60PLN do wyplaty... tak wiec najlepiej wybrac OVH i kimsuffi na ktorym moga byc wysokie pingi

+ na so you start(kolejna strona od ovh) niedlugo bedzie mozliwosc dosyc taniego wykupienia maszyn GAME idealnie zrobionych pod gry!

Opublikowano

Ja polecam SoRED tylko SMS do rang zrobić prywatnie nie z tego co oni oferują, ponieważ nie bd mógł wypłacić sobie kasy w życiu realnym itd

Opublikowano

microvps moze?

Nie nie. U jich 70% ramu sam procek zabiera

@kuba5989 Trudno na kimsufi dostac serwer, a po za tym dobry serwer na kimsufi kosztuje ponad 150 zl

+ Serwery kimsufi nie sa blisko polski co powoduje duze pingi

Hehe. To trzeba do nich napisac i zarezerwować serwerek :D ps. Jak ma sie znajomosci to rabaty do 45% ;)

Ja polecam SoRED tylko SMS do rang zrobić prywatnie nie z tego co oni oferują, ponieważ nie bd mógł wypłacić sobie kasy w życiu realnym itd

@1361622928-U485574.pngSyneqZdg jesli taki dobry to niech subek postawi wam tam skyblocka i zobaczymy co bedzie przy 150 osobach oraz przy generowaniu duzej ilosci wysp :/

Opublikowano

W innym temacie pan @1361622928-U485574.pngSyneqZdg stwierdzil ze VPS classic 4 z OVH da rade to utrzymac! ale SoRED tez nie taki zly

8gb dla 150 graczy przy 45 pluginach... 

Na taki serwer trzeba liczyć min 16gb. Do tego autor tematu chce jeszcze ts3 na nim postawić. 

Opublikowano

Kto powiedzial ze odrazu kolega bedzie mial 150 graczy, wedlug mnie lepiej aby kupil Classic 4 na OVH i w razie rzeczywistego przyplywu graczy pozniej zainwestowal w cos lepszego

Opublikowano

8gb dla 150 graczy przy 45 pluginach...

Na taki serwer trzeba liczyć min 16gb. Do tego autor tematu chce jeszcze ts3 na nim postawić.

16 gb ramu przy najlepszym zoptymalizowaniu nie wystarcza. Mysle ze pod ten serwer to maszyna 24 gb ram ;) tylko pytanko - jaka serwerownia oferuje taki pakiet za okolo 100zl

Opublikowano

http://www.kimsufi.com/pl/ - ale ja nie polecam

No ja nie powiedziałem, że będzie miał od razu 150 graczy, autor tematu sam tak zakłada więc ja się dostosowuje do jego potrzeb. Z resztą nie wydaje mi się czy lepiej by było kupić VPS;a za 75 zł a po tygodniu się okaże, że jednak potrzebujesz maszyny za co najmniej 300 zł. Koszta automatycznie rosną. Lepiej od razu zainwestować w lepszą maszynę. 

Opublikowano

@brzezo On prosil o VPS/Dedyka a ty mu hosting podajesz, jeszcze do tego taki ze przy tych jego 45 pluginach maszyna SPLONIE

heheheh ty czlowieku tam serwa nie miałeś. Nie wiem jak kiedyś ale teraz mi idzie 30 pluginów na pakiecie silwer 0 lagów serwer to freebuild. Zależy jaki pakiet na serwer VPS/dedyka wybierze. no pewnie jak wybierze najtańszy pakiet to nawet bez pluginow bd mial lagi.

Mój kanał na yt: https://www.youtube.com/user/POLAKprokolski

Jestem youtuberem i mam serwer mc 1.7.2 FB+minigry IP: 178.33.52.31:25565

Opublikowano

heheheh ty czlowieku tam serwa nie miałeś. Nie wiem jak kiedyś ale teraz mi idzie 30 pluginów na pakiecie silwer 0 lagów serwer to freebuild. Zależy jaki pakiet na serwer VPS/dedyka wybierze. no pewnie jak wybierze najtańszy pakiet to nawet bez pluginow bd mial lagi.

Jesli chodzi o mineserv to odpada. Chce dobra maszyne a nie serwer sam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...