Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkładka chłodząca

sGePrint

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z laptopem, a mianowicie przegrzewa się. Nosiłem go wszędzie, czyściłem i nie daje to efektów, więc zdecydowalem się na kupno podkładki chłodzącej pod niego. Polecacie jakieś??

Opublikowano

Jaki masz budżet?

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Od kilku do nawet kilkunastu stopni, ogólnie dobrze się sprawdza, możesz sobie ustawić wentylatory tam gdzie laptop najbardziej się grzeje.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

Akurat jestem w takiej sytuacji, że mój laptop nawet na starych grach z minuty na minute coraz bardziej się grzeje aż dochodzi do ~85 C i się wyłącza.. Boję się, że to nie wystarczy żebym miał chociaż te 60 fps w csie ( gdy karta jest jeszcze chłodna mam 100). Oczywiście karta graficzna.

Opublikowano

Pasty masz świeże rozumiem? Jeśli tak to nie pozostaje nic innego jak podkładka.

KLIK!

Opublikowano

Jest takie ogniwo chłodzące. Kup stare wiatraczki z komputerów (3-5 duże i 2 małe ), 2 płyty z glinu (kratki), listewki z drewna (, klips do baterii 9V lub koszyk 6xAA,włącznik. Płyta o powierzchni większej od spodu laptopa o ok. 2 cm. Ustaw wentylatory (jak chcesz) pod laptopem, przyklej je na gorąco do jednej kratki ustaw listewki (pomalowane lub lakierowane) na brzegach (od strony wiatraków) i też przyklej (i zrób "krzyżyk", aby konstrukcja się nie zapadła), kable zlutuj i doprowadź do włącznika i do lutuj klip lub koszyk. Te dwa wiatraczki małe muszą wiać do tyłu laptopa (odprowadzać ciepło).

Doklej drugą płytę i listewki jaki nóżki.

Jakoś tu pusto...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...