Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stackowanie się itemów.

pingwin1324

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W skrócie: buduję mapkę w której jest kilka klas. Niektóre mają zestackowane 32 potki, na 1.7 wszystko jest dobrze. Daję je komendą 

/give @p minecraft:potion 32 16421 {CustomPotionEffects:[{Id:6,Amplifier:1,Duration:1}]}

Dostaję ładne, zestackowane potki.

Niestety na 1.8 potki się nie stackują, zapełniają cały ekwipunek i nie ma miejsca na inne przedmioty. Nie wspominając o niepraktyczności. Jak klasa, która rzuca potki w moby może być skuteczna skoro może rzucić na rax max 9 potek, a później musi sięgać głębiej w ekwipunek. Czy jest jakaś możliwość na dawanie zestackowanych potek? :s To dla mnie bardzo ważne,

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Tyle, ze kupili to wiem, ale kupili go po wydaniu 1.8, poza tym cala ekipa zostala poza Notchem, ktory i tak nic nie robil. Więc twoja wypowiedz nie ma sensu.

ma ktos jakis pomysl?

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Może jest to błąd lub zrobili to specjalnie, w 1.8.1 lub 1.8.2 powinni to naprawić o ile to w ogóle błąd jak pisałem wcześniej

Opublikowano

Jest to, po prostu chwilowy błąd ze strony Microsoft'u ponieważ, kupili Minecraft'a i przechodzą takie chwilowo - typowe problemy jak opisałeś. Z tego co słyszałem, zostanie to niebawem naprawione.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...