Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd podczas łączenia z serwerem hamachi

spoon19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z metin2. Otóż chodzi o to ze postawiłem serwer według poradnika na yt, ale nie mogłem dojść jak go uruchomić tzn. włączyć metina bo nie wiedziałem jakiego clienta użyć. Próbowałem z 2008, podmieniałem roota ale nie chciał się włączyć. W końcu pobrałem clienta z 2010roku i kamer moda z 2011 i się włączył. Lecz po podmienieniu plików root przestał działać. Więc znalazłem plik serwerinfo.py z kamer moda i wpisałem ip takie jakie powinno być w root. Włączyłem i  na 1CH były kropki a na 2CH pojawił się napis NORM ,ale nie można się połączyć. Dodałem konta i Gm ale nic, pisze błąd połączenia z serwerem. Dodam ze robiłem na plikach serwerowych mcncc. W tym temacie jestem początkujący.

Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano

Mam też tego launchera ale po wgraniu do clienta z 2010 roku pojawiają mi sie normalne serwery z metina. Jak podmieniłem roota to przestał się włączać.

Dodam że w konsoli wyskakują takie logi:

Pozmieniałem na kamer modzie koncówki wszędzi na 100 i jest cały czas Zostaniesz połączony z serwerem

post-999940-0-21895800-1413284850_thumb.png

Opublikowano

Witam, więc tak oficjalny client PL jest tak jak by zabezpieczony i troszkę trzeba go zmodyfikować żeby wszystko poprawnie działało pobierz tego clienta jest już przygotowany pod prywatne serwery tylko zmienić root ip, porty i powinno śmigać. Co do plików na początek polecam Ci bardziej terenza myślę że łatwiej jest ogarnąć je ale twój wybór a teraz linki.

Client 2010

http://www.mpcforum.pl/topic/1265091-klient-2010-dla-poczatkujacych/

Pliki terenzo wraz z clientem jeżeli byś chciał:

http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/
Opublikowano

takie coś mi wyskoczyło

Status:    Uzyskiwanie listy katalogów...
Polecenie:    cd "/usr/rain/channel/share_data"
Błąd:    Directory /usr/rain/channel/share_data: no such file or directory
Błąd:    Nie udało się otrzymać listy katalogów

Opublikowano

Nie za bardzo wiem o co chodzi z syserami ale dam ss z virtuala

Pliki serwerowe są od mcncc z 2010 roku. Jeszcze mam pytanie, dajmy na to że Pong w serwie jest nie zmieniony czyli 1234abcd5678efgh i testtesttesttest . Bo w metin2.bin jest 2x testtesttesttest . Zmieniałem w notatniku ale po tym nie chce się metin włączyć.

post-999940-0-34102400-1413306916_thumb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...