Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klient 2010 dla początkujących.

TheBumek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Ostatnio mi się trochę nudziło i robiłem sobie klienta. Pomyślałem że, mogę też taką podstawkę zrobić dla początkujących ponieważ gdzieś bez przerwy widzę że szukam takiego klienta, nie mam dobrego serverinfo.py itd. Nie każda osoba, umie zrobić sobie taki client choć to podstawa. Napewno się zleci zaraz fala hejtów, nie zaśmiecaj tym forum niech sobie sami zrobią,czytają itd. Jeżeli macie pisać takie posty, wyjdźcie z tematu pro elo wszechwiedzący ludzie.

Tu macie link do pobrania:

https://www.dropbox.com/s/7ss8durhbc1y7yl/Klient%202010.rar 

https://mega.co.nz/#!nNo01aqB!zg2f_jr8DHleFEeuEMBXx9GMKmNgdXv0KpniNVM00rk 

Tutaj macie skan pliku:

5541814076835201228468.jpeg

Co do skanu, pisze że uszkodzone archiwum ale jest w 100% dobre, nie wiem czemu ten eset tak to wykrył.

Zmiany jakie zostały wprowadzone do klienta:

- Wszystkie pliki .dll wcześniej luncher (metin2.bin) czytał z głównego folderu klienta. Teraz te pliki czyta z lib.

- Pliki miles, czyta teraz z lib.

- Nazwa folderu BGM została zmieniona na muzyka, zostało też przeprogramowane w kliencie by z tego folderu czytał muzyki nie z BGM.

- Został dodany zapis passów na 4 konta. Zapisane konta będą się tworzyły w folderze o nazwie "zapisane_konta"

- Serverinfo.py z root, zostało zrobione na 6 channeli. Wystarczy tylko zmienić ip na swoje i porty pozamieniać.

- Okienko wyboru serwera zostało zmniejszone, nie zajmuje one już tyle miejsca co zawsze tylko tyle żeby było widać 6 channeli po 6'tym channelem już jest przycisk OK.

- Został zrobiony nowy układ klienta, wszystkie pliki zostały popakowane jak powinny być. Teraz pack składa się z 49 plików. Wcześniej było ponad 100 coś.

- Wszystkie mapy, czyta z maps.eix , maps.epk.

- Textury czyta normalnie z terrain.

- ETC.eix , ETC.epk zostało wyczyszczone z chińskiego nie potrzebnego badziewia którego i tak klient nie używa.

- Został dodany luncher hamachi, nie będzie wywalać ciebie i twojego koledze po wybraniu postaci.

- Textury drzew czyta normalnie z tree.

- Została zaprogramowania piosenka tworzenia postaci, nosi ona teraz nazwę create_character. Czyli są teraz 3 piosenki, piosenka logowania,wyboru postaci oraz tworzenia postaci.

- root,locale_pl,uiscript zostało oczyszczone z plików, których nie używa klient. (chińskie)

- Plik lex.dll z lunchera hamachi, został wrzucony do pliku wykonywalnego .exe (Luncher.exe folder główny klienta) antywirusy, wykrywają go jako wirusa ale to nie wirus. Zostało to zrobione programem MOLEBOX. Jeśli ktoś się tak boi i myśli że kłamię bo wirus to tamto, wrzucę bez spakowania moleboxem normalny luncher i lex.dll.

- Luncher zawiera bicie z mountów jak dobrze pamiętam od id 20110 do id 20125 ale mogę się mylić z tym id.

- PONG : testtesttesttest

Będę robił updaty klienta, jeśli będzie ktoś chciał. Np. w update 1.1 bym zrobił zegarek nad minimapką,zrobił bym obsługę obrazów w rozdzielczości 1920x1080 (logowanie,wybór postaci,tła ładowania) dzięki temu, nie będziecie mieć rozmazanych obrazów tylko w hd. I jakieś inne poprawki jeśli coś znajdę i wezmę to pod uwagę. Można też pisać propozycje.

UWAGA:

ETC pakować najlepiej na type 0, czasami podczas ładowania klienta wywala ???? nwm czemu. Tak jest jak jest na type 1. Może u was tak nie być, spróbować zawsze można.

Jeśli wam się popsuje jakiś plik .msm lub windows.dds , można go pobrać tutaj:

https://www.dropbox.com/s/dlg3hlkid9578z9/naprawa%202010.rar

https://mega.co.nz/#!2V5y1QJJ!ulFUO4oCllmusrczf5CXhiEZsgysjR7uIEiriDGFsJI 

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/efba9b1e1be1349e67f213b04592aa7a9f598cde9e8c4362a013af5e1b6b6ec7/analysis/1407684161/ 

Ktoś napewno zapyta jak wygląda układ tych folderów w pack, proszę oto screen:

7831414076837531228468.jpeg

Zmniejszone okienko logowania:

5365814076836651228468.jpeg

Wygląd folderu głównego klienta:

9255514076836321228468.jpeg

Pamiętajcie, każdy nas z kiedyś zaczynał. Nie liczę na lajki, chcę tylko pomóc ludziom którzy początkują wiem że to 2014 rok a nie 2008-2010.

Pozdrawiam TheBumek.

Opublikowano

Nie ważne czy to 2014 rok czy nie, może być nawet 2110, ale client z 2010 roku zawsze będzie tym podstawowym i najlepszym. Mi ten DL się przyda, nie wiem jak innym, dzięki wielkie za wrzutę ;)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

"Co do skanu, pisze że uszkodzone archiwum ale jest w 100% dobre, nie wiem czemu ten eset tak to wykrył."

Eset nie rozpakuje .pyc, zawsze będzie pokazywał że archiwum jest uszkodzone.

Btw. Binka pakowana w MoleBox'ie ?

BtwBtw. Dzięki za wstawke. Like leci :)

Opublikowano

"Co do skanu, pisze że uszkodzone archiwum ale jest w 100% dobre, nie wiem czemu ten eset tak to wykrył."

Eset nie rozpakuje .pyc, zawsze będzie pokazywał że archiwum jest uszkodzone.

Btw. Binka pakowana w MoleBox'ie ?

BtwBtw. Dzięki za wstawke. Like leci :)

Binka nie jest spakowana moleboxem.

Opublikowano

Sprawdźcie jeszcze czy nie ma 0kb plików oraz czy poprawnie działa Atlantyda :)

Dokładnie, sprawdźcie całego klienta od rozpakowania plików po sprawdzanie wszystkiego w grze. Na koniec tego wszystkiego, zdajcie mi relacje czy działa jak należy. :)

Opublikowano

Mimo, że masa jest rzeczy do naprawy w tym cliencie (tak, naprawy) to podobnie jak @boooooo uważam tą wersję nie za podkładkę dla początkujących, lecz dla tych co robią konkretne pliki i nie chcą syfu, lecz chcą zachować kontrolę nad dodawanymi i naprawianymi rzeczami. Starsze wersje są za stare, natomiast nowsze mają już dodane jakieś zbędne pierdoły.

Nie skorzystam, bo mam swojego .exe na zewnętrznym dysku:

AJR09LR.jpg

Opublikowano

Jak możesz to wrzuć na mega.co.nz i daj skana, wrzucę to do mojego spisu. Może to nie jest program, ale to jest dość często poszukiwany client ;)

Opublikowano

Mimo, że masa jest rzeczy do naprawy w tym cliencie (tak, naprawy) to podobnie jak @boooooo uważam tą wersję nie za podkładkę dla początkujących, lecz dla tych co robią konkretne pliki i nie chcą syfu, lecz chcą zachować kontrolę nad dodawanymi i naprawianymi rzeczami. Starsze wersje są za stare, natomiast nowsze mają już dodane jakieś zbędne pierdoły.

Nie skorzystam, bo mam swojego .exe na zewnętrznym dysku:

190091407709864502825.jpg

Co masz na myśli masa ?

Aż tyle błędów w nim jest ?

85i0.png

Opublikowano

Co masz na myśli masa ?

Aż tyle błędów w nim jest ?

Są zbędne i nieużywane pliki. Masa ciekawego zanegowanego kodu. Trochę błędów i niedokończonych kodów z pajtona, które wreszcie nie zostały użyte. Wyciągnięcie tego clienta na prostą zajęło mi pół roku przy spokojnej pracy. Efekt jest taki, że nie wymieniłbym go na innego.

Opublikowano

Są zbędne i nieużywane pliki. Masa ciekawego zanegowanego kodu. Trochę błędów i niedokończonych kodów z pajtona, które wreszcie nie zostały użyte. Wyciągnięcie tego clienta na prostą zajęło mi pół roku przy spokojnej pracy. Efekt jest taki, że nie wymieniłbym go na innego.

Racja, jedna wada clienta jest taka, ze trzeba szukac reuploadow rzeczy, ktore dawno wygasly ^^ Chyba, ze to wszystko gdzies chomokuje sie na dysku :P

Opublikowano

Racja, jedna wada clienta jest taka, ze trzeba szukac reuploadow rzeczy, ktore dawno wygasly ^^ Chyba, ze to wszystko gdzies chomokuje sie na dysku :P

Jak wygaśnie, reupnę z chęcią.  -.- 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję bardzo, przyda się :)

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...