Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuje pomocy w konfiguracji WAAT 0.9a

DankenRallNowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuje pomocy w konfiguracji serwera WAAT 0.9a. Serwer działa poprawnie, nie wyskakuje crash podczas normalnej rozgrywki, ogólnie wszystko działa tylko mam pewien problem z SP oraz skilami, sp są dodane lecz nie moge ich ubrać (G), po kliknięciu 2x na sp zostaje założona na postac lecz nie moge przejsć transformacji, pokazuje się pusty pasek PS, nie działają eliksiry PS (nie uzupełniają paska). Skile są dodane na razie tylko dla Destroyer oraz poszukiwacz przygód, dla poszukiwacza skile działają (były już ustawione) a dla desa skile wpisałem sam w ,,Skills" (moge podać link z ktorego je skopiowalem lub wkleić same skile) oraz w baze danych lecz po użyciu wyskakuje crash. Proszę o wyjaśnienie w jaki sposób moge naprawić transformacje w sp oraz skile tak aby działały poprawnie. Przyjmę każdą pomoc, wyjaśnienie, poradnik (najlepiej PL, oglądałem Niemiecki lecz nic nie zrozumialem) oraz jak najbardziej poprawnie skonfigurowane pliki (moge się odwdzięczyć np. podsyłając własnoręcznie stworzony i skonfigurowany serwer MC 1.7.2 z pluginami itp.) . Prosił bym także o listę ID skili ponieważ nigdzie nie mogłem jej znaleść.

Z góry dziękuje.

PS. Nie wiem czy eliksir na PS jest dobrze napisany (efekt itp.)

Opublikowano

jeśli ci jakiś skill nie działa lub crashuje może to być wina jak używasz obszarówkę lub buffa. Obszarówki i buffy nie działają na waacie tylko skille na "jeden cel" (wybór). Co do sp, na waacie przemiana w sp niedziała ale jakoś można ją zaprogramować aby działała ale tego nwm jak może ktoś kiedyś udostępni pliki z sp które będą się wgrywać tak jak waat to nadejdźie fala serwerów i będzie tak jak z metinem. Błędem skilli może być też to że ty cały czas ich używasz.

Opublikowano

Co do skili, crashuje mi kazdy skil, nie zależnie jakiego używam, po użyciu 1 skila wyskakuje crash, na normalnych (spacja na sp) jak i na innych. Zauważyłem też, że chociaż mam zmienioną klase postaci jak i w bazie danych tak i widać, że mam woja to serwer traktuje go jak Poszukiwacza Przygód, wszystkie zachowania są te same jak na woju itd. Ale u mimi mentor moge zmienic klase X razy, nie wyskakuje mi nic o tym, że zmieniona juz czy cos a powinno. Ogólnie mam prośbę jeszcze jedną gdyby ktos był tak miły i podesłał mi polskie lub angielskie poradniki bo z niemieckich nie rozumie kompletnie nic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...