Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Xbox'a. Co lepsze? Pomóżcie ile możecie :)

Phoenix.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Przechodząc do sedna, mam do Was pytania, mianowicie:

• Lepiej jest zaopatrzyć się w Xbox 360 czy PS3?
  • Jak długo gry będą wychodziły na Xbox 360?
  • Którą wersję Xboxa 360 najlepiej kupić?

Oraz podajcie mi linki do serwisów, gdzie mogę tanio (najtaniej?) kupić Xboxa 360 z przesyłką za pobraniem (płatność przy odbiorze), najlepiej z grami w zestawie (np. FIFA 15).

Dzięki, pozdrówka! :)

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

2. Na pewno do dwóch lat ciekawe tytuły będą regularnie wychodzić, potem mniej. Ale i tak jest dużo gier do zagrania wydanych do tej pory.

3. Slim

Interesują Cie używane konsole ? Chcesz przeróbkę ?

Opublikowano

2. Na pewno do dwóch lat ciekawe tytuły będą regularnie wychodzić, potem mniej. Ale i tak jest dużo gier do zagrania wydanych do tej pory.

3. Slim

Interesują Cie używane konsole ? Chcesz przeróbkę ?

Używane mogą być, ale w stanie bardzo dobrym/nienaruszonym :D

Jeśli przeróbka uniemożliwia granie online itp. to nie chcę :D

Opublikowano

Na przeróbce można grać multiplayer na piratach.

No to szukaj slima lub jaspera z lt 3.0 jak chcesz przerobione ; p

Jak ja bym teraz konsolę kupował to bym poczekał jakiś czas, bo na xboxforum nie ma nic ciekawego na sprzedaż, oraz na allegro 0 ciekawych ofert.

Opublikowano

Na przeróbce można grać multiplayer na piratach.

No to szukaj slima lub jaspera z lt 3.0 jak chcesz przerobione ; p

Jak ja bym teraz konsolę kupował to bym poczekał jakiś czas, bo na xboxforum nie ma nic ciekawego na sprzedaż, oraz na allegro 0 ciekawych ofert.

Ciekawych tzn.? Mój komputer nie pozwala na jakieś mega gry, a jak już inwestować to lepiej w konsolę.

Opublikowano

Moim zdaniem PStrójka lepsza.

Jakoś tak do soniaczków przywykłem, szeroka gama gier, problemów z przeróbką nie ma [jak wiesz co kupujesz], zależy jeszcze jaką kwotą dysponujesz.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Moim zdaniem PStrójka lepsza.

Jakoś tak do soniaczków przywykłem, szeroka gama gier, problemów z przeróbką nie ma [jak wiesz co kupujesz], zależy jeszcze jaką kwotą dysponujesz.

No wiesz... mogę wyłożyć nawet kafla, byleby nie był to jakiś bullshit. Chciałbym natomiast zmieścić się w 800 zł.

Na allegro są wersje Xboxa z dyskiem 500 GB i grą FIFA 15 po 750 zł, dlatego próbuję szukać najtańszych rozwiązań :)

Opublikowano

No wiesz... mogę wyłożyć nawet kafla, byleby nie był to jakiś bullshit. Chciałbym natomiast zmieścić się w 800 zł.

Na allegro są wersje Xboxa z dyskiem 500 GB i grą FIFA 15 po 750 zł, dlatego próbuję szukać najtańszych rozwiązań :)

W takim razie w jakie gry zamierzasz grać?

Chodzi bardziej o serie [Fifa klasyk].

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

W takim razie w jakie gry zamierzasz grać?

Chodzi bardziej o serie [Fifa klasyk].

Ogólnie nie chcę się jakoś ograniczać. Będę w sumie grał w to, na co będę miał ochotę i pieniądze :D

FIFA wiadomo, dodatkowo jakieś strzelanki, wyścigowe (grid, forza itp.). Wszystko będzie zależne od ceny. Na początek jednak wolałbym konsolę z dodatkiem FIFY :D

Opublikowano

Xboxa ogarniesz fata z dyskiem 120gb za 300-350zl(bez dysku o ~stówę taniej), za tyle samo można slima ogarnąć z 4gb i dokupić sobie dysk za stówę(500gb).

Ogólnie co do konsol to ps3 - single, xbox - multi(lepsze gry, lepszy xbl i możliwość grania na piratach).

Opublikowano

Xboxa ogarniesz fata z dyskiem 120gb za 300-350zl(bez dysku o ~stówę taniej), za tyle samo można slima ogarnąć z 4gb i dokupić sobie dysk za stówę(500gb).

Ogólnie co do konsol to ps3 - single, xbox - multi(lepsze gry, lepszy xbl i możliwość grania na piratach).

Okej, jak możecie to podawajcie jakieś linki z ofertami najlepszych rozwiązań.

Wolałbym multi, bo często będę z niego korzystał, ale z single player również korzystać będę :)

Opublikowano

Wiesz, mi chodziło bardziej o to, że sony ma lepsze gry na singla(exy) w które nie pograsz na xboxie. A co do ofert to poszukaj na tablicy, nie bierz niczego co ma datę produkcji <2009

Opublikowano

Wiesz, mi chodziło bardziej o to, że sony ma lepsze gry na singla(exy) w które nie pograsz na xboxie. A co do ofert to poszukaj na tablicy, nie bierz niczego co ma datę produkcji <2009

Tak, tak. Wiem o co Ci chodziło :)

A czy takie oferty są adekwatne do swojej ceny i jakości? I czy są to dobre wersje?

http://www.mpcforum.pl/s/3ca7dbb

http://www.mpcforum.pl/s/4c68987

http://www.mpcforum.pl/s/12ef739

Opublikowano

Czyli wychodzi na to, że wszystkie z powyższych linków które dałem są modelami E i jest to gówno, tak? :D

Tylko dlaczego aż tak zły? Korzystałeś z niego? Coś więcej możesz powiedzieć?

Opublikowano

Taa, to są modele E i czy są gównem? Nie mi oceniać. Po prostu widać, że są z gorszych materiałów zrobione i teoretycznie padną szybciej od poprzedników.

@Edit

i skoro zamierzasz wydać kafla na xboxa to może pomyśl nad ps4? aktualnie każda powinna być na gwarze i można ogarnąć za ~1200 używkę

Opublikowano

Taa, to są modele E i czy są gównem? Nie mi oceniać. Po prostu widać, że są z gorszych materiałów zrobione i teoretycznie padną szybciej od poprzedników.

Teoretycznie, ale różnie to jest później w praktyce :D

Z tego co widzę, wszystkie promocje i wersje z dodatkowymi grami czy dyskiem wychodzą jako slim E, a zwykłe to głównie używane S, na które nie kupię już "wbudowanej" gry, no chyba, że właściciel coś dorzuca :D

Opublikowano

Pierwszy raz słyszę, że super slim padnie szybciej.

W porównaniu do fatów ma nowszą płytę główną, a do zwykłego slima : pobiera mniej prądu, pracuje ciszej i podobno coś zmienili w chłodzeniu

W budżecie 800 bierzesz używkę jaspera za 400zł z przeróbką, i masz w tym wszystko czego Ci potrzeba, wydajesz tylko na płyty po 4zł.

Opublikowano

@Shiniox, super slim to ten, tak? http://www.mpcforum.pl/s/867974d

A przeróbka w jaki sposób została "przeróbką"? :D Czym różni się od oryginału, tak szczegółowo?

Tak to on.

Hm.. Przeróbka.. Po prostu masz wgrany flash napędu, który umożliwia odpalanie przez płytę również pirackich kopii gier.

Są też inne przeróbki, jak np RGH, wcześniej nie można było tam wgl podłączyć się do xbox live, od 3tyg jest to możliwe, ale konsole są banowane max po 2tyg, więc jak chcesz multi to tylko LT 3.0 : p

Opublikowano

Tak to on.

Hm.. Przeróbka.. Po prostu masz wgrany flash napędu, który umożliwia odpalanie przez płytę również pirackich kopii gier.

Są też inne przeróbki, jak np RGH, wcześniej nie można było tam wgl podłączyć się do xbox live, od 3tyg jest to możliwe, ale konsole są banowane max po 2tyg, więc jak chcesz multi to tylko LT 3.0 : p

Ale LT 3.0 też pewnie jest często banowany, nie? :D

Do tego mogę trafić na przeróbkę, która ze względu na to, że była używana może się szybciej zjebać itp.

Opublikowano

Ale LT 3.0 też pewnie jest często banowany, nie? :D

Do tego mogę trafić na przeróbkę, która ze względu na to, że była używana może się szybciej zjebać itp.

Jeszcze nikt nie dostał bana za lt 3.0(chyba, że się po prostu tym nie chwalą),

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...