Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup PlayStation 3

Gość likeroys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar kupić używanego ps3 lecz nie zabardzo wiem po ile teraz opłaca się kupić i jaką konsolę wybrać bo jest troche tych gatunków i nie wiem czy ta która 1 wyszła nie będzie gorsza od tej najnowszej pod względem grafiki, i jaki dysk starczy na swobodne granie i zapisywanie save z gry

Opublikowano

Różnic w grafice między pierwszym modelem a ostatnim nie ma... to wciąż te same podzespoły.

Polecam kupić Slima, pojemność dysku zależy od tego czy gry będą kupowane na płytach czy z cyfrowej dystrybucji, dodatkowo w grę wchodzi PlayStation Plus.

Jeśli gry kupowane będą na BR i nie będziesz korzystał z Plusa, to wystarczy 160 GB. Natomiast jeśli masz zamiar wykupić PlayStation Plus, to minimum 250 GB.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Około 450/500 zł.

Za 500 można dostać slimke z dyskiem 320gb z softem 3.55.

a cena za taką konsolkę z dyskiem 160

za samą konsolę z dyskiem, padem, okablowaniem etc. 300-350

Opublikowano

Za 500 można dostać slimke z dyskiem 320gb z softem 3.55.

za samą konsolę z dyskiem, padem, okablowaniem etc. 300-350

Około 450/500 zł.

@Raitmi Racja, nie doczytałem, że używane.

a możecie podać mi ciekawe propozycje z allegro lub innych stron @Miksterek @Raitmi

Opublikowano

Może warto zwrócić uwagę na to?

http://allegro.pl/playstation-3-super-slim-i4693204137.html
http://allegro.pl/playstation-3-slim-250gb-zobacz-okazja-24h-i4703864661.html

Patrzyłem na eBay'u, natomiast z większości ofert jednoznacznie widać, że preferowany odbiór osobisty, a nie wydaje mi się abyś był zainteresowany się dogadywaniem z Anglikami dot. wysyłki za granicę mimo, że oferty są ciekawe, bo za 400 zł można dorwać naprawdę zadbaną 320gb. 

@likeroys

Edytuję post i dodaje jeszcze coś ciekawego.

Trochę ponad 500 zł, ale myślę że warto.

http://allegro.pl/playstation-3-ps3-slim-320gb-okazja-zobacz-24h-i4702319620.html?source=mlt

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę
zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

@likeroys

Może tutaj?
Troszkę dużo, ale to "kolega z MPC" można pogadać i się dogadać a warto :)

http://www.mpcforum.pl/topic/1297854-sprzedam-ps3-320-gb-superslim-gry-dobra-oferta-gwarancja/#entry11115678

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

Oferta wyżej jest taka o, jeśli nie będziesz pobierał dużo z PSS ( pełne wersje gier ) to wystarczy ten dysk jc.

@Miksterek

a 12 gb mi starczy jeżeli nie będę wgl używał internetu, i tylko kupował gry na płycie ?

Opublikowano

@Miksterek

a 12 gb mi starczy jeżeli nie będę wgl używał internetu, i tylko kupował gry na płycie ?

Może dwie gry z małym rozmiarem Ci wejdą, GTA V na pewno już Ci nie wejdzie ( R* już pisało o tym, że konsole z 12gb nie mają szans grać online ), to jest liczona jako jedna gra, jest większa niż inne ale jak chcesz zagrać w większą ilość bez ciągłego odinstalowywania to weź z większym dyskiem. Tutaj nie musi być jakieś 500gb ( chyba że naprawdę chcesz kupić sporo gier ) tylko mniej, może 320gb?

Opublikowano

Osobiście polecam kupić konsole od razu zmodowaną. Tu masz link do aukcji:

http://allegro.pl/playstation-3-1tb-cfw-4-60-sen-enabler-multiman-i4712660731.html

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Akurat ja mam zmodowaną i na luzie gram w FIFA 15 UT i.t.p. Jedynie, czego trzeba użyć to SEN Enabler. ;-)

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Akurat ja mam zmodowaną i na luzie gram w FIFA 15 UT i.t.p. Jedynie, czego trzeba użyć to SEN Enabler. ;-)

Mógłbyś napisać ciut więcej o tym jak przerobić PS3 bez utraty zdolności do łączenia się z PSN i nie wyłapać  blokady na konto i konsolę?

Ponieważ pierwszy raz się z tym spotykam a brzmi ciekawie. 

@Miksterek

Pomyśl teraz, że każda gra do szybszego działania i tak wymaga instalacji aby odciążyć napęd i aby przyjemniej się grało, także to kolejne miejsce idzie w plecy.

Konsola PS3 jest także konsolą multimedialną w pewnej części, filmy, muzyka, zdjęcia, może pewnego dnia będziesz chciał zrobić sobie tam małą galerię? 

Wtedy dysk 12 GB nawet na muzykę nie wystarczy (dobrej jakości muzykę) 

A zdjęcia "haaaj definyszyn" też sobie troszkę zajmują, także po co kombinować?

Możesz równie dobrze kupić taką i wymienić dysk na dużo większy, tylko oblicz sobie koszta - nie sądzę abyś wyszedł na 0 lecz raczej na spory minus :)

yyj6bCh.png

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

Osobiście polecam kupić konsole od razu zmodowaną. Tu masz link do aukcji:

http://allegro.pl/playstation-3-1tb-cfw-4-60-sen-enabler-multiman-i4712660731.html

kupił bym ale przesyłka przez pocztę polską odpada raz zakupiłem laptopa wykupiłem też zachowanie szczególnej ostrożności i przyszedł mi z rozwaloną matryca mimo starannego opakowania

Mógłbyś napisać ciut więcej o tym jak przerobić PS3 bez utraty zdolności do łączenia się z PSN i nie wyłapać  blokady na konto i konsolę?

Ponieważ pierwszy raz się z tym spotykam a brzmi ciekawie. 

Pomyśl teraz, że każda gra do szybszego działania i tak wymaga instalacji aby odciążyć napęd i aby przyjemniej się grało, także to kolejne miejsce idzie w plecy.

Konsola PS3 jest także konsolą multimedialną w pewnej części, filmy, muzyka, zdjęcia, może pewnego dnia będziesz chciał zrobić sobie tam małą galerię? 

Wtedy dysk 12 GB nawet na muzykę nie wystarczy (dobrej jakości muzykę) 

A zdjęcia "haaaj definyszyn" też sobie troszkę zajmują, także po co kombinować?

Możesz równie dobrze kupić taką i wymienić dysk na dużo większy, tylko oblicz sobie koszta - nie sądzę abyś wyszedł na 0 lecz raczej na spory minus :)

To tak 320 by starczyła ?

A i jeszcze mam pytanie, czy różni się czymś podłączenie av a hdmi

i czy jak bym podłączył przez av to żółty by poszedł do telewizora a biały i czerwony (te od dźwięku) do kina domowego to miał bym obraz na telewizorze a dźwięk na kinie domowym ?

Opublikowano

kupił bym ale przesyłka przez pocztę polską odpada raz zakupiłem laptopa wykupiłem też zachowanie szczególnej ostrożności i przyszedł mi z rozwaloną matryca mimo starannego opakowania

To tak 320 by starczyła ?

A i jeszcze mam pytanie, czy różni się czymś podłączenie av a hdmi

i czy jak bym podłączył przez av to żółty by poszedł do telewizora a biały i czerwony (te od dźwięku) do kina domowego to miał bym obraz na telewizorze a dźwięk na kinie domowym ?

Powinna spokojnie wystarczyć.

Mam taką i sprawdza się, lecz rzadko stosunkowo korzystam, bardzie do multimediów czasem. 

HDMI jak kolega wyżej wspomniał, znacznie większa jakość, ale jak napisałeś też będzie działać.

yyj6bCh.png

~
Nathaniel Borenstein 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...