Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gry w BF4

Ambrozjak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od trzech dni składam komputer, kupuję części itp. chciał bym na nim grać w bf4/3 na ultra w najwyższej rozdzielczości bez jakich kolwiek przycięć. 

Aktualnie zakupiłem:

Procesor: i5 3470 4x 3.2

Płyta główna: Gigabyte B75M-D3H

Karta Graficzna: (do wyboru mam) r9 290 4GB GDDR5 512BIT /// gtx 680 4GB GDDR5 256 bit /// gtx 770 2GB GDDR5 256bit

Ram: 1x HyperX 8gb 1600Mhz ddr3 + 1x HyperX 4gb 1600mhz ddr3

Dysk: Seagate 500GB

Zasilacz: Jeszcze się zastanawiam najprawdopodobniej będzie to jakiś crossfire 650W lub 750W

Chciał bym mieć te 60 fps+ na najwyższych możliwych ustawieniach, do tego chcę wiedzieć jaką kartę graficzną wybrać z tych trzech.

Opublikowano

Dlaczego skoro chłopak chce grac w bf4 polecacie mu nvidie, skoro każdy bf współpracuje ściśle z AMD? Bierz r9 280x\290, gniecie on nvidie w bf-ie do tego w bf-ie działa mantle, a szkoda tego nei wykorzystać.

Opublikowano

Dlaczego skoro chłopak chce grac w bf4 polecacie mu nvidie, skoro każdy bf współpracuje ściśle z AMD? Bierz r9 280x\290, gniecie on nvidie w bf-ie do tego w bf-ie działa mantle, a szkoda tego nei wykorzystać.

Bo R9 290 jest słabszy, pobiera więcej prądu i jest gorętszy od GTX 970?...o R9 280X to już nie wspomnę.

Trzeba myśleć przyszłościowo a nie że R9 290 będzie miał więcej o 2 fps od GTX 970

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

mantle powiadasz ? 

z tego co widzialem u siebie na r9 290 

jedyne co mantle robi to destabilizuje fps 

Opublikowano

No nie powiedziałbym, ale co kto lubi.

Teraz będzie obniżka r9 290, więc będzie opłacało się wziąść coś fajnego od amd, bo ceny mają spasc do ok 1100zl za nówke, a to juz apetyczna cena.

Opublikowano

Wylicytowalem nową r9 290x na allegro. Ilu fps mogę się spodziewać?

60+ na pewno, więcej nie jest potrzebne.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

A jezeli chodzi o obudwe, mam jakas stara z przed 7 lat, jest taka mozliwosc, ze te czesci nie zmieszcza sie do niej? Ma standardowe wymiary jak dla mnie, nie chce mi sie o 23 z metrem zapierdzielac. Nie wiem czy bedzie konieczny zakup nowej obudowy. Jezeli tak to na czym polegaja te przezroczyste biurka? Coraz czesciej je widze, zwykle biurko uzyte jako obudowa, sprawdza sie to jakos? Jezeli bym zrobil szkielet to musial bym zrobic jakies specjalne chlodzenie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...