Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Za ile kupie taki plugin?

AmirsaccVIP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie ile bym musiał zapłacić za taki plugin na parkour:
- Timer na pasku expa
- Jak ktoś wejdzie np na easy1 wyświetla się top10 czasów na tej arenie (na scoreboardzie)
- Exp za parkoury i levele prefixy typu: 12 > Nick: Siemka
- Po spadnieciu na wode jak i na blok z id 36 zeruje czas i tp na początek
- Po przejściu tepa na poczatek
- Start parkoura z zielonej wełny,koniec czerwonej
- komendy typu: /ustawexp <arena> <exp> /pk join <arena> /pk top10 <arena>
- Vip ma 2x więcej expa
- Wyścigi gracz vs gracz za expa typu: /wyscig <gracz> <exp> <arena>

sygnatura2.png

Opublikowano

Podobnie jak @1361622928-U485574.pngup2 ceny wachają się od 4 cyfr, ten plugin to rzadkość znam ludzi co na to zagranicznych programistów ściągali, bez pitolenia. Chyba że ktoś jest mało ogarnięty w "rynku" majkraftów to ci to zrobi za troche taniej. Pluginu na dory parkour to wyższa szkoła programowania mniej więcej gildie i kłóciłbym się nawet czy nie bardziej. Każdy parkur do tabelki, ilość przejść itd. Nie chce ci się wierzyć, to zadaj sb jedno proste pytanie dlaczego nie ma ani jednego publicznego pluginu na parkour?

Opublikowano

@kondziu98 - Nabijasz sobie posty? 800zł? Kto ci to powiedział. Koleś chciał 170zł

nie mówię prawdę. pytasz się więc odpowiadam. 

Z tego co wiem niektóre autorskie, prywatne pluginy kosztują więcej więc...

531001454960877632167.png

Opublikowano

Zależy też co ma mieć dodatkowo. Jest osoba która za taki dobry plugin chce ok. 900 zł.

Pan @suchy9145 dobrze gada. Co do publicznych pluginów na parkour to jest parę ale angielskich.

Opublikowano

Pytasz o cene a z tego co wyczytałem to połowa jest dostępna w postaci pluginów ;) i wystarczy je spłoszczyć ew. dogadać się z kimś ;) 

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Pytasz o cene a z tego co wyczytałem to połowa jest dostępna w postaci pluginów ;) i wystarczy je spłoszczyć ew. dogadać się z kimś ;)

Mowa tu o dopracowanych pluginach i nie ma takiego ang. czy jakiegokolwiek innego, co by oferował chociażby to co oczekuje autor w temacie. Znam mwparkour2, ale to przy tych 'prawdziwych' pluginach na parkour to jest dosłownie nic ;/, na dodatek jest on lekko zbugowany.

Opublikowano

To i tak bd się wszystko opierać o to żeby to ogarnąć zapisywanie w bazach / plikach. Zorganizować, aby jedno z drugim miało powiązanie. Sprawdzać czy gracz jest tam czy na mecie.... masa tego scorboard to mały problem do programisty jeżeli nie opierasz się na tym, że twój plugin ma być niezależny na paski smoki scorboardy itd. masz API na netach a po co się męczyć skoro już coś ktoś żrobił. Tutaj chodzi zebranie tego wszystkiego do kupy. "Pseudo plugin" na parkour dostaniesz za kilka stówek, ale nie "PLUGIN".

Opublikowano

Ludzie, co to jest?! 300-1000zl - tyle kasy na ... wtyczkę do gry?!

No jak się ma 12 lat to wydaje się to ogromną sumą. Na pewnym polskim forum javy ktoś oferował pisanie takich zaawansowanych plugiów i każdy z nich cenowo osiągał min. 500 zł. 

Opublikowano

Tyle kasy, rzadki plugin, duża popularność serwera. Coś za coś :).

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Pamiętam, ktoś wyceniał plugin do parkoura serwera mc*u, gdy grywalność była tam duża(300-400typa). A cena to chyba była koło 2,3 kafli. Plugin to też kod aka.program, a programy kosztują.

Opublikowano

Robione na szybko od 100 do 300 (w tym pełno bugów)

Plugin na który ktoś poświecił sporo czasu od 600 do 1200 (Bez żadnych bugów itp.)

Opublikowano

Bez przesady , osoba która ma czas i chce szybko zarobić , napisz ci to w 3dni za 250zł - 300zł

Chyba osoba zdesperowana, chąca szybko zarobić i nie mająca pojęcia ile takie coś kosztuje. W 3 dni to nawet taki mwparkour2 nie był napisany, który jak się już wyraziłem nie posiada zbyt wiele, popatrz kiedy była 1 wersja, a kiedy wgrał autor ostatnią, jeśli chce się porządne algorytmy napisać to się z dnia na dzień nie pisze ...

Opublikowano

Możecie mnie wyśmiać ale połowę tych rzeczy, czyli z tym tepaniem na początek, topke itp. można zrobić na samych commandblockach. Jak się da na commandblockach, to da się też zrobić na to skrypt. Wystarczy trochę liznąć języka javy i można to zrobić samemu, trochę to zajmie ale zaoszczędzi się kasę.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Możecie mnie wyśmiać ale połowę tych rzeczy, czyli z tym tepaniem na początek, topke itp. można zrobić na samych commandblockach. Jak się da na commandblockach, to da się też zrobić na to skrypt. Wystarczy trochę liznąć języka javy i można to zrobić samemu, trochę to zajmie ale zaoszczędzi się kasę.

No jasne że się da zrobić, tylko trzeba rozważyć za i przeciw, plusy i minusy. Jeśli napisanie czegoś takiego łącznie zajmie mi powiedzmy 200 godzin, (bo nie mając pojęcia o Javie, szybciej czegoś takiego nie stworzysz) dodatkowe poprawki, które pozwolą nadać temu funkcjonalności  kolejne +/- 100 godzin to wydaje mi się, że wolę wydać na to kasę którą po prostu zarobię, na czymś na czym się znam (w pracy np. ;) )

Opublikowano

Owszem możnaby wyśmiać. To co napisałeś to tzw."syzyfowe prace". Po to się piszę dobrze rozbudowany plugin, żeby właśnie takich sytuacji uniknąć, oraz w razie czego łatwo manipulować w razie sytuacji np.: "zrobiłeś sb ten parkour na blockah i pasuje ci go np. przenieść, zmienić expa" i co wtedy ?, no załamanie rąk ;/, a po drugie to to, że to mało wydajne.

531001454960877632167.png

Opublikowano

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...