Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mirai Nikki, zakończenie i 2 seria

Plesniawek#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj skończyłem oglądać Mirai Nikki i nie wiem czy dobrze zrozumiałem zakończenie.

Yuno z pierwszego świata zabiła się w 3 świecie żeby Yuki z drugiego świata został Bogiem. Wydarzenia pokazane dalej są z 3 świata gdzie nikt z tych którzy byli użytkownikami nie wie o tym wszystkim. Chodzi mi to jak Yuno siedzi z koleżankami i pokazuję im zdjęcie z rodzicami, a Yuki idzie ze swoimi i z tą babką w okularach. Oni wszyscy są z 3 świata, a Yuki z drugiego jest tym całym Bogiem tak?

Jest jakaś 2 seria albo odcinek specjalny czy coś ?

Opublikowano

2 Serii nie ma być podobno.

A co do tego:

Jak dobrze pamiętam to, Yuno w pierwszym świecie została bogiem  i wtedy zabiła Yukiego. Ona chciała spędzać z nim więcej czasu więc jako Bóg cofnęła się w czasie do tego kiedy jeszcze nie była bogiem i się zabiła tworząc tym samym 2 świat. I właśnie w tym 2 świecie nie wszystko poszło po jej myśli i Yuki został bogiem

P.S: Mirai Nikki najlepsze anime o tym gatunku :) polecam także, Another

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Ja zroumiałem to tak:

Yuno z 1 świata przeniosła się do 2 rzeczywistości, aby przeżyć więcej czasu z Yukim. Akcja anime toczy się z 2 rzeczywistości, a wydarzenia pod koniec są już 3 światem. Właściwie polecam przelecieć ova, bo jest swoistym "dopełnieniem" serii.

Opublikowano

Mirai Nikki raczej nie będzie miało drugiego sezonu, bo zwyczajnie nie ma dalszego materiału. Jest jeszcze kinówka, dokładniej wyjaśniająca zakończenie.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
To wszystko jest nieźle pokręcone z tymi światami. Do dzisiaj nie wiem jak to dobrze interpretować  xD Różne domysły...

Ucieszyłbym się jakby był 2 sezon. Oprócz 1 sezonu widziałem jeszcze OVA itd.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Yuno z pierwszego świata zabiła się w 3 świecie żeby Yuki z drugiego świata został Bogiem. Wydarzenia pokazane dalej są z 3 świata gdzie nikt z tych którzy byli użytkownikami nie wie o tym wszystkim. Chodzi mi to jak Yuno siedzi z koleżankami i pokazuję im zdjęcie z rodzicami, a Yuki idzie ze swoimi i z tą babką w okularach. Oni wszyscy są z 3 świata, a Yuki z drugiego jest tym całym Bogiem tak?

Yuno z 1 świata nie była w stanie zabić Yukiego z 2 świata bo go kochała, więc popełniła samobójstwo i wtedy Yuki został bogiem. Wydarzenia z 3 świata zostały zamienione na szczęśliwe (nie będzie dramatu i gry na śmierć i życie) z powodu działalności (ingerencji w bieg wydarzeń) Yukiego w III świecie.

Głównie chodziło to, że uwolnił Yuno zamkniętą w klatce przez chorą matkę i przyjechał jej ojciec.

II sezonu nie będzie bo to historia dokończona (OVA), a nie jak w przypadku wielu innych anime.

Mirai Nikki raczej nie będzie miało drugiego sezonu, bo zwyczajnie nie ma dalszego materiału. Jest jeszcze kinówka, dokładniej wyjaśniająca zakończenie.

Nie ma kinówki lecz OVA.

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=7432

To wszystko jest nieźle pokręcone z tymi światami. Do dzisiaj nie wiem jak to dobrze interpretować  xD Różne domysły...

Ucieszyłbym się jakby był 2 sezon. Oprócz 1 sezonu widziałem jeszcze OVA itd.

Ja akurat dokładnie to rozumiem, więc jak czegoś nie wiesz to pytaj. :) W jednym odcinku zostało wszystko dokładnie wyjaśnione, ale trzeba było uważnie zwracać uwagę na daty poszczególnych wydarzeń i wszystko dokładnie analizować.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja w ogóle nie rozumiałam nic z tego anime. Może dlatego że było poeabne xD

Nie rozumiałaś bo nie oglądałaś ze zrozumieniem. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...