Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy wystarczy?

Pawel582

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Starczy mi na parę lat taki komputer głównie będzie służył do gier?
GTX970
i5 4690k
8gb ramu
Mówiąc starczy mam na myśli że będę mógł pograć sobie za jakieś 2/3 lata w gry przynajmniej na średnich ustwawieniach czy może lepiej by było poczekać do premiery gtx960 i odłożyć te ~500zł na ulepszanie w przyszyszłości

Opublikowano

Obudowa, zasilacz taktowania pamięci etc.

Nie wiem na razie ale komputer mam zamiar kupić za 3.5 tyś to raczej szajs nie będzie ram 1866-2133 Mhz

Obudowa raczej najtańsza i najlepsza nie zależy mi na wyglądzie

Dysk 500gb-1tb

Zasilacz jeszcze nie wiem

ogólnie chodzi mi czy taka konfiguracja starczy mi na troche

Opublikowano

Kup takie coś http://www.morele.net/inventory/info/RTIvE2/ a jak możesz dołożyć do lepszej karty do kup R9 290 Tri-X 

GTX770 za 1200zł, gdzie za 50-100 więcej ma R9 290 z ~50% większą wydajnością w większości gier, świetny wybór xD

Proponowałbym zrezygnować z overclockingu, kolega wyżej nawet nie dał chłodzenia do tego zestawu. Lub przejść na tańszą wersję np. H97 PC Mate (~280zł) + i5 4460/4590 (~700), do tego można jakiś taki cooler kupić pokroju Fortis'a lub Fery 2. Zmieści się za to R9 290 i może nawet lepsza buda, zasilacz.

Opublikowano

GTX770 za 1200zł, gdzie za 50-100 więcej ma R9 290 z ~50% większą wydajnością w większości gier, świetny wybór xD

Proponowałbym zrezygnować z overclockingu, kolega wyżej nawet nie dał chłodzenia do tego zestawu. Lub przejść na tańszą wersję np. H97 PC Mate (~280zł) + i5 4460/4590 (~700), do tego można jakiś taki cooler kupić pokroju Fortis'a lub Fery 2. Zmieści się za to R9 290 i może nawet lepsza buda, zasilacz.

@TrueFaith ok więc po twoich uwagach wykminiłem coś takiego

http://www.morele.net/inventory/info/oWISLA/

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Tak ale ja się pytałem czy ten komputer starczy na jakieś 2/3 lata bez ulepszania :P

i czy może lepiej kupić za jakieś 2.5-3k i zostawić te 500zł-1000zł na pózniejsze ulepszanie

Opublikowano

Lepiej kupić mocny PC na kilka lat moim zdaniem. Starczy na 3 lata spokojnie (tak myślę), potem dokupisz np. mocniejszą kartę graficzną. Drugi zestaw od ITPolska będzie dobry. Zrobisz lekki overclocking procesora, karta też ma swoje możliwości i będzie nieźle latać.

Opublikowano

Lepiej kupić mocny PC na kilka lat moim zdaniem. Starczy na 3 lata spokojnie (tak myślę), potem dokupisz np. mocniejszą kartę graficzną. Drugi zestaw od ITPolska będzie dobry. Zrobisz lekki overclocking procesora, karta też ma swoje możliwości i będzie nieźle latać.

Też mi się tak wydaje 

Pierwszy pc kupiłem za prawie 4 tyś  8 lat temu a gry takie jak Metro 2033 chodzą na średnio/wysokich

A jak ci się wydaje czy grafika nadal będzie tak zasuwać czy może troche przystopuje?

Opublikowano

Zobaczymy, na razie wszystko się rozwija. Ale teraz zaczyna się iść w wyższą rozdzielczość (4K) , gry na FullHD wyglądają podobnie od paru lat.

Opublikowano

Zobaczymy, na razie wszystko się rozwija. Ale teraz zaczyna się iść w wyższą rozdzielczość (4K) , gry na FullHD wyglądają podobnie od paru lat.

Coś w tym jest gdy patrze na gry z 2012 roku wyglądaja prawie tak jak te z 2014 ale nie wiem dlaczego wymagania wyższe :/

Wyższą rozdzielczość w sensie że więcej kolorów będzie czy o co chodzi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...