Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 8.1 - zbyt mała ilość FPSów.

Kubster99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam system Windows 8.1 . W systemie Windows 8 miałem stałe 150-200 fps na serwerach. Teraz liczba ta wynosi 20 fps. Proszę pomocy.

Usuń tą javę co masz i zainstaluj Java 7 Update 67 x32 bit oraz x64 bit i dodatkowo zainstaluj jeszcze Java 8.

Opublikowano

Zaktualizuj, sterowniki do karty graficznej. Używasz programów typu CCleaner czy Defraggler do czyszczenia/defragmentowania dysku twardego? - Są przydatne.

Opublikowano

Zaktualizuj, sterowniki do karty graficznej. Używasz programów typu CCleaner czy Defraggler do czyszczenia/defragmentowania dysku twardego? - Są przydatne.

Używam program "odkurzacz" 

Ładowanie chanków masz na Multi Core ? Jeżeli tak zmień na Default czy jakoś tak xD

Zmieniłem to i cały czas tak samo ;/  A tak btw nawet na tiny mam tak mało fps

Opublikowano

Procesor : Intel Core i3-3217U 1,80 GHZ

Ram : 4 GB

Typ systemu : 64 bit

Karta graficzna : Intel HD Graphics 4000

Edit : Ustawienia w minecraft mam tak samo

Jakos nie wierzę w te 150 fpsow z taką specyfikacja
Opublikowano

Procesor : Intel Core i3-3217U  1,80 GHZ

Ram : 4 GB

Typ systemu : 64 bit

Karta graficzna :  Intel HD Graphics 4000

Edit : Ustawienia w minecraft mam tak samo

Windows 8.1 w wersji x64 bit potrzebuje 2 GB Ram, więc to co Ci wolnego RAM'u pozostaje jest za mało (sam windows pożera 2 GB ale do tego trzeba doliczyć wszystkie uruchomione programu) na MC tym bardziej jeżeli nie masz czystego MC tylko wgrane mody to wtedy jest potrzebne jeszcze więcej pamięci RAM.

Opublikowano

Windows 8.1 w wersji x64 bit potrzebuje 2 GB Ram, więc to co Ci wolnego RAM'u pozostaje jest za mało (sam windows pożera 2 GB ale do tego trzeba doliczyć wszystkie uruchomione programu) na MC tym bardziej jeżeli nie masz czystego MC tylko wgrane mody to wtedy jest potrzebne jeszcze więcej pamięci RAM.

Ale na windows 8 działało dobrze ;/ Czyli jak dokupię ram to będzie dobrze ?

Opublikowano

Ale na windows 8 działało dobrze ;/ Czyli jak dokupię ram to będzie dobrze ?

Tak, im więcej pamięci RAM tym lepiej, tym bardziej jeżeli chodzi o MC bo Java jest zasobożerna :)

Opublikowano

Tak, im więcej pamięci RAM tym lepiej, tym bardziej jeżeli chodzi o MC bo Java jest zasobożerna :)

Ok dzięki :) A jeszcze 1 pytanie. Dlaczego na Windows 8 było dość dużo fps a na 8.1 tak mało ?

Opublikowano

Dlaczego na Windows 8 było dość dużo fps a na 8.1 tak mało ?

Ponieważ, windows 8.1 zużywa masakryczną ilość RAMu (podczas update).

Opublikowano

Ok dzięki :) A jeszcze 1 pytanie. Dlaczego na Windows 8 było dość dużo fps a na 8.1 tak mało ?

Nie wiem dlaczego tak jest, ale miałem podobny problem. W Windows 8 też miałem mało FPS, ale po aktualizacji do Windows 8.1 problem zniknął. Mam 4gb ram i 120-150 FPS więc problem nie leży po stronie ramu.

Pomogłem? Liczę na LIKE :D

Opublikowano

ja mam lapka asusa CPU:intel core ULV I3-2365M 1,40 ghz  grafike intel hd graphics 3000 4gb RAmu i z texturepackiem (obniza fpsy) gram na 20-30 bez textrupacka po 40.Polecam ci pobrac ccleanera i gameboostera.Ja uzywam ccleanera i odkurzacza i pieknie smiga.Możesz jeszcze priorytet w menadzeze zwiekszyc.

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...