Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Opis hostingów.

Zielony Wafel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Witam w tym temacie chcę pomóc osobą które nie mają doświadczenia z hostingami - Opisze tu parę hostingów na które warto zajrzeć :)

Hostingi dla których liczą się dobre maszyny (nie szajs z kosza zza biedry.)

1 | SORED.PL

+ Bardzo Niska Cena = Oferują 2gb Ramu za 35 zł (Dodają Darmowy serwer TS3 , Strone WWW oraz własne IP serwera oraz TS3)

+ Brak lagów

+ Łatwy Panel

2 | PUKAWKA.pl

+ Niska Cena

+ Dobra oferta

+ 0 Lagów

+ Szybki BOOK (Wystarczy napisać na BOOK prośbę o % zniżki a możliwe że ci dadzą)

Hostingi dla których się nic nie liczy. (taka moja opinia, Mam prawo wyrazić co chcę to jest internet...)

1 | FiberHost.pl

- Lagi

+ niska cena (lecz za coś takiego nie warto)

- Serwery się same wyłączają

2 | EnderChest.pl

- Lagi

- Cena taka sobie

- Pełno crashy 

- panel dość dziwny

(na razie 4 hostingi [resztę sprawdzam] za niedługo LvLup.pro , GameServ , CraftServe)

Opublikowano

Że co?! na enderchest.pl lagi?! Pełno crashy?! Co ty mówisz w ogóle?! Ja mam swój serwer na tym hostingu - 20 TPS, zero lagów, pełno crashy? To chyba wgrałeś jakiś lewy silnik, albo plugin bez żadnych .class, panel nie każdemu trafia do gustu, np. mi nie przypada panel craftserve - ciężko jest trafić w gust klienta... zastanów się, czy ty byś zrobił lepiej zanim zaczniesz oceniać... ;_;

sygnatura.png

Opublikowano

Haha "enderchest pelno crashy, lagi, cena taka sobie" xD Miales tam serwer? To jest najtanszy hosting a jego minusem jest to ze jest lekko przyje**** konsola.

a27BfZc.jpg

#Typowo_na_MPC

Opublikowano

Serio?

Jak dla mnie mega słaby opis.. Jest już tyle tu tematów dot. hostingów, że musiałbyś zrobic naprawdę genialny temat, aby był jakkolwiek wartościowy- ten jest słaby.

Moim zdaniem na przyszłośc powinieneś przetestowac więcej i jak to zrobisz, to dopiero napisac.

Służę pomocą w sprawach związanych z grą FIFA WORLD-

Masz problem? Pisz na PW! :)

Opublikowano

EnderChest to jeden z gorszych hostingów nie macie lagów bo umiecie prowadzić serwer piszę ten temat dla osób nowych w świecie serwerów mc (pare osób na pw pytało jaki hosting polecam)

tak jak pisałem narazie tylko 4 opinie 

Tak miałem serwer na enderchest i moja opinia jest 1/10 hosting ma wiele rzeczy do zrobienia 

@KrolMieszkoIII ehh... hostingi się zmieniają CraftServe był kiedyś najlepszym hostingiem teraz się stacza :c

wszystkie tematy są nie odświeżane ja tu mam zamiar cały czas odświeżać (jak bd mieć czas) na dole dopisałem że dorobię jeszcze parę opini

- Jeśli jakiś hosting zarządzi zmiany proszę mnie o tym poinformować a sprawdzę co zmienili :)

czekam na wypowiedź użytkownika "F-H" czy jakoś tak

[] Testuję hostingi na podstawowych ustawieniach - tych które są automatycznie ustawiane []

wgrywam od 5 do 15 pluginów (tyle ile ma przeciętny serwer SV+G / FB)

Opublikowano

Jeśli jest to sprawdzanie na zasadzie :
- wejdę i poczytam ich ofertę; 
-sprawdzę opinie "techników" na mpc forum i scalę to w jeden temat;
to chyba trochę przeginasz. Żeby rzeczywiście mieć jakiekolwiek pojęcie o hostingu trzeba u nich wykupić jakąś maszynę. 
Poleciłeś fiberhost, a ja dobrze wiem, jak "lecą w kulki" z parametrami i obciążeniami maszyn i nigdy już nie mam zamiaru wziąć tam żadnej oferty. Jedynym rozsądnym podejściem do stawiania serwera (jeśli myślisz o nim przyszłościowo) jest zakup maszyny dedykowanej.

Opis wg mnie nie ma wiele wspólnego z rzeczywistością. 

Opublikowano

Jeżeli płaczecie o byle gówno, że serwer się wyłącza nie z przyczyn FiberHostu tylko usługodawcy to się nie dziwcie.

Jak zabieracie się za stawianie serwerów to miejcie jakieś pojęcie, a nie, że EULA jest i nie umiem się na nią zgodzić.. 

Fiberhost.pl jest dobrym hostingiem, nie ma dużo skarg na nią, to prawda, że jest przez ostatni czas trochę zaniedbana, ale wraz z wejściem nowej odsłony, będzie lepsza jakość. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

@2up coś nie doczytałeś

- kupuje serwery od 20 do 40 zł żeby stestować - testuje itp itp... potem psize na book jakąś bezsensowną sprawe że mi np nie działa mysql i czekam na odpowiedz

hosting FiberHost używa jakiejś tam "techniki" że wrzucają na 1 maszynę więcej serwerów niż powinno być tak samo GameServ robi :c możliwe że jutro dam ich opinie i zajmę się lvlup 

@Wujek Blacha

Może masz racje ale wątpię w to :c fiberhost się stoczył i popsuł opinie więc będzie mieć pod górkę 

Opublikowano

Ja Ci mówię jak jest, a dlaczego masz mi wierzyć to zapraszam na PW wyjaśnię Ci wszystko ze szczegółami. 

Mówię, prawdą jest, że Fiberhost trochę się stoczył, ale to ze względów na to, że przygotowują nowy wygląd, nowe oferty, nowe serwery. Nie można pogodzić wszystkiego ze wszystkim. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

naucz się konfigurować serwer, to nie będziesz miał crashy ani na Fiberze, ani na EnderChescie. tzn, co do EnderChesta nie wiem, byla bekowa akcja, ze podbili na mejla do CraftServe'a i podstępem chcieli zdobyć informacje jak ograniczyć użycie CPU per serwer, beczka. :D

ale co do fibera - polecam. skoncz pieprzyc i robic sie znawcą hostingów. zacznij od nauczenia sie poprawnie optymalizowac, konfigurowac serwer, w ogole stworz serwer +100 osob i potem pieprz glupoty.

nawgrywal 50 pluginow na serwer 20 slotow i mysli, ze znawca jest. 

Opublikowano

@zielony Wafel

Polecam Tobie przetestowac CubeHost, miałem serwery się się bardzo dobrze sprawdzały :) 

Cd. Fiber'a miałem daaawno temu serwer i jakoś były problemy, ale może coś się już zmieniło ;P

Służę pomocą w sprawach związanych z grą FIFA WORLD-

Masz problem? Pisz na PW! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...