Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nietypowy poradnik do Vayne a

premul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciał bym wam przedstawić poradnik do mojego maina vayne a więc zacznijmy.

Vayne jest adc jej pozycją jest bot line,jest to postać która radzi się grać agreswynie lecz nie można zapominać o farmie ponieważ jest to bardzo istotna rzecz na adc.

Vayne ma bardzo mało hp i zeleca się nią trzymać z tyłu podczas team fighta,Runy jakie uzywamy na vayne so to normalne runy na ad i normalne specki na ad

Oto postacie na które vayne jest silna                                                    Postacie na które vayne jest słaba 

LucianSquare.pngLucian                                                                      CaitlynSquare.pngCaitlyn

SivirSquare.pngSivir                                                                         VarusSquare.pngVarus

EzrealSquare.pngEzreal                                                                      QuinnSquare.pngQuinn

Oto tak max'ujemy skile [niestety nie moglem dodac tablicy z skillami do max'owania]

Najpier-Q
Później-W
Nasam koniec-E
oczywiscie ulti-6-11-16

Teraz build na pierwszy item kupujemy 

Ostrze Dorana Ostrze_Dorana_przedmiot.png   oraz HP Potion Mikstura_Zdrowia_przedmiot.png

Teraz przedstawie wam cały build dzięki któremu ten poradnik jest taki nietypowy [zostaje wam jeszcze jeden slot i możecie wybrać buty berserki albo 2x widmowy tancerz ktory da wam 100% kryta]

Ostrze Zniszczonego Króla Ostrze_Zniszczonego_Kr%C3%B3la_przedmiot

Moc Trójcy                          Moc_Tr%C3%B3jcy_przedmiot.png

Widmowe Ostrze                Widmowy_Tancerz_przedmiot.png

Ostrze Nieskończości         Ostrze_Niesko%C5%84czono%C5%9Bci_przedmi

Anioł Stróż                          Anio%C5%82_Str%C3%B3%C5%BC_przedmiot.png  ALBO     Krwiopijec Krwiopijec_przedmiot.png

Teraz wyjaśnię dlaczego moc trójcy:

Kiedy używanie Q automatycznie włącza się pasywa Mocy Trójcy [200% zwykłego ataku] Q+owa pasywa daje nam ogromny dmg niekiedy udało mi się na raz zabić przeciwnego adc ^^ 

Teraz omówię poszczególne skille 

Vayne.Nocna_%C5%81owczyni.png

Bierna: Vayne zyskuje 30 punktów szybkości ruchu kiedy porusza się w stronę widzialnego przeciwnika.

• Zasięg: 2000

Vayne.Akrobacja.png

Aktywna: Vayne wykonuje szybką akrobację w kierunku kursora. Przez 6 sekund obrażenia od następnego bazowego ataku są zwiększone procentowo.

Wzmocniony atak nie działa na budynki.

• Zasięg: 300
  • Zwiększone obrażenia: 30 / 35 / 40 / 45 / 50%

Vayne.Srebrne_Be%C5%82ty.png

Bierna: Kolejne ataki i umiejętności zaznaczają cel Vayne przy użyciu srebrnych obręczy. Kolejny, trzeci atak lub czar przeciwko temu samemu celowi połączy obręcze, zadając nieuchronne obrażenia (maksymalnie 200 przeciwko stworom i potworom).

Obręcze są usuwane, gdy Vayne zaatakuje inny cel lub nie atakuje wcale przez 3 sekundy.

• Nieuchronne obrażenia: 20 / 30 / 40 / 50 / 60(+4 / 5 / 6 / 7 / 8% maksymalnego zdrowia celu)

Vayne.Pot%C4%99pienie.png

Aktywna:: Vayne wystrzeliwuje pocisk w stronę celu, zadając obrażenia i odrzucając go na 470 jednostek. Jeśli cel zatrzyma się na ścianie, otrzyma ponownie te same obrażenia oraz zostanie ogłuszony na 1.5 sekundy. Potępienie dodatkowo aplikuje 18px-Vayne.Srebrne_Be%C5%82ty.pngSrebrne Bełty.

• Zasięg: 550
  • Obrażenia fizyczne: 45 / 80 / 115 / 150 / 185(+50% premii do obrażeń ataku)
  • Maksymalne obrażenia fizyczne: 90 / 160 / 230 / 300 / 370 (+100% premii do obrażeń ataku)
  •  

Godzina Sądu
Czas: 100 / 85 / 70 sek.
Koszt: 80 many
Vayne.Godzina_S%C4%85du.png

Aktywna:: Vayne tymczasowo otrzymuje premię do obrażeń ataku oraz potraja efekt 18px-Vayne.Nocna_%C5%81owczyni.pngNocnej Łowczyni.

Użycie 18px-Vayne.Akrobacja.pngAkrobacji kiedy Godzina Sądu jest aktywna ukryje Vayne na 1 sekundę.

• Czas trwania: 8 / 10 / 12
  • Premia do obrażeń ataku: 30 / 50 / 70

Wiem że trochę chaotycznie to wyjaśniłem ale mam nadzieje że mi wybaczycie ponieważ jest to mój pierwszy poradnik 

Opublikowano

Kontr dla ADC nie ma, build nie jest dobry. Berserki / Botrk / (sytuacyjnie) można Yomuu / LW / IE / GA/Banshee  tak buduję Vayne.

Moim zdaniem lepiej maksować W-Q-E. Większy DMG w early i od razu w mid game, więc będzie ok. Brakuje specjalizacji oraz runek, nie wypisałeś ich.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Samo w sobie trinity nie jest złym itemkiem dla Vayne, lecz to zależy od sytuacji. Jeżeli masz bardzo dużą przewagę w goldzie to po złożeniu botrk i phantom'a, mozna składać trinity.

Sam kiedyś byłem sceptycznie nastawiony do tego, lecz jak sprawdziłem, że to fajnie działa, to składam to (jeżeli mam przewagę - dużą przewagę). 

Co do maksowania [Q], to jest błąd. Ponieważ nic nie zrobisz na bocie enemy supportowi, jeżeli będzie to Leona/Alistar.. - w mid game. 

Od zawsze maksuje pierwsze [W], potem [Q], ew. gdy mam 4 punkty w W, to zamiast dać 5ty w [W] daje w [Q].

Sam poradnik słaby, wyżej masz powody. 

Co do kontr, to się nie zgodzę. :) Może w early Cait kontruje Vayne, lecz w mid/late game, Cait po prostu spływa. 

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Jedyną dobrą i prawdziwą kontrą na Vayne jest Miss Fortune :) A co do pierwszego maksowanego skilla to zależy własnie od buildu, bo skoro robimy więcej AD niż AS to lepsze Q i analogicznie jeśli mamy więcej AS to lepsze W(szybsze nakładanie pasywy).

Opublikowano

Poradnik słaby, build również nie jest zbyt dobry.

Poradnik ma parę błędów językowych które wypadałoby poprawić.

Opublikowano

Poradnik ciężko sam w sobie przeczytać, bo wszystko zrzuca w jedno miejsce.

Build jest tylko do konkretnych sytuacji.

9875585800_1434890712.png

A myśleć trza o tym, co naprawdę ważne.

O celu, co przyświeca. Nieustannie.

Nie rozpraszając myśli na jakieś tam faramuszki.

Wtedy, i tylko wtedy, cel zamierzony się osiąga.

Pasjonat
Opublikowano

Miał być poradnik a jest tylko build, rozłożenie skilli i kontry. Brakuje jakiś porad, jak się zachowywać w każdej części gry, mogłeś wstawić chociaż screena runek zamiast je opisywać.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...