Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana karty graficznej i systemu

Andre13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym wymienić kartę graficzną, nie bardzo wiem, którą wybrać. Chodzi o aspekty techniczne. Stara karta to ATI Radeon HD 4870. Nie jestem w stanie podać modelu płyty głównej, że względu na pamięć i czas. Podam po ok. 15. Odnośnie systemu. Mam XP, ale chcę zmienić na 7 home premium. Czy mogę kupić sam klucz bez płyty? Dziękuję z góry.

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Jaki budżet masz? Podaj wszystkie podzespoły, nie tylko płytę. Tak, możesz kupić sam klucz bez płyty, jednak bardziej się opłaca do ósemki. Na g2a masz po taniości.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Procesor Intel Core 2 Quad 2.8 ghz ram 2x2 GB DDR2. Budżet to 500 zł, ale nie jestem pewien.

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Klucz możesz kupić do 8.1 żeby było legalnie bo można legalnie pobrać system za pomocą programu od microsoft

a jeśli kupisz klucz do 7 to będzie problem bo będziesz musiał napisać do jakiegoś moderatora na forum microsoft i go poprosić o link do downloadu

Opublikowano

Procesor Intel Core 2 Quad 2.8 ghz ram 2x2 GB DDR2. Budżet to 500 zł, ale nie jestem pewien.

Podaj jeszcze dla pewności dokładny model, markę i moc zasilacza.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano
Klucz możesz kupić do 8.1 żeby było legalnie bo można legalnie pobrać system za pomocą programu od microsofta jeśli kupisz klucz do 7 to będzie problem bo będziesz musiał napisać do jakiegoś moderatora na forum microsoft i go poprosić o link do downloadu
Ja mam płytę Windows 7, chyba że nie o to chodzi.

Podaj jeszcze dla pewności dokładny model, markę i moc zasilacza.
Modecom 500W modelu nie pamiętam.

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

No właśnie co kupić bo ta grafika ma 275 W, a np. taka 7770 80 W, ale ta ma inną magistralę PCI-Ex. Płyta główna to Gigabyte EP45-UD3LR.

Zasilacz Modecom premium 500

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Zasilacz do zmiany. Tu nie chodzi o to że twój zasilacz ma 500 a karta wymaga ~200 tylko o to jak trzyma napięcia. Kup Corsair VS450W wystarczy ew. Deus 500W i używane HD7770 najlepiej z gwarancją. 

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

A jak z magistralą PCI-Ex? Bo staruszek ma 2.0 a 7770 ma 3.0.

Pcie jest kompatybilne wstecz, więc nie będzie problemu z działaniem karty.

KLIK!

Opublikowano

Dzięki, a polecacie komputronik lub sferis komputery? I wyście polecacie jakiś zasilacz.

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Żebym niepotrzebnie kupował grafy. Jeśli na ekranie są białe kwadraty w regularnych odstępach, bios jest "zalany" szarością, a Windows na pulpicie są jakieś koła, to znak, że coś się dzieje z kartą graficzną?

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

To znak że nadszedł czas pieczenia. mniam.

ściągasz chłodzenie Wykładasz blache do pieczenia folią aluminiową zostawiasz aby karta opierała się na 4 kulkach amelinium wkładasz do pieca i działa.

na necie masz poradniki

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

A suszarką? Coś tam pisali o "wysuszeniu" nią. Włożyłbym do pieca. Czyli z kartą jest zgon? Bo tak to kupię tą 7770 od Saphire (?), bo wychodzi lepiej i jest dostępna.

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

sprobuj policytowac hd 7850 do 350zl moze dasz rade, jak ci sie nie chce to lepiej wziac radeona 7770 ale za 300zl max poszukaj jest sporo ofert ;p ewnt popatrz na olx czasem ludzie wystawiaja za 250

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...