Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak celować z SSG 08?

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, póki co nauczyłem się strzelać serią 2 pociski, wtedy się ruszam żeby mnie nie trafił, i znowu 2 pociski, ruszę się, 2 pociski itd i bardzo dobrze mi idzie :D

Opublikowano

Ssg bierze raz 80 a raz 100 hp, zalezy gdzie trafisz. Scoutem w ruchu nie trafiasz, lecz ma celne noscopy, pocisk leci prosto. Tutaj dodam jeszcze ciekawostke - z ssg mozna strzelac podczas skoku i strzal jest celny, wiele osob o tym nie wie. Co do awp - jezeli idziemy na shifcie to normalnie da sie trafic, tylko celownik jest rozmazany.

Opublikowano

Pooooolecam tap-shooting.

Strzał -*Celownik wraca na pozycje*--Strzal-... I tak dalej

Wciąż rozmawiamy o kałachu i m4?Jeśli tak to robię identycznie, tylko robię 2 strzały, potem się przesuwam i znowu, tak żeby mnie nie mogli trafić

Ssg bierze raz 80 a raz 100 hp, zalezy gdzie trafisz. Scoutem w ruchu nie trafiasz, lecz ma celne noscopy, pocisk leci prosto. Tutaj dodam jeszcze ciekawostke - z ssg mozna strzelac podczas skoku i strzal jest celny, wiele osob o tym nie wie. Co do awp - jezeli idziemy na shifcie to normalnie da sie trafic, tylko celownik jest rozmazany.

Dzięki, będę musiał trochę poćwiczyć na cele które się ruszają, bo jeszcze wychodzi słabo, ale już coraz lepiej :D

Dla zainteresowanych; znalazłem to:

http://counterstrike.wikia.com/wiki/SSG_08 tabelka dmg

Czyli strzał na brzuch i kolesia nie ma, ew. dobitka z pistoletu

Opublikowano

Kurde, czyli bardziej na moją niekorzyść :( ?

Bo przeczytałem że na przeciwnika bez armora strzał w brzuch zabije zadając 109 dmg, a na armored zada 96 dmg, natomiast na klatkę piersiową zada tylko 90

Opublikowano

Awp nawet w ruchu jest celne tylko trzeba skontrowac przyciskiem. To samo tyczy sie ssg ale tam kontra jest zbedna.

Gram awp blisko 5k fragow (z ak najwiecej na DM nabilem) i powiem tyle ze w skoku strzelic nie umiem ale w ruchu jak najbardziej. Qck scope + kontra czyli ide w prawo raz klikam przysk w lewo zeby celownik wyszedl na 0. Spytasz sie po co? ale podczas akcji nie ma czasu na takie bzdety. Po 4, 5 latach twoj mozg przystosowuje sie do tego i nawet nie wiesz ze z automatu to robisz :)

Ak przy strzelaniu seriami strzelaj 3 pociskami i kursor w dol nigdzie indziej a w dol. Te 3 pociski sa celne i zabojcze. Nawet jak trafisz w brzuch +/- 40 dmg 3 strzaly = 120dmg i ctk lezy.

Od siebie dodam ze kupowanie armora zamiast broni w ct jest bez sensowne bo ak tak czy siak sciaga 110 dmg w heada z kevlarem.

graphic.png
Opublikowano

A jest jakaś możliwość, że jak mam włączone scope na scoucie/awp to żeby była mniejsza czułość myszki?Z ak jest ok, ale chyba nie mogę wycelować bo na scope mam za dużą czułość.Jak to zmienić?

Opublikowano

Ok dzięks, ale nasuwa mi się kolejne pytanie :D

Wiem, sorry że jestem upierdliwy ale dopiero teraz się wziąłem za cs'a, bo mam go od zimy a dużo rzeczy nwm

Jak mam najpierw ćwiczyć AWP na deadmatchach, to trochę się boję że grając na scoucie nie bd umiał headshotować, bo jak gram z awp to nie celuję w głowę, tylko byle by trafić

Wiem ,że jedyną metodą żeby nauczyć się strzelać ze scoucika jest trening i częste granie z tą bronią, ale jak myślicie, ile rund mi zajmie ogarnięcie tej broni tak żebym headshotował :D ?

Opublikowano

m4 tak. Reszta... meh.

Zobacz sobie jak kupują profesjonalne druzyny 

Teraz smg są dobre na 2nd round buy bo dostaly buffa.

THE CAKE IS A LIE

1441013.1.jpg

Opublikowano

Jeśli chodzi o M4 i AK to na bliskie dystanse ja strzelam po 5-10 pocisków ( nie ruszając się ) poruszam lekko celownikiem w dół tak żeby pociski trafiały cały czas w to samo miejsce. Wiesz o co chodzi. Taka niepełna kontrola recoil. A na dalsze dystanse z AK po 1 pestce a M4 strzelam po 3-4 ale to już moje przyzwyczajenie bo lepiej mi się gra M4 i AK możesz z AK po 2-3 strzelać.

2a0c2mq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...