Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GeForce GTX 660 - Warto? Czy bedzie pasowac?

.Bumek662.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do was kilka pytań:

GeForce GTX 660

http://www.komputronik.pl/product/167821/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/GeForce_GTX_660_Gigabyte_2GB_DVI_HDM_DP_PCI_E_OC_z_NVIDIA_GeForce_Experience_.html

1. Czy ta karta pasować pod PCI-Express 2.0, a mianowicie płyte główną:

gigabyte ga-m52l-s3p

2.Czy oplaca sie do niej kupic nowa plyte glowna? Jesli tak, to jaka, by procesor AMD Phenom 9650 na niej dzialal (4x 2,3 ghz) oraz DDR2 RAM 

3. Po prostu, czy warto? ;)

Mam teraz ta spierdoline nvidia geforce 9500 gt, mam jej dosc ;P

Hello there.

Opublikowano

Nie wiem czy ta karta będzie dobrym wyborem do twojego pc. Procesor będzie ją mocno ograniczał. Z tego co się orientuję, to karty od amd są wydajniejsze w stosunku do ceny niż gtxy (pomijając nową serie 9xx bo one gniotą ;D ) Na twoim miejscu rozglądałbym się za jakimiś r7 np to http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r7-260x-oc-1gb-gddr5-128-bit-hdmi-2xdvi-dp-r7260x-dc2oc-1gd5-633211/

Według mnie nie opłaca się brać niczego lepszego przy reszcie sprzętu.

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Kupuj bo nie istniej coś takiego jak ograniczanie karty graficznej przez procka więcej klatek uzyskasz mając przeciętny CPU a dobry GPU niż super CPU a przeciętne GPU.

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

@ITPolska
@2up

Znafcyyy

Gdyby to tak działało, to w kompach zmieniałoby się tylko kartę graficzną (mam na myśli graczy). Odsprzedam moją I5 i dokupie TITANa do starego Core 2 Duo. Żadna gra nie będzie wyzwaniem!

Opublikowano

@ITPolska

@2up

Znafcyyy

Gdyby to tak działało, to w kompach zmieniałoby się tylko kartę graficzną (mam na myśli graczy). Odsprzedam moją I5 i dokupie TITANa do starego Core 2 Duo. Żadna gra nie będzie wyzwaniem!

znaffffco powiem ci jedno procesor też się liczy w grach oczywiście w mniejszym stopniu niż grafa więc lepiej mieć dobrą grafe i slabszy procesor niż na odwrót.

Opublikowano

znaffffco powiem ci jedno procesor też się liczy w grach oczywiście w mniejszym stopniu niż grafa więc lepiej mieć dobrą grafe i slabszy procesor niż na odwrót.

Dokładnie. @.Bumek662. możesz śmiało kupować GTX 660

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...