Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hehe animacje.

Qmaszto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu napisałem o czymś takim jak "Motion Capture". Jak sie komuś nudzi to proszę bardzo: http://www.mpcforum.pl/topic/1286401-motion-capture/ . Wychodzi na to że trzeba posiadać w większej ilości tak zwany "pieniądz", ja aktualnie nia jestem w stanie zodbyć odpowiedniej kwoty , potrzebnej do zakupienia odpowiedniego sprzętu lub zapłaceniu za zrobienie animacji przez jakąś firme. Ostatnio tak sobie fantazjowałem i pomyślałem sobie "Green screen" lub jak kto woli "Green Box" :) i zastanawiam sieę czy: Gdybym skombinował taki smiszkowaty zielony kombinezon itp itd, to czy była by możliwość pobawienia sie Motion Capture właśnie z takim czymś? Oczywiscie wątpię, bo GS nie rozróżnia chyba 3D, ale nie znam sie dlatego pytam na forum. Może jest nadzieja :P

ruU3AnC.png

Opublikowano

Kamera musi wyłapać jakieś punkty na tobie, musi ich więc być dużo, aby zawsze wszystkie z nich były widoczne. Podejrzewam, że nie da się osiągnąć nic z mniej niż 4-5 kamer. Jakkolwiek byś nie próbował.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...