Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sądzicie czy lol kiedyś upadnie czy nie? Jak tak to kiedy.

Luuz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strife wyprze lola.

Genialne połączenie doty i lolca, tylko mały rozgłos. Gra się mega przyjemnie, całość jest idealna, ale gra świeża tak więc imo minimum rok na rozwój.

Po za tym, gry zawsze się nudzą, Lol prędzej czy później również ;p

1375198444-U163133.jpg

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wystarczy spojrzeć na WoWa, czemu?

1: WoW stosunkowo nie dawno dostał swój item shop.

2: To już dziesięć lat od premiery podstawki.

3: Z dodatku na dodatek gra coraz łatwiejsza.

4: Blizzard robi masę błędów których gracze nie wybaczają i nie zapominają o nich.

5: Nic nowego od dawna Blizzard nie dał w WoWie.

Ja tam nadal nawalam ze sworda i nie poczebuje nic więcej.

Ostatnio poznałem kilku znajomych, każdy o dziwo gra w lola więc się przyłączyłem.

Co do launchera jest to trochę uciążliwe, update pobiera się+przez jakiś czas aktualizuję się, więc to wyolbrzymiony problem graczy?

Czy upadnie? Na pewno nie w okresie 2lat.

Opublikowano

Ja sądzę że za ok.3-4 lata lol już się ludziom znudzi ale to tylko moje zdanie.

Nie wiem jak wy ale oni powinni coś zrobić z tym patchowaniem przecież to jest nienormalne że każdemu się zatrzymuje np. na 99% 33% niby tam zwiekszyli tą predkość ale to kant dupy potłuc wytłumaczenie. Powinni to naprawić bo ja osobiście jak przychodzi nowy patch to sie modle żebym chociaż max 2h stracił na jego patchowanie... Moim zdaniem żenada.

komicznie to brzmi, sorry. Podajesz ludziom temat do dyskusji, dosyć konkretny, a trochę niżej zarzucasz tekstem o patchowaniu. Miliony ludzi przestaną grać, bo Kowalski ma problem z downloadem patcha? :D hahahaha 

787741420213763595569.jpeg

Opublikowano

LoL ma potencjał na utrzymanie się przez jeszcze 10~~ lat, wystarczy spojrzeć na:

- Świetna organizacja worldsów, atmosfera nawet na streamie jest niesamowita + streamy są dobrej jakości, w odpowiednich godzinach itp.

- Z roku na rok dochodzi coraz więcej graczy

-  Riot posiada wystarczające sumy pieniężne aby wyprzeć inne gry, czyli np. Mogą więcej wydać na nagrody z Mistrzostw, na organizacje ich itp, ponieważ ich na to stać.

Jedynym dość solidnym konkurentem jest jak na razie Dota, bo żadne Smite, ani Strife, nie mają szans wybić się tak mocno, jak zrobił to LoL.

No i jeszcze trochę może zagrozić Heroes of the storm, od Blizzarda, gra zapowiada się wspaniale, i ma ona szansę na wybicie się :)

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Ja sądzę że za ok.3-4 lata lol już się ludziom znudzi ale to tylko moje zdanie.

Nie wiem jak wy ale oni powinni coś zrobić z tym patchowaniem przecież to jest nienormalne że każdemu się zatrzymuje np. na 99% 33% niby tam zwiekszyli tą predkość ale to kant dupy potłuc wytłumaczenie. Powinni to naprawić bo ja osobiście jak przychodzi nowy patch to sie modle żebym chociaż max 2h stracił na jego patchowanie... Moim zdaniem żenada.

tak to jest jak sie ma internet z epoki kamienia, lol predko nie padnie dzieki swojemu ukochannemu community

Opublikowano

Moim zdaniem Riot nie upadnie chociażby przez samych Japońców u nich to jest kurde sport Helo !! ... Jak upadnie to napewno za kilkanaście lat ,albo i dłużej ... I tak patrząc ta gra nie jest pod Is'a all kupisz za PZ a jak chcesz skórki to kupuj nikt Ci nie zabroni ,więc nie ma o co się martwić ,ale przydałoby się coś ciekawszego w tej grze :).

Koreańców ^^ 

LoL z sezonu na sezon jest zmieniany, wręcz gruntownie. Wystarczy spojrzeć na to, co teraz dzieje się na PBE ;)

167161466687770313241.png

Uczeń
Opublikowano

Daję jakieś 3 lata, po tym czasie ludzie zaczną powoli odchodzić przez bolowców, dzieciarnię i po prostu przez znudzenie, powstanie jakaś inna gra, ludzie się tam przeniosą, a na lolu zostaną ci bardziej ogarnięci.

Opublikowano

Wydaje mi się, że LoL to jedna z tych gier, które przetrwają troszkę dłużej.

Starzy gracze może nie zostaną, ale cały czas dochodzą nowi, którzy pewnie zagoszczą na rok czy dwa. 

Jeśli ktoś gra dość długo, to gra może mu się znudzić, ale jak ktoś dopiero zaczyna dajmy na to od nowego sezonu, to pewnie troszkę pogra.

Poza tym jak ta gra się znudzi, pewnie za ten hajs zrobią nową, bo tyle co ludzie wydają na RP, to jest od cholery pieniążków. 

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Metin PL upadł jakieś 2 lata temu lol pewnie za ok 3-4 lata upadnie BĘDĄ LEPSZE GRY ;)

Nie powiedziałbym, że będą lepsze gry. Jak powstaną te "lepsze gry" to lol będzie już zbyt rozbudowany, za dużo ludzi będzie w to grało.

Wystarczy, że riot ogarnie community, dobieranie graczy w grze i te żałosne nerfy a LoL utrzyma się bardzo długo

Opublikowano

Nie powiedziałbym, że będą lepsze gry. Jak powstaną te "lepsze gry" to lol będzie już zbyt rozbudowany, za dużo ludzi będzie w to grało.

Wystarczy, że riot ogarnie community, dobieranie graczy w grze i te żałosne nerfy a LoL utrzyma się bardzo długo

Kiedyś był praktycznie tylko metin, i co? większość graczy przeszła na lola ;D

Opublikowano

"Upadnie" - zbyt mocne słowo, można spojrzeć na Metin2 <nie patrzę na zagranicznego>, ale global 2007r., była masa graczy, powstały prywatne serwery i do dziś jest grywalną grą. Mimo, że wychodzą nowe gry z lepszą grafiką, np. Tera Online, ArcheAge, B&S, itp., to i tak wraca się do tego Metina <przynajmniej w moim przypadku i znajomych>. Z LoLem jest podobnie, tyle, że LOL jest "większy" od Metina, ponieważ są cosplay'e, mistrzostwa, to przyciąga ludzi. Często są nowości (skiny, reworki), gra jest ogromnie popularna, raczej nie upadnie, bo pieniędzy to oni mają ho ho ho... Jedni gracze odchodzą, nowi przybywają. Nie zgodzę się, że Strife przerośnie LoLa, jest zbyt bajeczny, a nie każdy lubi taki klimat "słodkości". Sama bym pograła w to, ale na pewno nie długo, bo bym wróciła do LOLa, nie ma to jak 'stare śmieci'  :) 

Lol ma spory potencjał, a porównywanie go do Metina jest nierówne.
Wszystko zależy od kroków Rito.

Ciężko porównać grę MMORPG do MOBA, bo jest ogromna różnica, ale chciałam podać przykład jakieś popularnej innej gry, z którą miałam styczność przez X lat :rolleyes:

Opublikowano

Lol ma spory potencjał, a porównywanie go do Metina jest nierówne.

Wszystko zależy od kroków Rito.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

tu nie chodzi o to ze sie gra znudzi , to jest jak csgo ciagle grasz tak jak by w nowa gre , tu chodzi o to by pokazac jak jestes dobry i ze rozjebiesz kazdego . 

Opublikowano

Nie upadnie póki stanie się jakaś tragedia. Jak narazie rządza pieniądza jest silniejsza dla nich, ale ludzie nigdy nie przestaną kupować skinów i innych dodatków do tej gry.

Opublikowano

Lol tak szybko nie upadnie, jest to gra w której zawsze coś się zmienia. Co sezon masz coś nowego tym razem mapa, tryby, postacie itd.
To nie jest gra w której napierdalasz ciągle to samo. :)
Choć niektórzy mogą tak myśleć patrząc na mapkę 5v5 na której rozgrywa się wszystko, bo 3v3, dominiony i aramy sa mniej popularne przez brak rozgrywek soloQ, a jedynie teamowe.

Opublikowano

Na moje to League of Legends zaczyna się rozwijać, myślę że Dota/LoL to początek takiego mainstreamowego e-sportu (nawet finały u nas w Polsce będą w TV), i dopóki kasa jest to gra będzie. Mam nadzieję że utrzyma się jak najdłużej :)

Opublikowano

Prędzej Blizz ogłosi F2P WoWa na globie, niż LoL upadnie bo takie są akurat fakty.

Kiedy LoL miał premierę? 6 Października 2009 roku a WoW 23 listopada 2004 roku, i przez dekadę bo zaraz 10 lat stuknie WoWowi. Miał swoje lepszei gorsze momenty, ale od końca TBC, WoW zmaga się z problemem uciekających graczy, jest cała masa przesłanek ku temu.

LoL nie upadnie tak szybko, pod warunkiem że Riot wie co robi, bo Blizz chyba już sam się pogubił. Tak wiem że porównanie MMORPG z MOBA to jak Mercedesa z Polonezem, no ale takie są fakty. Jeśli devowie wiedzą co robią to ogarną sprawę.

Opublikowano

Dokąd RITO będą mieli pomysły na zmiany ( lepsze oczywiście ) no i rzecz jasna jeżeli ludzie będą inwestować w grę , dotąd League of Legends będzie się trzymać :)

Opublikowano

Watpie aby lol  upadl. A jak tak to juz hmmm 20lat ? Gra jest za znana codziennie w nią grają miliony osob nawet wiecej niz miliony. I ciągle dochodzą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...