Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 SG kilka pytań

AsPolWSH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar zacząć gre na SG i mam parę pytań

-Czym różni się od Polskiego Metina?

-Jak z Administracją ?

-Jak z liczbą graczy ?

Opłaca się grać ?

Opublikowano

Administracja jest bardzo pomocna na serwerze możesz spotkać też moderatorów oraz innych osób na posadach oprócz GM :)

Liczba graczy jak na singapurski serwer waha się między tym co dzieje się u nas na plu ,czyli dosyć sporo jak na jeden serwer :P

Czy opłaca się grać ? jeśli znasz dobrze język angielski to oczywiście że tak jeśli nie to nie masz co zaczynać bo podstawy nie wystarczą :)

(to moja prywatna opinia możesz się z nią nie zgadzać) :)

Opublikowano

Administracja jest bardzo pomocna na serwerze możesz spotkać też moderatorów oraz innych osób na posadach oprócz GM :)

Liczba graczy jak na singapurski serwer waha się między tym co dzieje się u nas na plu ,czyli dosyć sporo jak na jeden serwer :P

Czy opłaca się grać ? jeśli znasz dobrze język angielski to oczywiście że tak jeśli nie to nie masz co zaczynać bo podstawy nie wystarczą :)

(to moja prywatna opinia możesz się z nią nie zgadzać) :)

A ty tam grasz bo trzeba mnie troszkę oświecić bo chciałbym zagrać z jakąś dobrą ekipą:)

Opublikowano

polecam serwer jak najbardziej ! teraz jak trwa event to można bardzo szybko sie dorobic na eq 
ceny ogarniate (kupilem riba+7 17 srednie za 2.8kk)
ludzi tez sporo gra
z administratorami da sie pogadac

Opublikowano

A zdradzą się jacyś polacy, gdzie można ich spotkać?

Bo również chciałbym pograć na SG, ale w jakiejś grupie, nie musi być koniecznie 10, bo starczą nawet 2-3 osoby.

Opublikowano

A zdradzą się jacyś polacy, gdzie można ich spotkać?

Bo również chciałbym pograć na SG, ale w jakiejś grupie, nie musi być koniecznie 10, bo starczą nawet 2-3 osoby.

Ja będe grał jak pojawi się polski client, pisz gg jak coś. :)

Opublikowano

Administracja jest zupełnie inna niż na metin2.pl, dba o serwer, często są eventy, ale nie w IS tylko normalne eventy w grze. Ludzi ostatnio tam przybyło i jest dużo polaków. :)

Opublikowano

• Rozgrywka ciekawsza od PL; własna, ciekawa fabuła; inne (lepsze) nagrody za misje; eventy przez cały miesiąc (nie ma dwóch dni bez eventu); zmniejszona wymagana ilość PD za lvl, od 75lvl ta różnica jest jeszcze bardziej widoczna; handel WSZYSTKIM z IS; legalne wymiany kontami za $$/itemy i jeszcze wieeeele różnic, czyniących serwer dużo ciekawszym od PLa
  • Administracja jest w stanie dla gracza zrobić wszystko, raz zostałem zbanowany i załatwiłem sprawę z GM (BigSox, nie wiem czy jeszcze jest SGMem) na PW - wytłumaczyłem o co chodzi, dlaczego wydawało mu się, że cheatowałem. Wyjaśniliśmy sobie wszystko i mnie odblokował :)
  • Jinno - masa ludzi
  • Tak :)

Opublikowano

• Rozgrywka ciekawsza od PL; własna, ciekawa fabuła; inne (lepsze) nagrody za misje; eventy przez cały miesiąc (nie ma dwóch dni bez eventu); zmniejszona wymagana ilość PD za lvl, od 75lvl ta różnica jest jeszcze bardziej widoczna; handel WSZYSTKIM z IS; legalne wymiany kontami za $$/itemy i jeszcze wieeeele różnic, czyniących serwer dużo ciekawszym od PLa

Na czerwono podkreśliłem brednie, które najprawdopodobniej wynikają z niedoinformowania ;)

1. Fabuła jest identyczna jak na serwerach GF

2. Wymiania czegokolwiek za prawdziwe pieniądze jest zabroniona, a jakiekolwiek próby są skutecznie udaremniane (bany na stałe). Co prawda istniała taka możliwość, ale przez krótki czas i było to prawie rok temu!

Opublikowano

Na czerwono podkreśliłem brednie, które najprawdopodobniej wynikają z niedoinformowania ;)

2. Wymiania czegokolwiek za prawdziwe pieniądze jest zabroniona, a jakiekolwiek próby są skutecznie udaremniane (bany na stałe). Co prawda istniała taka możliwość, ale przez krótki czas i było to prawie rok temu!

Przez dłuższy czas :D

i nagrody są lepsze a co do reszty się zgodzę :)

Opublikowano

-Czym różni się od Polskiego Metina? - większy exp, łatwiejszy start (zbrojka 40defa), is pakiet na 7dni

-Jak z Administracją ? - pomocna, wielojęzyczna, banują cheaterów i pomagają w wymianiach

-Jak z liczbą graczy ? - nie jest źle, stawiam na 400-500

Opłaca się grać ? - jeśli lubisz się pomęczyć to jak najbardziej

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

PC - Price Check, czyli sprawdzenie ceny, np. PC Aura of Sword? - Ile kosztuje Aura Miecza?

WTS - Want to sell - Chcę sprzedać

WTT- Want to trade - Chcę zamienić

WTB - Want to buy - Chcę kupić

z innych to np.

TY - Thank You - Dziękuję

GL - Good Luck - Powodzenia

Opublikowano

PC - Price Check, czyli sprawdzenie ceny, np. PC Aura of Sword? - Ile kosztuje Aura Miecza?

WTS - Want to sell - Chcę sprzedać

WTT- Want to trade - Chcę zamienić

WTB - Want to buy - Chcę kupić

z innych to np.

TY - Thank You - Dziękuję

GL - Good Luck - Powodzenia

Wlasnie o te wts wtt wtb mi chodzilo, wielkie dzieki.

Opublikowano

@.KAT

Zmianą fabuły było chociażby "opętanie Shinsoo klątwą", do tego jest dużo więcej regularnych wydarzeń i zabaw, więc serwer i gra na nim różni się znacznie od serwerów GF.
Co do wymian na pieniądze - masz rację, nawet nie zauważyłem jak to zmienili.

Opublikowano

@KnysioPysio

Fabuła gry jest identyczna. Są identyczne misje z identycznymi opisami, identyczni NPC mający identyczne funkcje z identycznymi tekstami jak na serwerach GF.

Usunięcie czerwonych nie zmienia faktu, że fabuła gry jest taka sama ;)

Zgadzam się, że serwer różni się znacznie od serwerów GF i da się to poczuć już od pierwszych minut gry, jednak mowa była o fabule ;) Wydarzenia, eventy itd. nie należą do fabuły gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...