Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer dla kogoś, kto streamuje.

Akselander

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jako, że sam nie jestem zbyt obeznany w tematyce stricte doboru podzespołów do komputera postanowiłem poprosić was o pomoc.

Budżet myślę, że do 4500, chyba, że do tych 5000 będzie coś dużo lepszego.

Streamował będę m.in: CSGO i GTA V jak tylko się pokaże na rynku. Jeszcze jedno: moglibyście do zestawu dołożyć jakąś świetną kartę dźwiękową ze wszystkimi bajerami (jakieś tłumienie szumów, itp, im lepsza tym lepiej, byleby w budżet się wpasowała)? Dzięki serdeczne, polajkuję najlepszych.

Opublikowano

W budżecie ma być Windows?

Będziesz robił OC?

Tak wstępnie: http://www.morele.net/inventory/info/1JViQN/

Zestaw z bardzo wydajnym 4 rdzeniowym procesorem z możliwością OC. Płyta główna na chipsecie Z97 od MSI. 8 GB szybkich pamięci ram, myślę że starczy do twoich zastosowań w przyszłości zawsze można rozbudować o kolejne 8. Dysk twardy o pojemności 1 TB na dane i szybki SSD na system i programy. Zasilacz 550W z certyfikatem 80+ GOLD starczy do porządnego OC. Wydajne dość ciche chłodzenie. Obudowa fabrycznie wyciszana. Karta graficzna bardzo wydajna, chłodna i pobierająca małą ilość energii. Do tego dobra karta dźwiękowa. Wszystko starałem się aby nie tylko było wydajne ale żeby też wyglądało.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAkselander a z czegoś konkretnego będziesz słuchał muzyki? Bo przydałaby się informacja.

I dobry zestaw dał Dinek tylko te Corsairy CS są średnio opłacalne. Byłyby dobre gdyby miały warystor MOV a że go nie ma to koszt listwy w niego wyposażonej to ok 70zł. A więc skoro koszt to ok 370zł to grzech nie dopłacić do RM, które już to mają ;). Także CM G550M nadal jest najlepszą propozycją w cenie.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Zajmujesz się profesjonalnie streamem? Jeżeli tak to możesz zrobić sprzęcik do CS:GO (wystarczy Pentium z dobra kartą) + komputer z mocnym prockiem który by wysyłał wszystko na stream (takie rozwiązane ma Emil z emsc2.tv). 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Zajmujesz się profesjonalnie streamem? Jeżeli tak to możesz zrobić sprzęcik do CS:GO (wystarczy Pentium z dobra kartą) + komputer z mocnym prockiem który by wysyłał wszystko na stream (takie rozwiązane ma Emil z emsc2.tv). 

Jeszcze się nie zajmuję, ale to już pewnie kwestia czasu. Co do tego zestawu csgo+drugi pc (??) to nic nie czaję niestety. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...