Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak kupic procek, karte graf. i zasilacz ?

Floyd.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

yo. chce sobie kupić do kompa zasilacz, karte graf i procka tylko nie wiem jakie ...

Pomóżcie mi, prosze 

Chciałbym przeznaczyć na :

Procesor : około 400-450 zł

Zasilacz : Max 150 zł

Karta graficzna : (karte kupie później, bo najpierw chce kupić procek i zasilacz a karte na później zostawiam) około 250-300 zł ..

Takiego mam teraz kompa i chce zmieniać, i nie piszcie mi zebym zmienił całego kompa, tylko to o co was prosze ;) 

Płyta głowna : ASRock N68C UCC
DDR 2 1066 
DDR 3 1600
Dual Channel 
Phenom II AM2+|AM3
(Tak pisze na płycie głównej)
NVIDIA GeForce 8400 GS 
Procesor : AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.20 GHz
RAM : 2 GB
Typ systemu : 32 bity

Chcę, żeby to wszystko razem elegancko działało.
Z góry dzięki ;) 
(PS. Najpierw kupuje zasilacz, potem procka, karte i pozniej dopiero RAM) 

Opublikowano

Na początek zasilacz. Polecam CorSair vs 450. Sam go posiadam jest cichutki i bardzo dobry ogólnie jestem zadowolony :D

Procesor Max to Phenom II X4 945 95W. Ale poczekamy na resztę.

Ram ddr 2 czy 3? Dwójki są niestety drogie ale znajdziesz coś na allegro jeśli masz tylko pod ddr2. Polecam ci wtedy dokupić 6gb. Co do karty to powinien wejść GeForce 750 GTX.

@Edit Poczekajmy na opinię reszty bo mogę się mylić :)

Opublikowano

@Timezpl ale czy to wszystko by działało razem ze sobą ? 

PS: Na płycie pisze, że DDR 2 1066 MHz i DDR3 1600 MHz, tylko ze jak kupilem ddr3 to mi nie dzialaly -,- a w kompie mam teraz 2 x 1 DDR 2 

Wiec jak polecasz z tym ramem ?

Poza tym 450W bedzie wystarczający ? Ja myślałem coś o 550 W 

Opublikowano

Za 150zl nie kupisz dobrego 550wat. Chyba ze poszukasz na allegro lub olx. Skoro ddr3 nie wchodzi to kup ddr2 6gb. Processor wejdzie to jest max do tej plyty. A karta takze nie jest zla. Poczekaj na wypowiedz reszty moze maja lepsze pomysly.

@Edit czy wszystko bedzie wspolgrac? Oczywiscie ale czy wszystko sie pomiesci w obudowie to juz inna sprawa tyczaca sie obudowy. Jesli twoja obudowa jest mala to albo sie nie pomiesci albo bedziesz musial cos w niej wycinac tak jak ja gdy mi sie gtx 260 nie chcial zmiescic =p

Opublikowano

dobrego procka do tej plyty glownej nie znajdziesz. plyta glowna na sockecie 1150 byla by o wiele lepsza

zobacz np na ta plyta glowna 

http://allegro.pl/plyta-glowna-gigabyte-ga-h81m-s1-2xusb3-0-s-1150-i4655735639.html

jest strasznie tania i daje ci mozliwosc dalszej rozbudowy jesli kiedys bedziesz mial wiecej hajsu. mowisz ze chcesz przeznaczyc na procka okolo 450zl 

http://allegro.pl/intel-core-i3-4150-3-5ghz-lga1150-box-haswell-ref-i4659549464.html

i3 nie jest wcale taki zly a na pewno lepszy niz procesory na socket am3 ktory ty posiadasz ;)

mowiles zeby nie pisac zeby calego kompa wymieniac ale to tylko plyta glowna :D

Age is just a number :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...