Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kuroshitsuji Drama 2014

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

548671412692407247153.jpg

Podczas gdy manga dzieje się w XIX wiecznej Anglii, akcja tego filmu dzieje się 130 lat później.
Rok 2020. Shiori Genpou jest potomkinią arystokratycznej, angielskiej rodziny Phantomhive. Jedynie mężczyzna może rządzić firmą Funtom, dlatego aby stanąć na jej czele Shiori przywdziewa męskie ubrania oraz imię Kiyoharu. Zawiera także pakt z demonem, w zamian za jego służbę Shiori odda mu swoją duszę.

No, w tym roku mieliśmy/mamy okazję obejrzeć japońską drame na podstawie mangi Kuroshitsuji. :) Postacie.... hm, no niezbyt według mnie pasują, na pewno nie obsadziłabym Hiro Mizushime w roli Sebcia ze względu na zbyt ostre, japońskie rysy, ale cóż :P Ciel aka Shiori już bardziej pasują do mangowej wersji, pod względem wyglądu. W samej dramie nie zabraknie nam postaci z mangi, czy tez typowego "czarnego humoru", jak i widowiskowych "pojedynków", o ile można to tak nazwać :P

Niestety, nie spotkałam się jeszcze ze stroną, która oferowałaby film z polskimi napisami, ale może ktoś będzie miał ochotę mimo wszystko ją zobaczyć, to jest do obejrzenia na kilku stronach po ang.

http://www.drama.net/black-butler-kuroshitsuji-2014-movie

Ogólnie w całej dramie jest to trochę poplątane. Niby inna postać, ale cała historia jakbym żywcem wyciągnięta z pierwszej części anime. Zapraszam do obejrzenia i w razie czego komentowania :)

Zwiastun

Opublikowano

JA dodam, że z PL napisami było na playtube. Ewentualnie inne wortale robią ripy ripów, więc obejrzycie. :P Live action u nich zawsze był jakiś drętwy, ale może zobaczę. Jednak najpierw powiedz, czy efekty będą znośne? Nie chciałbym zostać zmasakrowany przez CGI.

Opublikowano

coś ci się pomyliły działy, to nie anime.

Mimo wszystko film jest powiązany z serią Kuroshitsuji, więc w pewnym sensie może tutaj być.

@Wredna

Widziałem sezon 1 i 2 Kuroshitsuji - warto to zobaczyć?

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Mimo wszystko film jest powiązany z serią Kuroshitsuji, więc w pewnym sensie może tutaj być.

@Wredna

Widziałem sezon 1 i 2 Kuroshitsuji - warto to zobaczyć?

To jeszcze obejrzyj 3 zeson, ktory wyszedl w tym roku :-)

Wedlug mnie dramy zawsze warto oglądać :-)

Up@ dialogi sztywne! nie wydaje mi się. Identyczny klimat i dposob rozmowy byl w anime.

Opublikowano

To jeszcze obejrzyj 3 zeson, ktory wyszedl w tym roku :-)

Wedlug mnie dramy zawsze warto oglądać :-)

Up@ dialogi sztywne! nie wydaje mi się. Identyczny klimat i dposob rozmowy byl w anime.

W anime takie dialogi są OK, w filmie już nie za bardzo, po prostu nie wygląda to naturalnie.

O ile ta początkowa walka była fajna, o tyle reszta zbiera u mnie po minusie. Serio nie wiem jak można takie coś oglądać.

Jakiś film o samurajach to rozumiem, bo tam muszą mieć skośne oczy i sztywną gadkę, ale tutaj..? Dodatkowo gra aktorska Shiori to jakiś żart.

Nie trafia to nijak w moje gusta, tyle z mojej strony.

// Co nie znaczy, że komuś innemu się nie spodoba :>

417711489342956987022.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...