Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcanie

jaco95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z podkreceniem procka moze mi ktos podac dobry program do podkrecania ( 64 bit płytka gigabyte nforce 4300 ) daj 5 za dzialajacy program ;*

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ale info podałeś !!!

Jaki procek , dokładny model płyty głównej , jaka pamięć i przede wszystkim zasilacz . Tego się w programie nie opłaca robić - tylko to się robi w BIOSIE

Opublikowano

UP

Co ty w ogóle pier***.. Po co masz to robić w BIOSIE jeżeli można przez program ?!

Po pierwsze jest to szybszy i jak dla mnie bezpieczniejszy sposób podkręcania komputera.

Po drugie, przez te programy możesz aktywować sobie "chwilowe podkręcenie" poprzez to, że gdy dopiero uruchomisz odpowiedni program (a wcześniej go już konfigurowałeś) to napięcie na procku Ci wzrośnie i bedziesz miał swoje podkręcenie (tak samo z kartą graficzną itd).

Po co zarzynać komputer non stop na skonfigurowanej już wcześniej w BIOSIE szajsowni.. ? - jeżeli ktoś ma słabe chłodzenie to mu długo komputer nie pożyje, jeżeli przesadzi ;)

A jeżeli będzie miał możliwość uruchomienia dodatkowych "koni mechanicznych" kiedy chce, to lepiej dla jego komputera - krótszy czas grzania ostro procka bądź czegoś innego co podkręcamy - raczej się nie spali na standardowym chłodzeniu..

Więc osobiste moje odczucia to - polecam to robić przez program, a nie BIOS - jeżeli potrzebne jest wam to do gier ;)

Tym oddycham na co dzień...

airsoft.JPG

Opublikowano

Bomb3r gratulacje za ładną wypowiedź ale skoro mówisz że lepiej przez program to może odpowiedz na pytanie.Jak sie nazywa taki program?

Osobiscie polecam program Game Booster v 1.4 (program wylacz wszystkie dzialajace niepotrzebne procesy)

Tut do programu:

1.Uruchamiamy program

2.Klikamy zakładke Defragmentacja Gry

3. Wybieramy z ikonek War Rock'a

4.Dajemy OK.

5.Program analizuje przez jakis czas pliki

6. Gdy pasek zniknie i pojawia sie jakies plik z WR klikamy Defragmentuj

7. Program zdefragmentuje pliki gry

8. Gdy defragmentacja dobiegnie końca klikamy zakładke Ogólne i przycisk Przełącz na tryb gry

9. Zaznaczamy pokaż wszystkie działające procesy i zaznaczamy wszystko oprocz WR no i ewentualnie jakiego ts, vt itp.

10. Gdy program zamknie procesy zminimalizuje sie do traya a my mozemy odpalic WR i cieszyc sie jakims o 4% wydajniejszym prockiem :)

Opublikowano

Jeżeli chodzi Ci o podkręcanie, użyj programu Easy Tune 5/6. Masz płytę Gigabyte, więc działać będzie ; ]

Masz chipsety z którymi kompatybilna jest wersja 6: X58/P45/P43/G45/G43/G41

Jeśli masz inny chipset użyj Easy Tune 5.

A tutaj linki do pobrania od samego producenta:

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Utility_List.aspx

Opublikowano

Bomb3r gratulacje za ładną wypowiedź ale skoro mówisz że lepiej przez program to może odpowiedz na pytanie.Jak sie nazywa taki program?

Osobiscie polecam program Game Booster v 1.4 (program wylacz wszystkie dzialajace niepotrzebne procesy)

Tut do programu:

1.Uruchamiamy program

2.Klikamy zakładke Defragmentacja Gry

3. Wybieramy z ikonek War Rock'a

4.Dajemy OK.

5.Program analizuje przez jakis czas pliki

6. Gdy pasek zniknie i pojawia sie jakies plik z WR klikamy Defragmentuj

7. Program zdefragmentuje pliki gry

8. Gdy defragmentacja dobiegnie końca klikamy zakładke Ogólne i przycisk Przełącz na tryb gry

9. Zaznaczamy pokaż wszystkie działające procesy i zaznaczamy wszystko oprocz WR no i ewentualnie jakiego ts, vt itp.

10. Gdy program zamknie procesy zminimalizuje sie do traya a my mozemy odpalic WR i cieszyc sie jakims o 4% wydajniejszym prockiem :)

Hey a procek może sie spalic? ;D

1313652013-U173186.png

Opublikowano

Podkrecanie tylko robi ze szybciej szczelasz ale banow zato niema xD

NIE HACKÓJ NA SERVERACH NA KTORYCH GRAJA POLACY LEPIEJ WEJDZ NA TO GDZIE GRAJĄ NIEMCY BO TO NOOBY

Opublikowano

Przez BIOS można osiągnąć o wiele lepsze wyniki, jednak jest to bardziej niebezpieczne... Ja mam kumpla, u którego byłem latem, to on nie włącza grzejników zimą na chacie, ponieważ komp mu grzeje do 30+ stopni :] Latem tam się nie da usiedzieć...

A tu masz poradnik, ja wg. niego kręciłem i wszystko hulało pięknie :]

To jest ukryta treść, proszę