Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router WiFi + USB LTE.

Dyzson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Może zacznę od tego, że jestem posiadaczem internetu LTE w sieci Play. Jest to internet No-Limit. Prędkość wynosi z reguły 30/15, czasem więcej czasem mniej.

​Internet odpieram za pomocą urządzenia Huawei E5372s-32. 

Do czego zmierzam, urządzenie to udostępnia internet za pomocą kabla USB do mojego PC'ta oraz powinno za pośrednictwem Wi-Fi udostępniać internet po całym mieszkaniu do reszty urządzeń. Niestety Wi-Fi jest zbyt słabe.

W sieci 2,4 GHz zasięg w reszcie pokojów wynosi 2 kreski i bardzo muli, natomiast w 5 GHz internet działa lepiej ale z racji, że gorzej "przechodzi" przez ściany zasięg wynosi ledwo 1 kreskę.

Szukam routera, za pomocą którego dam rade rozdzielić sieć Wi-Fi tak, aby bez problemu odbierało w całym domu. Jest to mieszkanie na parterze o powierzchni około 80m2. Niestety to stara kamienica z dość grubymi ścianami. Szukam urządzenia, które będzie w stanie odebrać internet za pomocą kabla USB (musi obsługiwać LTE), a następnie udostępni internet kablem sieciowym do mojego komputera oraz Wi-Fi do reszty mieszkania.

Innym wyjściem byłby router w budowaną opcją repeater'a. (Taką opcje ma mój router Huawei E5372s-32, nazywa się ona "Internetowa sieć WLAN", dzięki której może odbierać sieć Wi-Fi i przesyłać sygnał dalej jak repeater) Wtedy mój komputer dalej byłby podłączony do Huawei'a przez USB, a Wi-Fi było by wzmocnione przez router.

Znalazłem w internecie Router TP-LINK TL-MR3420 v2, który chyba spełniał by moje oczekiwania. (nie wiem jak było by z zasięgiem Wi-Fi, ale posiada 2 anteny, więc na pewno było by lepiej, niż z małego Huawei'a) Niestety na liście obsługiwanych przez niego urządzeń nie znalazłem Huawei E5372s-32.

Ma ktoś może coś ciekawego do zaproponowania?

Myślę, że cenowo chciał bym się zmieścić w 200 zł.

Odpadają wszystkie gówniane repeater'y które wpina się do kontaktu.

Erk0d9J.png

Opublikowano

Pytanie tylko czy będzie kompatybilny z moim modemem. Na liście go niestety nie znalazłem, więc mam pewnie obawy co do tego.

Opublikowano

Wiesz co najlepiej zadzown do sklepu kótry Ci link podałem Oni bez problemu Ci odpowiedza na to pytanie. Lub emailem tez mozna

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...